На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 29 195
  • 644
  •   1
Отговори
# 390
Честити нови бебенца в темата, всички да са здравички и да слушкат!
При мен тоновете също стигаха до 160 - 180, повечето пъти в тези момента имаше и движение на плода и контракции! Според моето АГ не беше проблем, дори на самото ми раждане като следяха тоновете имаше резки спадания и покачвания. Не се притеснявай излишно Simple Smile
Мами,много съм шашната.Днес бях на преглед,докторът каза,че бебето е добре,но аз нещо бях притеснена.И след малко на тонове бебето беше с пулс 190 и супер много се притесних.Докторът ми не беше на кеф,каза ми,че съм черногледа.Питам го,има ли място за притеснение,той не бил пророк,ако съм искала да влизам да лежа в болница.Секциото ми е след седмица.На 16ти пак ме вика на тонове.Иначе бебка е добре,изоставаше предния път,сега в 36+3 е почти 2.900кг..плацента добре,околоплодни достатъчно,шийка 2.87..Моля ви,имало ли е друга мама с такъв пулс на бебето и какво стана?
Бях на кардиолог после,моя пулс на спокойно беше 107,докторът каза,че в паниката сигурно съм било със 120 пулс и съм ускорила и на детето.

# 391
При мен тоновете вървяха основно 130-150 на последните записи, после видях, че е имало няколко пика до 180, за които се шашнах, но после забелязох, че точно тогава съм отбелязвала движение при всичките му пикове. Тъй като са ми правили запис на 3 различни места и на 3те по различен начин - на едното само с една слушалка, която аз придържам, без бутон за отчитане на движение, на второто с 2 слушалки - за тонове и за контракции, които не бяха с колани, но имах бутон за отбелязване на движение, и на третото с колани и 2 слушалки, но без бутон за движение Grinning винаги когато е бил по-активен са отчитани по-високи тонове. Основно гледат тенденциозно колко си вървят, а ако е било единично или няколко пъти вдигането, но бебето е било активно тогава, то мисля, че е нормално. За 20мин запис съм имала 8покачвания, което е нормално, защото са били и в моменти на движение, а иначе основната линия се движи между 130-150

# 392
При мен тоновете вървяха основно 130-150 на последните записи, после видях, че е имало няколко пика до 180, за които се шашнах, но после забелязох, че точно тогава съм отбелязвала движение при всичките му пикове. Тъй като са ми правили запис на 3 различни места и на 3те по различен начин - на едното само с една слушалка, която аз придържам, без бутон за отчитане на движение, на второто с 2 слушалки - за тонове и за контракции, които не бяха с колани, но имах бутон за отбелязване на движение, и на третото с колани и 2 слушалки, но без бутон за движение Grinning винаги когато е бил по-активен са отчитани по-високи тонове. Основно гледат тенденциозно колко си вървят, а ако е било единично или няколко пъти вдигането, но бебето е било активно тогава, то мисля, че е нормално. За 20мин запис съм имала 8покачвания, което е нормално, защото са били и в моменти на движение, а иначе основната линия се движи между 130-150
При мен през целия запис тоновете не паднаха под 180 ,на места вдигаше до 210,което си е много.Днес отново отидох,както и предположихме дължи се на емоции,днес беше 150-160..средна стойност 156,което вече е добре.Лекарите са на мнение,че безсъние,глад,жегите са оказали влияние и все ми прилошава.Секциото ми е другата седмица,казаха само да лежа и почивам,за да не вдигам пулс.С бебка всичко е наред.

# 393
  • Пловдив
Честити да са ни новите бебчета! Да са здрави и да имат много късмет, а на мамитата бързо възстановяване Hug

Аз вчера след преглед доста си поплаках - май пак ми се насъбра. АГ е спокойна, но нали знаете, човек като няма познания и за всичко се притеснява не спирам да го мисля та да си се оплача и при вас. Споделена мъка - половин мъка. Имах цял ден преди прегледа контракции и тъкмо си мислих, че скоро ще се ражда, на прегледа се оказа, че нямам никакво разкритие тъй като шийката ми е фиброзна заради конизация преди две години. Та се наложи док да помогне с отварянето й - болеше си , много здрава кошетка, не знам как не я изкъртих от натиск. Отделно се оказа, че съм с много малко околоплодни води - 2ч.л. приблизително и детето си е увило пъпната връв около вратлето - веднъж, хлабаво, но как да спреш да ги мислиш тия неща.
Терминът ми е във вторник и утре ще се чуя с док да ми каже кога да влизам в болницата за предизвикване на раждане, тъй като не тръгва, а при тия индикации не желае да преносвам, то и аз, че много ще порасне съвсем човека. Доста почетох, че много бебета се раждат нормално с увита пъпна връв и са добре и просто се надявам и при мен всичко да мине гладко Confused

