На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 29 310
  • 644
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, момичета! И аз да споделя, наистина се оказа голям стрес за мен прибирането вкъщи. И аз имам такъв проблем със шишетата. Бях накупила на Philips Avent, но скоро забелязах, че суче от тях по 40 минути без реално да се наяжда. Купих на Нук, с биберон размер S, те пък направо се изливат в устата й и повърна. Много съм разочарована, скъпи шишета, а реално не ми вършат работа. Пробвали ли сте някакви други брандове? Какви са впечатленията ви?

# 346
Честити бебчета на  всички! Да бъдат много здрави. 🤞🍀🥰

На моя близка бебето два месеца се измъчи с тия шишета на Авент. На прегледите се оказваше, че нищо не качва, ядене по час, то се измаряше и заспиваше. Аз с предното бебе бях с на Томи Типи, сякаш не бяха лоши, но не мога да дам обективно мнение, защото кърмих и не съм ги ползвала кой знае колко. Сега ако се наложи мисля да взема на Lansinoh. За момичето с ръчната помпа един съвет, аз събрах сумати литри кърма с ръчна, като цедях докато кърмех. Бебето като суче се активира потока и на другата гърда и по този начин събирах супер количество за кратко време. Така и не си купих ел. помпа.

# 347
И при нас с шишетата на Philips имаше проблем и се наложи спешно купуване на Nuk perfect match много му хареса и си яде спокойно, замислям се да дам по-големия размер, че лесно се умаря и заспива.

# 348
И аз съм взела шишета Филипс с два видя биберони за тест, но много сходни отзиви като вашите срещам Sad а всъщност универсални ли са размерите на бибероните? Т.е на шише Филипс ще пасне ли биберон Нук, или трябва и шишенцето да се взима ново?

Мен утре ме приемат в болницата, днес не се спрях да чистя и пререждам гардеробите, луда работа! Добре, че имах процедури запазени, за да се спра😀и с ММ запазихме вечеря, вълнувам се!

# 349
Ние сме с на тези на Нук и засега ги приема добре. В болницата при нас даваха едни малки стъклени, на които бяха нанизани буквално каучукови биби с огромни дупки, малкият се давеше с тях, защото докато му го наведеш към устата и то течеше. Едната акушерка сподели, че нарочно правели така, за да можело бебето да не иска да приема от шише, а да го натискаш да е на гърда, което ако нямаш кърма е мисията невъзможна. Имаме шишенце и на Томи Типи + ни подариха на Нук Perfect Match пластмасовите. Пробвахме в двата вида да му даваме вода (по препоръка на педиатъра), но много не успява да засуче от тях или не ги харесва. От Томито по-се получава, а и му даваме само по 1-2 глътки след АМ, та дотолкова ни е опита с тях. Със стъклените обаче сме доволни - не отказва, не му се излива, храни се с по 60мл за ок.5мин

Най-добрата ми приятелка беше почнала с Филипс, но малкият не сучеше от тях и не ядеше, та ги смениха с Нук, но не знам коя серия биби.
Иначе и с бибероните е така - в болницата му бях дала на Бибс, но тъй като са големички и после ми отхвърляше гърдата, защото зърната ми са плоски и по-малки, а явно му харесва да задърпва от по-голямо. Минахме на тези на Филипс, че са по-мънички, за да не ми отхвърля гърдата.
И при нас дрешките, които се обличат през главата не са на почит, защото много се мята. Ципчетата и копчетата са много удобни.

# 350
Честито на всички за новопоявилите се бебчета! Нека за здравички с късмет и много да ви радват🍀🍀Как се чувствате вече родилите? На мен ми предстои утре да вляза в болница и така ме е страх😅как ще изтърпя до вторник не знам🤷♀Последните седмици имам страшна умора и направо се притеснявам как ще се справя с бебчето,особено след операцията сиг ще съм още по изтощена.При вас започнаха ли да се възвръщат силите ви,въпреки ,че недоспиване стрес нз как ще стане😅Подуват ли ви се краката?На мен от 2 седмици краката са ми тройни ,четворни😅през целия ден…а съм чувала ,че след раждането се издуват та нз накъде😅

# 351
  • Пловдив
Greeny88 честита принцеса! Да расте здрава и с късмет. На теб бързо възстановяване. Когато имаш възможност ще бъда много благодатна да разкажеш как мина раждането и престоят в болницата Grinning Ще ми бъде една идея по-спокойно за предстоящето.

[/b]
Здравейте момичета, днес в 14.10 провлака нашата трета принцеса Марта! Проточи се около 7 часа и половина раждането, не беше най лекото предвид че имам 2 предишни, но всичко се забравя и отминава! Честито на новите бебенца!

