На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 29 058
  • 644
  •   1
Отговори
# 465
Моята девойка явно обича водата, но то си е до бебе
Момичета,  някой ползва ли бебешко гнездо  и полезно ли ви е? Някой поръчвал ли е от Jukki?
Относно слизането в малкия таз,  нямам представа кога е слязло бебето, родих нормално

# 466
Ние имаме гнездо и е супер! Само в него спи, слагаме го е next to me кошарката да му е по-сгушено. През деня го местим с него на дивана, вкл. днес с него го заведох при баба му. Доволна съм, моето го поръчах от една Инстаграм страничка - fantasy official bg. Беше на добра цена, 76лв май, сама избрах платове и десени, добавих и дръжки. Само не ми изпълниха на 100% обещаната визия, оплескаха една панделка, ама айде😀

Ох аз днес вдигнах температура и гърдите ми много се напълниха.. цедих два пъти, надявам се е единичен епизод Sad

# 467
Аз един от дните също вдигнах Т от гърди, казаха ми, че понякога е нормално от препълването. Стига да нямаш нещо болка, зачервяване, бучка и пр.
Иначе относно носенето в слинг- стана ми мъчно днес, защото я вързах да я нося, веднага заспа,  обаче много ме заболя кръста. Аз с първото направих дискова херния и явно не съм ок вече и само мъжът ще носи... А пък много обичах.

# 468
  • Варна
Rarina Аз сега пробвам линимента на Мустела и крема им за подсичане. Внимавай с тази температура понякога е сигнал за мастит. В болницата гърдите ми щяха да се пръснат и бяха горещи. На визитацията ги пипнаха и веднага ми дадоха ел. помпа, за да не го развия. Караха ме след всяко хранене да се цедя. То и вкъщи вечер го правя защото са болезнено големи и твърди.

# 469
Ние сме с гнездо от Jukki - от XXL размера, който е с комплект завивка и възглавнички. През целия ден е в него в хола. Сега може би бих взела стандартния размер, че това му е големичко, бордът не е много висок или обемен, но пък си го харесва и си спи там през деня.
За миенето - аз го мия след всяко ходене по голяма нужда, но и той хленчи и е неспокоен, ако не го измия скоро след като си е свършил работата или ако е било само с кърпички. Обича много водата - и на чешма, и във ваничка. Слагаме му меката подложка във ваничката и както си е хленчил гол още като усети да го полеем с топлата вода и се изписва едно блаженство по лицето му, облизване, усмихване Joy
Ние нямаме голямо разпределение на грижите и са долу горе равномерно и всеки го поема, за да си почине другия, въпреки че вечер основно баща му се занимава с него. Моята кърма също не е много и го кърмя доколкото мога на всяко хранене, но дохранваме с АМ, което почти винаги приготвя таткото, памперсът се сменя от който го хване, къпем го заедно.

# 470
Аз родих точно като навърших 38 седмици. Предния ден като ставах от дивана направо усетих нисходящо движение и коремът много ми се смъкна.

Иначе и аз имам гнездо на Jukki. Слагам го в кошарата или като тя спи в някоя от другите стаи. Определено и харесва да спи в него отколкото направо в кошарата.

Иначе и аз гледам като е ходила по голяма нужда да я измия с вода. При къпане плачеше в началото, но после сякаш посвикна и сега не плаче като я къпя...Но пък ни мъчат колики и тогава доста си поплаква.

# 471
И моят разбойник много си обича гнездото. Взех на Cotton Hug и го разнасяме навсякъде - кошара, легло, диван, за да е спокоен.

Аз също го мия на чешмата след код жълто. Усещам го, че обича водата, понеже винаги млъква щом започна да го мия . Grinning Все още не съм се престрашила да го сложим във ваната - ще вземе да му хареса, после да се чудя как да го извадя от там. Grinning Grinning

# 472
Момичета, вие купихте ли си слинг или раница за бебеносене? Какви избрахте? Удобни ли са ви?

Аз съм харесала тази https://visvitalis.bg/product/neko-slings-ergonomichna-hibridna-ranica-tiny-grey, но не знам лятото дали няма да е много топло да я ползваме.

Инак ми изглежда по-лесен вариант от офроудът с количката, особено ако искам нещо на бързо да изляза.

