На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 29 217
  • 644
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря ви, момичета! 🫶
Относно хемоглобинът, моят също беше някъде около 85-90 на последните изследвания около 2 седмици преди секциото. И моят АГ каза същото, че 90 и нагоре при раждане е приемливо. Предписа ми желязо, което честно казано аз накрая позабравях малко да пия, но секциото си мина без проблеми.
Не се притеснявай, имаш все още време да се вдигне. 😊

# 376
Петя, при мен проблемът беше, че на изследванията няколко седмици преди това беше около 120 и нямаше индикации да пада. Желязо ми беше изписано на таблетки. После вече видяхме, че пада въпреки тях, а до секциото не оставаше много и наистина кърпихме положението в последния момент. И от следящия ми АГ, който също е израждащ, и от този, при когото всъщност ми беше раждането, знам че искат да е поне 90 за раждането. Особено на секцио ми казаха, че около 20 единици може да спадне, а при мен точно толкова спадна, при операцията нямах никакви проблеми, не се наложи кръвопреливане, а по-странното според таткото е как като съм толкова кекава 3часа след извеждане от реанимация (като ме преместиха в стаята ме наболяваше при изправяне и отказах да взема бебето веднага преди да се пораздвижа и го донесоха след няколко часа) вече обикалях коридора с бебето и почти 24часа не съм легнала, а отказах и обезболяващи. Това и за мен е мистерия, защото по принцип все нещо ми има на мен, а тялото ми се възстанови след операция все едно съм била на малко по-болезнен масаж и са ми натъртили само реброто. Лекарите си гледат да дадат гратис ниво на хемоглобин, за да не пада под 70 и затова 90 им е нещо като долна граница преди раждане.

# 377
Здравейте,момичета:))Днес 9:30 се появи Калоян 4020кг,52 см ,секцио🥳🥳🥳🥳Най-накрая ,оцеляхме както се казва.От самото начало имах притеснения и проблеми,като започнем от това ,че забременях 2 М след конизация на шийката и самата шийка не беше заздравяла.Имах зацапване,контракции и на някакъв етап ги овладяхме и въпреки това много се страхувах.Когато дойде време да се запиша на ЖК ,АГ ме наплаши ,че вижда нещо което не и харесва на шийката (каза-не е е рак,но не ми харесва….)Пуснахме HPV тестове които дори и не коментира,отново бях изплашена ,изчезваха ми часове при нея и се чувствах отвсякъде прецакана и неспокойна…Преместих се при др АГ ,след това ми от откриха ГД в дост напреднала фаза и трябваше да постъпя в болница и да мина на инсулин.Там ме убеждаваха ,че съм отключила диабет тип 1 и тр да свиквам с тази мисъл,отне доста време да напаснем инсулини ,храна и беше много трудно.Бебето беше добре ,но вървеше 2 седмици напред,нещо за което мн се притеснявах и терзаех🥺Когато наближи момент за разговори за секцио се оказа ,че АГ ще е отпуск в този период и ме прехвърли на др Др ,това също беше удар за мен…Сигурно се чудите защо пиша всичко това в този момент?Надявам се някога,някой ако има сходни проблеми,да види този коментар и да види ,че все пак  въпреки всичко -Успяххх!Това и повтарях последните дни на моето бебе - е все пак оцеляхме-браво на нас!

