На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 28 327
  • 644
  •   1
Отговори
# 30
Змейчо, успех! Вярвам, че всичко ще бъде наред!

# 31
Мили момичета, благодаря ви за топлите думи и любовта! Heart За радост от двете системи, които ми пускаха кръвното ми спадна, чакам да мине консултация с кардиолог и казаха, че може да се прибера вкъщи. Имам като задача да събера урина за 24 часа и да я донеса за изследване утре.

Толкова много се радвам, че ще мога да си я понося още малко в мен, щастлива съм. Heart  През нощта слушах бебешки звуци на бебето на жената с която бях в стаята и ми подейства много успокояващо. Пожелавам на всички ни тук, да мине леко всяко раждане и да гушкаме скоро бебенцата. Heart

# 32
Змейчо, всичко ще е наред. 🍀 Както са казали момичетата, важното е, че сте под наблюдение и в сигурни ръце. Скоро ще гушкаш здраво пухкаво бебоче. 💕

# 33
Ой, Змейчо 🩷 Всичко ще се нареди както трябва! Дядо Боже си знае работата

# 34
Змейче, изпращам ти позитивна енергия и мисли! Поплачи се, ще олекне! ❤

# 35
Змейчо, и аз изпращам позитивна енергия! Ще се справите! Hug

Момичета, на някоя от вас правили ли са "Оценка на биофизикалния профил"? Има ли разлика от третата фетална морфология? Направих я в 30 и по препоръка в 32 г.с. отново. Пак ли при фетален специалист се прави този преглед?

За това изследване сега съвсем случайно разбрах и нещо не откривам подробна информация в нета. Ще съм благодарна ако някой би могъл да ми поясни как стоят нещата.

# 36
  • Пловдив
Така минах и аз днес преглед и тонове. Нямах контракции, човека беше развълнуван. Пулса му беше към 140 но има пикове до 170. Всичко е в норма. Плацентата ми не е започнала стареене, водите са си на лице. Все още не е слезнала главичката в таза. Сега съм 35+1 и каза до 36та да пия магнезия като след два три дни го намалям от 3х2 на 3х1 след което го спирам, за да може контракциите да нагласят човека за излизане, че да не вземе в последния момент да се обърне и да се наложи секцио. Не ме е проверявала за разкритие, тъй като не иска да ускорява процеса, тъй като дето се вика до оня ден бутахме да докатам до тук с таз рязана шийка. Следващия път след две седмици ще ме проверява и ще говорим вече и за раждането по сериозно, тъй като аз съм с настройка, че ако не излезе до определена дата ако имам предпоставка ще си искам индуцирано.

# 37
Момичета, целият ми корем се обрина. На малки и ситни, сърбящи, червени пъпки.
Предполагам от мазането е, с предишната бременност пак така се получи.
Как да го успокоя, сърби ме много?

# 38
Аз отново съм на вълна пазар и стигнахме до дреболии като памперси и мокри кърпи. Ако някой също се е ориентирал към WaterWipes, споделям, че в Озон 12 пакета са намалени на 69 лв. ->

https://www.ozone.bg/product/kashon-biorazgradimi-mokri-karpi-be … ulgarianontheroad

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 17:09 от Wanderer8

# 39
Момичета, целият ми корем се обрина. На малки и ситни, сърбящи, червени пъпки.
Предполагам от мазането е, с предишната бременност пак така се получи.
Как да го успокоя, сърби ме много?
Моите ги минавах с тампонче със спирт и с малко Судо крем. После смених крема против стрии с олио и от него вече не получавах обрив. Въпреки че и двете бяха на една марка явно нещо не ми понасяше крема им.

# 40
  • София
Момичета, има ли някоя от вас, която ще ражда в 1 АГ Света София. Гледам ценоразписа в сайта им, но се чудя дали разбирам нещата правилно. Значи раждане секцио с избор на екип е 1296 лв. и вече отделно се заплащат 900 лв за грижи за новородено и по 135 лв на ден престой ли?
Т.е. тези 1296 лв са само за самата операция и за избор на екипа?

# 41
Да попитам мамите, които ще раждате в Токуда, за багажа за болницата списъка, който имат на страницата ли им гледате, аз него гледам и добавям още някакви неща, че всеки път забравям да питам АГ само по него ли да се водя.

# 42
Diva-ta, аз май не съм чувала за "Оценка на биофизикалния профил" или да са правили нещо не съм му знаела името. Обясниха ли ти поне частично какво предстсвлява?
От интернет има някакво
"оценка на биофизикалния профил на плода – прави се въз основа на 5 показателя – реактивност на плода на базата на NST и ултразвуково изследване на дихателните движения, активните движения и тонуса на плода, както и определяне обема на околоплодната течност" - но имаше някакво, в което смятат точки по показателите. На мен на всеки преглед ми пускат NST - тоновете, вече и на второ място ги следя и пращам на АГ, следи с доплер, проверява количеството води, гледа го за движения, но никога не са ми казвали да има обща сумарна оценка. Просто минавам на тонове и след това имам преглед при следящия, който гледа и другите неща.

В teddytoys имат намаление до утре. Имат гимнастики, килимчета меки играчки, други подходящи за под 6м. Два пъти съм поръчвала от тях, малко им е смотан сайта, но бързо доставят. В неделя пуснах поръчка с неща на little dutch, вторник ги доставиха. Та ако гледате и за някакви подобни неща да вземете, че аз съм заредена с всякакви гимнастики и играчки вече Joy

# 43
Влизам за отчет.Днес звъннах на доктора относно това опъване,като се изправям и вървя,все едно имам операция със шевове.Каза ,че е почти сигурен,че матката расте и става преразпъване на връзките,нищо опасно.Увеличи ми но шпа и магнерот на 3 по 2.Аз съм 32+3 седмица.Искам да попитам вас,какво да очаквам,ще премине ли този проблем или да очаквам дори влошаване?Буквално от 4 дни не живея нормално,всяко изправяне и движение е мъка,само,като лежа е добре.Имам още 5 седмици до секцио,хич не е малко.Благодаря!

# 44
Да попитам мамите, които ще раждате в Токуда, за багажа за болницата списъка, който имат на страницата ли им гледате, аз него гледам и добавям още някакви неща, че всеки път забравям да питам АГ само по него ли да се водя.

Това ми прати днес една мацка, която е в родилно.

Общи условия

Активация на акаунт