# 394
Мариелка пожелавам ти бързо и безпроблемно раждане! Не се притеснявай. И аз отидох с изтекли води, 5 часа много слаби контракции  и 5 см разкритие и моята шийка не беше омекнала достатъчно, но ми включиха окситоцин и ми дадоха едно хапче, след това за 2 часа родих лесно и бързо.
Честити да са ни новите бебчета! Да са здрави и да имат много късмет, а на мамитата бързо възстановяване Hug

Аз вчера след преглед доста си поплаках - май пак ми се насъбра. АГ е спокойна, но нали знаете, човек като няма познания и за всичко се притеснява не спирам да го мисля та да си се оплача и при вас. Споделена мъка - половин мъка. Имах цял ден преди прегледа контракции и тъкмо си мислих, че скоро ще се ражда, на прегледа се оказа, че нямам никакво разкритие тъй като шийката ми е фиброзна заради конизация преди две години. Та се наложи док да помогне с отварянето й - болеше си , много здрава кошетка, не знам как не я изкъртих от натиск. Отделно се оказа, че съм с много малко околоплодни води - 2ч.л. приблизително и детето си е увило пъпната връв около вратлето - веднъж, хлабаво, но как да спреш да ги мислиш тия неща.
Терминът ми е във вторник и утре ще се чуя с док да ми каже кога да влизам в болницата за предизвикване на раждане, тъй като не тръгва, а при тия индикации не желае да преносвам, то и аз, че много ще порасне съвсем човека. Доста почетох, че много бебета се раждат нормално с увита пъпна връв и са добре и просто се надявам и при мен всичко да мине гладко Confused

# 395
Към вече родилите 😊 вече изкарвате ки бебчетата навън? Вчера решихме пробно да изкараме количката… еми много е сложно! И уж квартал с ‘добра’ инфраструктура е много офроад. Не знам как ще се оправям сама без таткото да повдига по бордюрите. А най-големият проблем е, че на входа на блока имаме 5-6 стъпала. Пробвахме с детето да ги качим - само на първото то се изсули в кошчето. И аз го взех и без него е ок. Ама пак сама как ще се случи това, изтръпвам! Освен в слинг да го поставям за стълбите и количката без него. Ако имате трикчета, давайте насам, притеснена съм много, че ще съм зависима лт някого за излизания Sad а в колата ми е рано да го возя, че не мога да вдигна количката след секциото, за св поставя в багажника. Абе много съм се шашнала за това, повече отколкото за грижите😀

# 396
Rarina, ние излизаме от четвъртък и споделям мнението ти за offroad преживяването Grinning . Аз също смятам, че живеем уж в добре устроен квартал с тротоари и добра инфраструктура, но само като гледам количката как се тресе, ми става жал за бебчето.
С бордюрите нямам проблем - успявам да повдигна количката, но аз съм на 2 седмици секцио и се чувствам доста добре вече. Проблем са ми подлезите, понеже рампите въобще не отговарят на размерите на количката и ще падне голямо обикаляне..
Все още не смея да вдигам количката и да я сгъвам в колата, може би ще изчакам поне месец да мине и таткото ще продължи да помага.

Аз ще споделя малко опит с коликите - за сега най-добре му действат Infacol. Пробвахме Colief за ден и половина - страшен рев, превиване, гърчене и запек. Поръчала съм Grape water и тях да пробваме как ще действат.

От два дена бебчо спи доста добре нощно време, само се буди да хапне и веднага заспива (да не чува дявола Grinning ).

# 397
Здравейте,мили момичета! И при нас беше ужас с излизането в началото с първото ми дете, таткото слизаше винаги с нас с количката да я сваля и качва, ходихме само по най-близките пътечки около блока ни. А не смеех да го нося в слинг, обаче в Германия съм виждала, че много ги носят новородени само в слингове, от тези шалове мекичките, аз имам такова, но е за бебе над 3 месеца. Сега обаче с второто съм решила никакво излизане до 40 ден, защото си спомням колко изморена бях в началото и как в жегите ходех като зомби навън и сега не искам да го повтарям това нещо. Мисля да си стоя вкъщи, да почивам колкото мога повече, да се храня малко по-здравословно и ако имам желание сама да излизам за малко, ако се налага, но така се чувствам аз засега, може да съм станала и по-мързелива с времето. Благодаря за коментара за инфакол, ще го купя и аз.
Успех на всички!