# 352
Rubito, на мен така ми бяха краката след раждането, за две седмици се оправиха.

Инак бях в една стая с момиче, което Ташков и беше оравил секциото, беше минало много добре. Ти нали май при него щеше да си? Направи ми много хубаво впечатление докторът, идваше да я види и т.н. Simple Smile

# 353
Darly_K  на мен сега са ми така,надявам се да не станат по-големи😅въпреки,че нз дали има накъде повече😅😅😅Да ,при Ташков.Много ти благодаря за хубавия коментар,една идея по-спокойно ми е❤❤❤Иначе за възстановяване и болка от секцио ,установявам,че е доста индивидуално едни мн бързо се оправят ,други мн се мъчат.Надявам се да се похваля с бързо възстановяване🙏

# 354
  • Варна
От 6 дни вече сме си вкъщи и горе-долу започнахме да се напасваме и усещаме една друга с малката. Да чукна на дърво е много кротка, но започнаха да я мъчат колики и по препоръка на педиатъра започнахме Био амика и Био гая. Мен секциото доста ме боля( и все още вечер ме боли и трудно спя настрани) , имах и синини  явно от инжекциите фраксипарин които си слагах през цялата бременност. Днес с учудване забелязах, че корема доста се е прибрал и то без да спазвам режим, даже напротив. За пореден път се убеждавам какво чудо е женското тяло 🥰

# 355
tedi133,ползваш ли колан?Аз попитах Др който ще извърши секциото и ми каза,че мога да слагам веднага

# 356
  • Варна
tedi133,ползваш ли колан?Аз попитах Др който ще извърши секциото и ми каза,че мога да слагам веднага
Не ползвам нищо. Чудих се за колан, но мен все още си ме боли и не смея. Аз качих 17кг, а след болницата не съм се мерила да видя колко съм. Надявах се като започнат разходките да сваля излишните кг.
И да вметна с genome родихме на една и съща дата, в една и съща болница. Бяхме на различни етажи, но постоянно си пишехме и споделяхме. Запознахме се и на живо, тях ги изписаха по-рано и тя ми подари доста неща за гърдите 💗 Надявам се да няма против споделям общата ни снимка 😁
Скрит текст:

# 357
tedi133, Heartpulse мисля, че ако бях сама в болницата щеше да ми е много объркващо, та дори и на различни етажи, то емоционалната подкрепа в тези моменти ми беше много необходима. Трябва да запознаем и мъниците. Sparkling Heart
Аз в последните няколко седмици бях взела да качвам мноого и влязох в болницата 16/17кг нагоре, в момента съм -11кг от раждането. Коремът ми също доста бързо се прибра, но пък от рязкото прибиране ми се получиха доста стрии, все още има да се свива, но е все едно съм в 3ти месец и всеки ден се прибира все повече без да правя нищо. Аз доста бързо се възстанових от самото секцио, но е въпрос на организъм. Въобще не се усещах оперирана и непосредствено след операцията, денят след като ме извадиха от реанимания съм била в седнало/легнало положение грубо 3часа, защото при нас просто ти оставяха бебето изцяло на твоя грижа, взимаха го само да го изкъпят към 9ч, а моят си плачеше доста вечерта. Организацията в болницата беше нулева - за едното изследване с вземането на кръв от петичката решиха да минат в 22/23ч, когато целият етаж спеше и тъкмо си бяхме приспали бебетата, а те почнаха да ги вземат едно по едно за изследванията, а те пищяха по целия етаж. После ти го връщат да си го успокоиш и приспиш отново.Сега вкъщи през деня гледаме докато малкият спи да го гледа майка ми, а ние излизаме да свършим някакви задачи и правя по едни 7-8000 крачки. От операцията ми остана само болка при допир малко над белега - оказа се, че там са вътрешните шевове от операцията, но при кърмене малкият ме рита много в него. Както и болката при ходене по малка нужда, която ми казаха, че е от катетъра.
Преди раждането бях отекла в лицето доста и краката също, а ходилата ми отичаха много вечер. Два дни след операцията обаче станаха тройни, в 36/37размер чехли можех да си пъхна само върха на пръстите, а ходилата ми бяха като тухли, на снимките от изписването са кошмар Grinning Около 4дни след изписването, падаше се някъде седмица след операцията, ходилата ми се оправиха, краката и нагоре започнаха да си връщат вида, лицето ми също доста се прибра, че и там бях все едно са ме жилили пчели. Остават ми да сваля около 5кг до първоначалните ми, а операцията беше миналата седмица. Иначе болката в таза от бременността изчезна веднага, в операционна влязох с ужасни киселини, казах на доктора, а той ми отговори "ей сега като го извадим и ще ти олекне". Факт - киселини не съм имала след него момент.
С малкия посвикваме заедно, коликите му са ужасни, казаха ни да почнем и Омнибиотик Панда - милият вчера имаше разстройство 4 пъти в рамките на половин час, после яде повече от нормалното за себе си и днес повърна като фонтан 3 пъти. Сега започна да се пооправя и да си влиза отново в нормалния режим.
Сънят при нас е мираж, въпреки че майка ми и баба ми са при нас и доста помагат през деня, но аз ако задремя и почвам да бълнувам, че го държа, приказвам в просъница, сънувам, че го изтървам, а той си спи в кошарата.

# 358
genome,,със сигурност си е голям стрес и отговорност.Мислиме ги 9 месеца и имаме отговорността за тях и дори и да има кой да помогне ,психически е трудно да си го позволим.Стискам палци дкоро да се наспиш🍀А това ,че сте се срещнали и сте се подкрепяли с Теди звучи страхотно ❤

# 359
Тези, които пиете протеин, вземете си го в болницата. Пийте си и няма да отечете. Или ще е по-малко и бързо ще се овладее положението. Аз отекох много леко два дни преди да родя и то защото не си пиех протеина. Сега след секцио само устните ми са много подути. Но това, което беше някога със сина ми, не го изживях.
Една доцентка в реанимация посъветва да ни донесат протеин веднага и да пием. И има ефект.
На мен ми е трети ден след секцио, изобщо не ме боли. Много добре се чувствам! Коремчето ми се прибира плавно. Нямам търпение да се приберем и дома утре, за да сме си всички happy together, както в песента на миньоните! 😀

Общи условия

Активация на акаунт