На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 29 223
  • 644
  •   1
Отговори
# 360
Rubitooo, на мен краката ми се подуха след операцията, на третия ден най-много. На изписването ми бяха кошмарни, едва си обух обувките. След 2-3 дни вкъщи ми се нормализираха. Колан нося ежедневно, моето АГ каза още на следващия ден след операцията, че може. Аз започнах от по-следващия просто, защото забравих. Коремът ми се поприбра доста, но има още, АГ каза да имам търпение, че матката още се прибира. Бях качила около 16 кг до деня на раждането, в момента съм -8 надолу.

# 361
Dobrana,протеина веднага след операцията ли? Или в момента в който може да се консумира нещо различно от вода😅
EL,мисля,че и аз съм горе долу 15/16 кг но с това подуване немога да преценя😅Аз освен от естетическа гледна точка се и надявам сами колан да ми придържа и да не ме боли😀Взела съм си на Вика и мисля ,че се слага над белега от секциото .Много се радвам,че се чувствате добре и всичко е наред при вас 🤗
А всъщност свещички ли ви дадоха или правиха клизма?И в деня преди операцията ли се прави или преди самата операция?

# 362
При нас беше нито свещички, нито клизма, просто трябваше до 18/19ч да ни е последното ядене предния ден. Но май си зависи от болницата и лекаря, защото докторът само това ми каза на мен, акушерките после питаха него ден дали съм ходила и то след като аз ги питах преди лягане, казаха че конкретно моя лекар не държи на разхлабителни.

# 363
Дано и моя не предпочита😅😅че много я мисля тая клизма😅

# 364
Аз да попитам като ви приемат от предния ден за планово секцио, какви изследвания ви правят? И като цяло вие с какво си уплътнявате този ден преди операцията, защото аз само ще го мисля и ще се нервирам Grinning 

# 365
На мен утре ми предстои прием и ще мога да напиша повече информация.Иначе и за мен е малко излишно ,да си чакаш там сама 😅 Голямо напрежение ми изглежда

# 366
Вземете си книга. Аз прочетох една на един дъх - Прислужницата! Много беше интересна. В деня на прием четох цял ден, родих и докато лежах 12 часа я привърших. Гледането в телефона ме изнервя допълнително мен. Слагайте по една книга в багажа Simple Smile Бях си взела и компютъра, ако реша да гледам филми, но не ми се гледат.

# 367
Аз си гледах сериала на телефона, за да се разсейвам от контракциите Joy после бащата дойде до долу и слязох при него, после отделно няколко часа изкарахме на видео във вайбър до ок.2ч вечерта

# 368
Rubitooo, моят колан е на Вика и съм много доволна, много е удобен и много добре ми придържа и кръста и с болките, които имах първите дни в кръста, ми беше много добре с колана. Малко над разреза се слага.
В Токуда ни направиха клизма сутринта преди операцията. Аз също много я мислих нея, но се оказа, че не е нещо особено.
Бях си взела да чета книгата на Хедра за кърменето, но дори едно изречение не можах да прочета, нито първия ден, нито следващите. В деня на приема таткото си беше при мен и ми минаха бързо деня и нощта.

# 369
Аз също си взех колан на Вика, но от днес мисля да го слагам (7 дни след операцията), а от вчера съм със стягащо бельо и има голям резултат.

Аз също носих книга, таблет да гледам филми. Накрая нищо - толкова ме болеше, че само си цъках по телефона или си плачех от болка. 😀
Единствено първата вечер във ВРБ изгледах няколко епизода от един сериал и това беше.