# 473
Здравейте! И моята принцеса се появи на бял свят на 16.06.2025г. 🥰
Раждането беше доста травмиращо преживяване, ако има следващо - ще искам секцио. 😅 Иначе лекарят се справи чудесно и след Н на брой часове успя да я извади. Сега се боря с последствията от епизиотомията и хемороиди и все още не мога да си сядам на д-то. Бебката я кърмя само легнала и много страдам. Слава богу, вкъщи имам помощ. В болницата пробното кърмене изкара, че може да остане само на кърма, но сякаш пак остава гладна, започва да плаче и да си лапа ръчичките и само след добавка се успокоява и заспива.
Гнездото ни е подарък, не съм сигурна за марката. Не ми допада, че не му се сваля покривалото за пране. Иначе тя е голям фен, само в него спи. А раница не сме взели още, но се колебая между ErgoBaby Embrace и ErgoBaby Omni Breeze.

# 474
Здравейте! И аз родих на 16.06 планово секцио и всичко мина добре. На мен ми е второ и този път сякаш ме болеше повече, но и това мина. Вкъщи сме от петък и се напсваме. Някаква лудница, не че не го очаквахме, другото ни дете е на 1,6м, имаме и две кучета😀. Кърмя на поискване ии така.

# 475
Честито момиченце Heartpulse ! Бързичко възстановяване и да можете да си се радвате пълноценно скоро!
Мен доста хора ми казваха осъдително, че не трябва да е секцио, че едва ли много ще повлияе на кардиологичния проблем, че трябва да си оставя бебето да се роди, когато иска.
В крайна сметка не съжалявам, че предпочетох операцията, защото и бебето само си тръгна него ден, оказа се и че е леко диагонално застанал, а не точно главично и за естествено раждане щеше да е затруднение, а действително това се оказа и причината да ме натискат в ребрата, за да го изкарат. Отделно по време на операцията видяха, че имам възпаление на матката и с най-голяма вероятност е развитие на ендометриоза. Приемам за чиста доза късмет, че цялото секцио ми беше по-малко болезнено от слагане на пломба, а възстановяването ми беше също толкова кратко. От около седмица вече и реброто ми е добре и нещата се връщат към нормалното.
До миналата седмица все още ми се чистиха лохии, а вчера ми започна кървене като при цикъл, но по-оскъдно + болки като при цикъл, главоболие и се пообринах по лицето. Долу горе и ако броим колко време е минало от раждането е колкото ми е цикъла по принцип, та съм почти сигурна, че си ми дойде, а не е от чистене.

Edit: Eksi, честито бебче и на теб! Yellow Heart Пълна къща, весела къща! Ти също беше при Танев, нали? Теб вика ли те на контролен преглед или само за свалянето на конеца?

# 476
Честито за новите бебчета 💚
Благодаря за отговорите- ние вече сме на вълна пътуване и затова се чудя да влачим ли сгъваемата кошара или може да минем с гнездо.
Също-ползвате ли възглавница за кърмене? И как кърмите нощем? Мая нощем става на 2 часа и много се мъчим с позициите, а пък денем спи спокойно и по 3... Пробвам легнала, някой път заспива върху мен. Лошото е, че и аз заспивам с нея и се чудя дали се наяжда добре и затова да са кратките паузи. Днес изчислихме, че наддава около 40 мл на ден, което е даже малко над нормата,  та сега се чудя не преяжда ли, защото през деня често иска на гърда, ама и повръща. Въобще,  лудница е, както се и очаква
Слинг взехме на Мандука, че е по-дълъг, а таткото е едър

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 17:54 от AirplaneMode

# 477
  • Варна
Честито за новите бебчета💜
Eksi как се справяте с породени деца, че аз също имам подобни мераци😁 Но след преживяното секцио се позамислих дали искам толкова скоро същото нещо. И дали ще успея да смогна с две малки деца...

# 478
Честити бебчетаа! И при нас вечерите са кошмарни и се кърмим на поискване - горе долу 1.30 - 2 часа, докато през деня може и 4 часа да не се храни.......Много и къркори корема и много се напъва и само на гърдата се успокоява, понаучи се да спи между нас на спалнята, но нямам сили вечер да е разнасям из къщата плачеща.... Ергономична раница до седмица, две очаквам да ми даде моята приятелка и ще пробваме как ще е, дадоха ми слинг, но нещо не се справям и не ми е удобно.

# 479
Здравейте, по какъв начин разбирате дали ви е достатъчна кърмата/коластрата в болницата, додавахте ли адаптирано мляко и по колко?

Общи условия

Активация на акаунт