# 398
И на мен излизането с количката ми е страшен филм. Имаме пред входа няколко стъпала и рампа, която е супер стръмна и непременно трябва да има още някой да ми помогне да я сваля. Направо ми е мъчно, че толкова сложна организация изисква излизането.

# 399
Ние вече седмица го разхождаме навън за по над час. На първи етаж сме, но има цяло стълбище до вратата на входа. Количката я свалям празна и после свалям бебето вътре, на входа имаме едно стъпало, което е по-ниско от бордюр и там си я свалям с него вътре и после през бордюра. Кварталът ни не е с най-прекрасната инфраструктура около нашия блок и затова ходим до близкия парк, който е и сравнително нов. Най-разумната покупка ни се оказа комарникът Grinning в парка има комари, които ме правят на луда, та слагам комарника на малкия + сенник, защото го извеждаме сутринта преди обяд и пече, а сенникът на коша не му пази достатъчно в посока на отиване. Първо хвърлях по една пелена, но не беше удобно при бутане.
Вие кога започнахте да ги обръщате по корем? Лекарката му каза да почваме вече по 1минутка на ден да посвиква и да почне да повдига главичка и засега 2дни само го правим, вече е на 19дни.

# 400
Хайде и аз да се разпиша най-после - на 10.06. с планово секцио се роди синът ни! Операцията беше чак в 9 часа, но за сметка на това водите ми изтекоха още в 3 сутринта, та имах предостатъчно време да изпитам и доста брутални контракции. Даже смея да кажа, че те бяха по-гадни от всички усещания по време на и след секциото. Лекарите, които го изродиха, бяха страхотни! За болнична хигиена/база и отношение на част от сестрите няма да коментирам, но предвид факта, че сме от провинцията, просто чакахме търпеливо тази одисея да приключи и да си отидем вкъщи. И двамата сме здрави и изписани от петък! И тепърва започва приключението Grinning

Как се справяте с кърменето? Аз все още произвеждам само коластра и дохранваме с АМ, но всеки път като му дам да засуче, въпреки че много добре си го прави, зърната ме заболяват страшно много и е мъка. Просто явно са плоски и чувствителни и това е.

Поръчах си електрическа помпа, та мисля да пробвам с нея първо да се цедя и после да му давам, ако някой прави така, може ли да сподели как във времето разпределя изцежданията?

# 401
Честито бебче Blue Heart 🩵 Blue Heart Да расте здраво и послушно!
Моите зърна също са плоски, в болницата само на гърда не му стигаше. И сега не ми е много кърмата, мажа си зърната с крема за зърна на Биобаза, а понякога с Пюрелан. Не знам колко му стига кърмата и затова дохранваме и с АМ. Педиатърката каза, ако можем да си вземем везна и да го мерим с дрехи преди кърменето и след кърмене веднага да го сложим (със същите дрешки, преди смяна на памперс, везната е чувствителна и успява да измери колко е приел), за да видим колко кърма приема. Оказа се, че от гърда суче по до около 60мл (понякога по 30, понякога и по по-малко). Дохранва си от АМ колкото приеме. С електрическата помпа не мога да изпомпя повече от 20мл от гърда за над половин час, та действително бебето като е на гърда изцежда доста повече кърма, отколкото излиза с помпата. Отново лекарката каза, че действително слюнката на бебето стимулира отделянето на млякото и затова преди цедене или предлагане на АМ винаги да го слагам първо на гърдата. А ако само се цедя кърмата ще ми спре по-рано. Тя и така не е много, та винаги е първо на гърда и суче по около 40мин, защото заспива, ако му я махна почва да плаче много, та явно се измаря да суче и е доста ленив. Много по-лесно е от шишето и после се лигави на зърно Grinning. Голям тормоз ми се оказа електрическата помпа, вчера гърдата ми се поду, почна да ме боли, малкият отказа да суче от нея, с електрическата почти не излизаше нищо, но за сметка на това ме болеше, зърното ми се зачерви доста от нея, въпреки че я сложих на по-нисък вакуум, задържа се кърма в гърдата, правих й масаж "за дрениране", пак пробвах с електрическата и отново нищо, та си взех ръчна помпа на Филипс снощи и успях да почна да цедя и да се поуспокои малко. Силиконовите зърна/протектори са тотално отхвърлени, само като му се доближат до устата и почва да се дърпа. В един момент зърното се оформя повечко от сученето и е болезнено основно докато захапе. Студени компреси помагат, а ми казаха, че мога да ги мажа и с Дефламол, но много хубаво да ги измия преди кърмене или цедене.