Мами, вие как се адаптирате с бебоците вкъщи? Ние имаме голям проблем със спането през деня и нощта. През деня не можем да го събудим, през нощта не иска да спи 😩. Вечерно време започва да плаче и гърчи, няма успокоение и сън. Симптомите приличат на колики и Започнах да му давам капки за колики освен Биогайа, да видим дали ще има подобрение.
От днес вече го будя поне 40 мин преди хранене, за да има активно будуване и си играем и се надявам вечерта да поспи, за да поспя и аз 😩

# 370
Момичета, днес сутринта в 8 и 50 проплака и моето момченце. 💙
Вчера на обяд ме приеха в болницата, секциото беше планирано за днес на обяд. Но както и при някои от вас, малкият имаше други планове. В 5 часа сутринта водите ми изтекоха и в 8 и 50 вече го бяха извадили. Всички в болницата бяха супер мили, но освен това и организирани, всичко се случи супер бързо.
Сега се надявам и аз да се възстановя толкова бързо. 😊

# 371
Sonnenschein, честито! Ето, той сам си избрал датата бебока!
Недоспиването си беше и при нас много кофти в началото, обаче бързо мина, той вече на 2 месец се будеше само към 4 часа сутринта и след това от 3 месец направо в 9, така че е кратък период. Но ние правихме грешката да ставаме и двамата с мъжа ми, сега евентуално се замислям за смени някакви, примерно едната вечер единият да стои до 3-4 часа , после другият да поема, просто да може все пак да има някакъв шанс за спане през нощта.
Ние му давахме биогайа и абоколикен, но в крайни случаи изцеден праз лук с кърмата, някой ни го беше казал и въпреки, че звучи зле, имаше ефект при сина ми, може и да сме си внушавало, но спираше да плаче.
Добре, че и този период минава бързо.

# 372
Здравейте момичета пиша ви малко притеснена и леко разочарована от аг-то защото чак сега обръща внимание и не знам какво ще се случи реално с нисък хемоглобин съм 95 е като съм бременна в 38г.с+3дни като ме прати днес на хематолог и каза че най вероятно съм с анемия но ще чакаме изследванията за да знае как да подходи.. притеснява ме това че съм на финалната права с първа бременност и с този нисък хемоглобин било опасно и за мен и за бебето а аз сега нищо не мога да направя.. ядосвам се на това че ако знаех и бях по запозната с кръвните изследвания и кое какво е и как влияе щях да предприема мерки по-рано а аз само си доверих на аг-то като не очаквах че би се случило това ..

# 373
Хемоглобин 95 не е фатално нисък. 20 дни преди плановото ми секцио беше към 83, АГ спешно ми изписа вливки на Идафер през ден, общо 5. След първите 3 вливки се беше качил с над 10 единици, после след следващите 2 вливки и непосредствено преди операцията беше 105. Два дни по-късно, ден след секциото, беше отново 84 и сега отново трябва да приемам желязо. Докторът, който ме оперира каза, че е хубаво да е поне 90 по време на раждане, за да не падне под 70, за да не се наложи кръвопреливане. Изписват вливки на желязо при доказано ниско такова и нисък феритин. Но при мен за седмица с 3 вливки Идафер успя да се качи с 10 единици до поне безопасна граница и после другите 2вливки бяха бонус покачване, че не беше почнало раждане и имаше време и за тях. Като цяло също беше кърпене на положението преди операцията.

# 374
Хемоглобин 95 не е фатално нисък. 20 дни преди плановото ми секцио беше към 83, АГ спешно ми изписа вливки на Идафер през ден, общо 5. След първите 3 вливки се беше качил с над 10 единици, после след следващите 2 вливки и непосредствено преди операцията беше 105. Два дни по-късно, ден след секциото, беше отново 84 и сега отново трябва да приемам желязо. Докторът, който ме оперира каза, че е хубаво да е поне 90 по време на раждане, за да не падне под 70, за да не се наложи кръвопреливане. Изписват вливки на желязо при доказано ниско такова и нисък феритин. Но при мен за седмица с 3 вливки Идафер успя да се качи с 10 единици до поне безопасна граница и после другите 2вливки бяха бонус покачване, че не беше почнало раждане и имаше време и за тях. Като цяло също беше кърпене на положението преди операцията.
Моя лекар в 7ми месец на 114 хемоглобин,веднага вкара вливки желязо..Сега на последния преглед 35+2 беше 119 и изписа таблетки 15 дни до секциото пак да пия желязо,за да не изпадаме в трудни положения.Така че е ,нужно е било да обръща повече внимание.

Общи условия

Активация на акаунт