На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 29 395
  • 644
  •   1
Отговори
# 300
Victoria, честито щастие! И сърдечно благодаря за детайлите, изключително полезно ❤ леко възстановяване!

# 301
Относно тръгване естествено на бебето преди планово секцио - моят прием за секциото беше плануван за 27.05, а операцията на 28.05. За 39+5 както ми ги смяташе АГ, но 39+0 по ПРМ и в документация. Последната седмица започна ужасно да ми се гади, да ми се повръща, имах диария доста често, а тазът, който си мислих, че ме болеше цяла бременност - стана нетърпимо и трудно за движение съвсем. Сутринта на 27ми станах да се оправя и видях, че съм прокървила някакъв секрет, писах на лекаря, с когото щеше да ми е операцията - каза да отида малко по-рано за приема (иначе беше за 12:30ч на обяд), докато се оправях продължи изтичане на розовеещ/оранжевеещ секрет. При приема ме прегледа - имаше започнало разкритие, настаниха си ме в стаята, викнаха ме на тонове, които бяха добре, но видяхме, че има накакви контракции на около половин час - последно проверени към 18ч вечерта. Казаха ми, че вероятно ще си издържи до операцията, която е планувана за 8:30ч сутринта, но ако ми изтекат водите или зачестят контракциите на под 10мин да кажа веднага и докторът ще влезе по спешност. Цяла вечер продължих със секрецията-тапата ми падаше "на части", имах силни контракции първо на час, после на половин, към 3-4ч ми падна вече офиациално голямо парче от тапата, към 4-5сутринта контракциите станаха на 15-20мин. В 6 слушахме пулс - 131, до 8 сутринта контракциите бяха на 5мин, вкараха ме в 8:30. Докторът каза, че дори е по-добре, че е имал започнал естествен процес с разкритие, защото после матката ще се изчиства по-бързо и лесно. Така или иначе бебето щеше да се роди него ден - на пълен късмет всичко се случи в деня на приема и издържа до плановото. Таткото беше в коридора и каза, че е чул как докторите са казали, че водите са били изтекли (те си бяха и силно намалели последните дни и преди приема, та аз не бях усетила нищо и не знам колко е вярно, че са били изтекли).

# 302
При мен като симптоми беше много подобно като при Genome. Първоначално бяхме планирали секцио за 20 май, но го отменихме и решихме да дадем шанс на естествено раждане. На 18 май ми изтекоха водите, та явно нямаше да си дочака датата при термин 1 юни. Тапата ми падаше на части поне две седмици преди това, а в самия ден коремът минмного се спусна надолу, буквално го усетих като низходящо движение при едно изправяне.

# 303
Ох и при мен наближава приемът и ми е бая притеснено дали ще издържи малчо още няколко дена, а после и как ще е операцията. 😵‍💫
Вчера бях на тонове, засякоха се малко леки контракции, а и тапата ми пада от някилко дена и АГ ме прегледа за разкритие. Засега няма, така че се надявам да си дочака датата. Иначе АГ каза, че понеже е седалищно, при първите болезнени регулярни контракции да тръгвам към болницата, да не чакам контракциите да зачестяват. Иначе прегледът си беше неприятен, но пък доки е супер внимателна, даже като сбърчих чело каза "ей сега, 2 секунди само и няма да те мъча повече". Надявам се и на прегледа при приема дежурният да е толкова благосклонен. 😆
А момичета за тези контракции след като отмине упойката, не дават ли обезболяващо? И за следващите дни някакви свещички или таблетки? Или дори да не дават, бях чувала, че някои момичета са си носили свещички и се чудя дали и аз да не си пъхна в куфара. Вие мислите ли да взимате?

# 304
Ох и при мен наближава приемът и ми е бая притеснено дали ще издържи малчо още няколко дена, а после и как ще е операцията. 😵💫
Вчера бях на тонове, засякоха се малко леки контракции, а и тапата ми пада от някилко дена и АГ ме прегледа за разкритие. Засега няма, така че се надявам да си дочака датата. Иначе АГ каза, че понеже е седалищно, при първите болезнени регулярни контракции да тръгвам към болницата, да не чакам контракциите да зачестяват. Иначе прегледът си беше неприятен, но пък доки е супер внимателна, даже като сбърчих чело каза "ей сега, 2 секунди само и няма да те мъча повече". Надявам се и на прегледа при приема дежурният да е толкова благосклонен. 😆
А момичета за тези контракции след като отмине упойката, не дават ли обезболяващо? И за следващите дни някакви свещички или таблетки? Или дори да не дават, бях чувала, че някои момичета са си носили свещички и се чудя дали и аз да не си пъхна в куфара. Вие мислите ли да взимате?

Дават всякакви обезболяващи, може и вие сама да си поискате от акушерката допълнително.
На мен ми дават аналгин, понеже имам доста алергии, но на другите дами им даваха свещички.
Всеки ден идват по 2-3 пъти дали имате нужда от нещо - бельо, превръзки, лекарства.
За сега единствено използвам свой крем за зърна.