# 378
Поздравления, Rubito! Жив и здрав да е Калоян! На теб бързо възстановяване! Радвам се, че всичко е наред!

# 379
Здравейте момичета, ние от вчера сме си вкъщи с бебка и се напасваме. За съжаление будуваме по цяла нощ, коремчето много и къркори и сякаш има колики. Изписаха ни едни капки е болницата, които мисля да взема тези дни да видя как ще е. Иначе кърмата ми слезе и се кърмим само от вчера. Мариелката много съм доволна от престоя в болницата и отношението. Акушерката, която ме израждаше  беше много добра, само 2 шева имам. През цялото време си говорихме, шегувахме, разхождаш се, има фитнес топки. Аз дълго време не получих разкритие и бебето беше много високо, отидох с изтекли води. След около 4 часа и нещо ми пуснаха система + хапче за по бързо предизвикване на раждане, за да може бебка да слезе.  Родих точно с 3 напъна. Иначе за престоя освен козметика за теб друго не ти трябва. При поискване ти дават обезболяващи, бебетата ги взимат за баня и преглед следобед и те питат дали искаш за вечерта да е при теб. На 3 часа носят мляко, дрешки, памперси, всичко има. Консултантката по кърмене е много добра. Ако има нещо, което искаш да знаеш пиши.
Greeny88 честита принцеса! Да расте здрава и с късмет. На теб бързо възстановяване. Когато имаш възможност ще бъда много благодатна да разкажеш как мина раждането и престоят в болницата Grinning Ще ми бъде една идея по-спокойно за предстоящето.

[/b]
Здравейте момичета, днес в 14.10 провлака нашата трета принцеса Марта! Проточи се около 7 часа и половина раждането, не беше най лекото предвид че имам 2 предишни, но всичко се забравя и отминава! Честито на новите бебенца!

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 01:17 от Greeny88

# 380
Честит да е Калоян!
И аз да се отчета сред родилите - секцио в Токуда. Доволна съм, като изключим, че много се терзая, че няма единични стаи и  е кофти… на опашката съм за утре, стискайте палци да ме настанят сама, че и таткото да е при нас. Обнадеждена съм!
Иначе секциото мина добре, грижите са на ниво и моментите с бебчето - прекрасни! Имам болки, но свещичките помагат. Коремчето почна бая да се прибира и мажа яко олио и лосиони, за да не стане беля накрая.

А, чакам и кърма да слезе, засегс нямам никакви признаци, но е рано. Казаха ми акушерките - на 3-ти/4-ти ден…

# 381
Ех, че хубаво, нова вълна бебоци в темата! 🥰 Да са живи и здрави и да ви радват много, а на майките - леко възстановяване!
Аз вече преносвам и от днес съм всеки ден на тонове. Малко ме е страх какво ще последва, ако до 10-ина дни не тръгне спонтанен родилен процес, но имам доверие на лекарите, че ще предложат най-доброто решение. Иначе правя всичко, което се препоръчва, за предизвикване на раждане, но без успех за момента. Всеки ден ме проверяват по 5-6 близки дали съм родила, вече ми става досадно, а и отговорът ми си е все един и същ. Grinning Така че съм в очакване...

# 382
Честит бебок, Руби! Да расте много здрав и щастлив, да ви остава да се наспите! 🩵 Бързо да се възстановяваш ти, защото и при теб след толкова дерзания поне следродилното да мине безпроблемно Heart
На момичетата, на които им предстои - стискаме палци, малко остана Heart

# 383
Здравейте, честито на Руби и Рарина! Да сте здрави и бързо възстановяване!
Да дам отчет и аз, в понеделник планово се роди Мартин Blue Heart
Всичко е наред с нас и се напасваме, още ме боли разреза, но се търпи. В 1АГ София, дават аналгин или боцкат в дупето за обезболяване Grinning изключително съм доволна от операцията, както и престоя в реанимацията. Проблема идва, че за съжаление все още никой не ни е обяснил как се кърми, не ни показаха нищо, освен знаеш ли как да вземеш детето. Днес ще настоявам за обяснения.
Гледам да съм спокойна, но хормоните яко ме удариха. Чакам да минат дните да се приберем.
Успех на всички, които останаха. Всичко ще е наред Heart

# 384
Честити да са всички бебенца! Да са здрави, щастливи, спокойни и много да ви радват! А на вас, мами, бързо възстановяване! Най-хубавото тепърва предстои Blush !