# 402
Ние излизаме от ден първи, но заедно, именно защото аз и не можех сама да вдигам. Сега вече съм ок и не е проблем. И ние имаме стълби отпред и е кофти, но- бебето в коша, шасито го държим в преддверието. Вадя ги поотделно и ги сглобявам на пейката пред входа.
Иначе бебка се мъчи с изхождането напоследък и много не спим, но това още не са колики. Няма неутешим рев и подобни. Като е спокойна си спи по 3 часа, но напоследък й е трудно. Даваме някакъв пробиотик, бяхме на преглед, наддава си добре. Но аз си я кърмя на поискване, според мен е рано за режими на този етап.
Засега май е рано да опиша какво ми е бебето,  но със сигурност е ящно и доста жизнено, но понеже не съм имала кротко, незнам с какво да сравня Grinning
Иначе аз за съжаление имам симптоми на Окр, гонят ме някакви натрапчиви мисли, дано отшуми, иначе бих отишла на терапевт ако се наложи..
Баткото се беше спихнал малко в началото,  но започна да приема добре нещата.
Също относно кърменето- аз се свързах с консултант и държим връзка, въпреки че на този етап всичко е наред. Но е много полезно при каквито и да въпроси.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 13:46 от AirplaneMode

# 403
Честито на новите мами и бебенца! Да да здрави, щастливи и спокойни Blush
И ние излизаме навън от началото на седмицата. Той е вече на 19 дни. Живеем на 4-тия етаж без асансьор и съпругът ми ще сваля количката всеки ден, както прави и за другото ни дете. Има две стъпала пред входа, които с количката за породени не се вземат лесно, но лека полека се справям.
За плоските зърна - може да пробвате с протектори. Бебето може да засуче, а може и да не. Аз използвам крем за зърна на Лансинох, който е без отмиване. Протектори на Филипс Авент.
Относно изцеждането - отнема време самият процес. Започваш да цедиш само след режим стимулация на гърдата. И то стимулираш докато не се образува пътечка от капки (може и 10 Мин.да отнеме). Чак тогава тръгваш да цедиш. Това е препоръка от Хедра, с която правихме онлайн консулт за първото дете. Той не искаше да засуче, защото го храних с биберон 1 седмица в началото, заради запушени канали. После засука с протектора, защото имитира накрайник на биберон. Важното е първо на гърда да се слага бебенцето, а след това да се дава АМ. Сукането стимулира кърмата. Изцежданията са толкова на брой, колкото биха били кърменията. Подред нощ също се цедих аз, защото производството на кърма е най-много. Поне аз така правих в началото, а после го прави бебето. Сега с  новото бебенце практикувам същото, но без изцеждането. Той е на кърма и е на поискване засега, защото е с жълтеница.
Извинявам се за дългия пост.

# 404
Честито бебче! Да е здраво и спокойно!
Аз цедях 2 години с електрическа двойна помпа и в началото нямах много кърма, увеличи се обаче с помпата, а и детето като нразреди хапванията успявах да събирам достатъчно. Цедях на 3-4 часа , а когато нямах заменях с АМ едно хранене. На мен ми беше супер с помпите, защото следях количеството мляко, гърдите ми никога не се запушиха, само веднъж може би, но тогава с горещ душ и след това цедене се оправиха много бързо. Но... това си е много организация, аз буквално не можех да излезна от вкъщи, винаги мислех кога трябва да се прибера, да се цедя, да стерилизирам шишета, да мия и т.н. Една позната моя даваше по същия начин на бебето цедена кърма, но само в началото, после като позаякна детето и като наддаде малко пак си го научи да го кърми и така до по-голям. Друга пък позната се цедеше ,  но само 6 -7 месеца примерно и после захранване. Аз този път ще мъча на гърда, така поне го мисля , пък ако стане стане...

Общи условия

Активация на акаунт