# 305
Ох и при мен наближава приемът и ми е бая притеснено дали ще издържи малчо още няколко дена, а после и как ще е операцията. 😵💫

Дават всякакви обезболяващи, може и вие сама да си поискате от акушерката допълнително.
На мен ми дават аналгин, понеже имам доста алергии, но на другите дами им даваха свещички.
Всеки ден идват по 2-3 пъти дали имате нужда от нещо - бельо, превръзки, лекарства.
За сега единствено използвам свой крем за зърна.
Супер, мерси за инфото. 😊

# 306
Здравейте, Вики! Само да попитам информативно за Токуда пак, в първия ден на приема не се полага вечеря , нали? В смисъл не е забранено да се вечеря, но трябва ти да си носиш нещо? А в неделя къде те приемат, трябва ли да минеш през спешното или си работи и регистратурата на етажа?
Мерси много!

# 307
И аз съм за тази неделя за прием, не мога да осъзная, че има 4 дни😀  според мен, щом сме приети, ще си има храна. Бях гледала едно видео за секцио в Токуда, имаше и обяд в деня на приема. Ето го Simple Smile) https://vm.tiktok.com/ZNdS14VGy/

# 308
И аз съм за прием тази неделя в Токуда, чак ми е нереално.

# 309
Леле много сме, ние ще сме си заедно в реанимация после😀
А обсъждали ли сте с лекарите си в колко часа ще ви е операцията в понеделник?

# 310
В деня на приема има осигурена вечеря пт болницата, единствено обяд няма, но можете да си вземете нещо или долу от кафето или от Green Deli (вход откъм спешното).

Да, влизате през спешното и казвате, че сте за планов прием в АГ отделението и след това към 5-я етаж.

Имате и чекиране на лична карта в Административен офис на партера - имайте предвид, че в неделя имаше голяма опашка. Мъжът ми че чекира и е подписвал някакви документи от мое име 😀, тъй като аз вече бях на тонове.

Аз бях втора операция при моя АГ, но тя си ми го каза още като уточнявайме датата, че за същия ден вече има едно секцио. Съответно аз бях втора.
По принцип са две операционни, но мен ме вкараха чак в 12:10 (защо толкова късно, не мога да кажа). После чакахме анестезиологът 40 мин да дойде от друга операция и реално започна към 12:50.
Мисля, че имаше и специализант на моята операция, но главната роля беше на д-р Кирилова. Видях, че го остави накрая да ме зашие/залепи сам. Момчето се стараеше много, така че мисля, че няма повод за притеснение. 😀😀

# 311
Супер, мерси Вики, че сподели, много полезна информация!
Много е хубаво, че влизате толкова скоро и поне ще си имате познати от форума, направо ми се иска и аз да се присъединя в неделя към вас! При моето секцио имаше специализанти от мисля Дания, Швеция, едни русички момичета, супер готини бяха и си говорихме през цялото време на английски и ми беше много хубаво, все едно бях на екскурзия, много хубави спомени имам от операцията. Успех момичета и скоро ще си гушите бебенцата, това е толкова вълнуващо, да се запознаете!

# 312
Мерси, Вики за инфото, много е полезно! 😊
Ох и аз от една страна много се радвам, че не остана, искам да идва вече и да си гушкам бебо. От друга страна обаче, бая си ме е шубе. Абе, някакъв миш-маш от емоции ми е. 😆
За час АГ нищо не каза, ама и аз не попитах. Вие знаете ли и часа?

# 313
Леле много сме, ние ще сме си заедно в реанимация после😀
А обсъждали ли сте с лекарите си в колко часа ще ви е операцията в понеделник?

На мен не ми казаха час.

# 314
Аз бях сега на преглед и попитах, казаха ми, че съм планирана за първо секцио в пон. (ако няма друго по спешност), вероятно в едната операционна. За приема в неделя - към обяд казаха, към 12:30-13, през спешното да мина. После административен офис на партера (май там и фактура за застраховател ще трябва да взема, че в Токуда е по-особено), но от АГ регистратура не знаеха много-много, доста бегло ми обясниха 😀

Вие какво ще правите тези последни дни, аз съм сложила фризьори, маникюри, багажа не съм пипнала и май това, останалото време - шаш и паника 😀

Днес поръчах и помпа за кърма, взеха на медела двойната + хендс фри чашките. В айко са много намалени, макар че се съмнявам още някоя като мен всичко да е зарязала за накрая😀
Мислих да не взимам помпа, следвайки съветите в книгата на Хедра, но приятелка със секцио в Токуда ми каза, че на нея са ѝ се накарали защо няма помпа (а го няма в списъка), но при нея си е била нужна, много кърма и рязко е слязла. После се мъчила първата вечер два часа с ръчна, мъжът ѝ по слешност взел електрическа на следващия ден. Та реших за всеки случай да взема… не ми се иска да я ползвам, даже се чудя дали да я сглобявам предварително, имам 3 дни да го мъдря😀

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 10:56 от Rarina

Общи условия

Активация на акаунт