# 385
Честити бебенца на Рарина, Рубито и Моника! Да са здрави, а вие да се възстановявате бързо и безболезнено! 😊
На нас уж ни обясняват за кърменето, ама на мен нещо хич не ми се получава. Не мога някакси да намеря правилната позиция, така че да засуче малчо хубаво. Иначе ни казаха на 3 часа да слагаме бебчо на гърда, без значение дали има кърма или не. И аз се надявам моята на 3ти или 4ти ден да слезе. 😊

# 386
За кърменето - и аз слагам на всяко хранене, нищо, че нямам, нооо ! от тази сутрин имам коластра! И бебчо пое първите капки, безкрайно съм щастлива! Хванах една цака - давам му от биберона АМ, че му е мн лесно да засуче, да хапне мъничко и бързо го слагам на гърда. И още има инерция за сучене от биберона и продължава. Засега всеки път така успявам да го накарам да засуче. И сутринта много се заигра с едната гърда и точно се чудя що толкова суче, като няма нищо и гледам златни капки! Нереално, а после на визитация и лекарката ми стисна зърната излезе още. Но не усещам иначе напрежение в гърдите или промяна в размера, да видим баш млякото кога.

Казаха ми и да не продължава едно хранене (АМ и слагане на гърди, независимо колко има кърма) повече от 30 мин., защото почват мн енергия да хабят и отслабват.

Ще се справим, момичета!

# 387
Здравейте и честито за всички новопоявили се на белия свят бебоци!
Моето секцио е утре, днес ме записаха и “приеха”,правих изследвания, консултация с анестезиолог и ме питаха дали искам да остана тази вечер или да дойда сутринта в 6:00, естествено предпочетох утре сутрин.
Честно казано ми е притеснено, въпреки че всички бяха много любезни и организирани. Болницата е частна в моя град гр.Благоевград.
Исках да попитам вече преминалите през цялата работа за препоръки,хакове и всичко което ви е помогнало,как запазихте самообладание, страх ме е да не се панирам, получа паник атака и подобни.

# 388
Мами,много съм шашната.Днес бях на преглед,докторът каза,че бебето е добре,но аз нещо бях притеснена.И след малко на тонове бебето беше с пулс 190 и супер много се притесних.Докторът ми не беше на кеф,каза ми,че съм черногледа.Питам го,има ли място за притеснение,той не бил пророк,ако съм искала да влизам да лежа в болница.Секциото ми е след седмица.На 16ти пак ме вика на тонове.Иначе бебка е добре,изоставаше предния път,сега в 36+3 е почти 2.900кг..плацента добре,околоплодни достатъчно,шийка 2.87..Моля ви,имало ли е друга мама с такъв пулс на бебето и какво стана?
Бях на кардиолог после,моя пулс на спокойно беше 107,докторът каза,че в паниката сигурно съм било със 120 пулс и съм ускорила и на детето.

# 389
Мами,много съм шашната.Днес бях на преглед,докторът каза,че бебето е добре,но аз нещо бях притеснена.И след малко на тонове бебето беше с пулс 190 и супер много се притесних.Докторът ми не беше на кеф,каза ми,че съм черногледа.Питам го,има ли място за притеснение,той не бил пророк,ако съм искала да влизам да лежа в болница.Секциото ми е след седмица.На 16ти пак ме вика на тонове.Иначе бебка е добре,изоставаше предния път,сега в 36+3 е почти 2.900кг..плацента добре,околоплодни достатъчно,шийка 2.87..Моля ви,имало ли е друга мама с такъв пулс на бебето и какво стана?
Бях на кардиолог после,моя пулс на спокойно беше 107,докторът каза,че в паниката сигурно съм било със 120 пулс и съм ускорила и на детето.

Аз имах едни такива тонове, пулса на бебка стигаше до 200, но и моя стигаше до 130 в дадени моменти, в крайна сметка тогава лекарката каза, че се гледа общата картинка, как върви, тоест дали на често стига 200 или предимно си са нормални. От тогава не е имало проблеми не е вдигала такъв пулс. Но аз ходих и за мен на кардиолог за пулса тъй като си мислех, че ѝ влияе и пия малка доза бетаблокери от тогава. Не мисля че има нужда да се притесняваш ако е епизодично. На моя запис тогава предимно бяха между 150-160 и на три четири пъти вдигаше между 180-200.

Общи условия

Активация на акаунт