На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 28 371
  • 644
  •   1
Отговори
# 45
Влизам за отчет.Днес звъннах на доктора относно това опъване,като се изправям и вървя,все едно имам операция със шевове.Каза ,че е почти сигурен,че матката расте и става преразпъване на връзките,нищо опасно.Увеличи ми но шпа и магнерот на 3 по 2.Аз съм 32+3 седмица.Искам да попитам вас,какво да очаквам,ще премине ли този проблем или да очаквам дори влошаване?Буквално от 4 дни не живея нормално,всяко изправяне и движение е мъка,само,като лежа е добре.Имам още 5 седмици до секцио,хич не е малко.Благодаря!
Ох, ами аз имах подобни, но не бяха май чак толкова болезнени, след като бебето се намести всякакви коремни болки ми минаха, вече нямам опъвания и стягания. Но и контракции нямам. Това към 36г.с. стана. Преди това и когато имах запек ме болеше доста като съм права и ми седеше "стегнато".
Обаче болките в срамната кост са нетърпими с всеки ден все повече, от снощи едвам ставам да отида до тоалетната, подпирам се по стените от болки, пари все едно някой ми чупи костта и ходя превита. След вливката вчера като станах от леглото при завъртането да се изправя изпука много силно и изохках. Акушерката ми каза "о, това и аз го чух, ама тялото се подготвя за раждане и се получава от разширяването на таза и подготовката му, спокойно, като излезе бебето ще мине". Вече буквално си рева от болка при изправяне, завъртане в леглото и стъпване на крака.

# 46
Влизам за отчет.Днес звъннах на доктора относно това опъване,като се изправям и вървя,все едно имам операция със шевове.Каза ,че е почти сигурен,че матката расте и става преразпъване на връзките,нищо опасно.Увеличи ми но шпа и магнерот на 3 по 2.Аз съм 32+3 седмица.Искам да попитам вас,какво да очаквам,ще премине ли този проблем или да очаквам дори влошаване?Буквално от 4 дни не живея нормално,всяко изправяне и движение е мъка,само,като лежа е добре.Имам още 5 седмици до секцио,хич не е малко.Благодаря!
Ох, ами аз имах подобни, но не бяха май чак толкова болезнени, след като бебето се намести всякакви коремни болки ми минаха, вече нямам опъвания и стягания. Но и контракции нямам. Това към 36г.с. стана. Преди това и когато имах запек ме болеше доста като съм права и ми седеше "стегнато".
Обаче болките в срамната кост са нетърпими с всеки ден все повече, от снощи едвам ставам да отида до тоалетната, подпирам се по стените от болки, пари все едно някой ми чупи костта и ходя превита. След вливката вчера като станах от леглото при завъртането да се изправя изпука много силно и изохках. Акушерката ми каза "о, това и аз го чух, ама тялото се подготвя за раждане и се получава от разширяването на таза и подготовката му, спокойно, като излезе бебето ще мине". Вече буквално си рева от болка при изправяне, завъртане в леглото и стъпване на крака.
Демек,ако едното мине,ще почне друго.Буквално съм се отчаяла,от другата седмица започвам да ходя на тонове всяка седмица. Живея на 70км в посока,абсолютна мъка ми е да пътувам.Направо не знам как ще се справя.

# 47
Демек,ако едното мине,ще почне друго.Буквално съм се отчаяла,от другата седмица започвам да ходя на тонове всяка седмица. Живея на 70км в посока,абсолютна мъка ми е да пътувам.Направо не знам как ще се справя.
Не е гаранция, че ще имаш други болежки. Може да се намести бебенцето, а може и някой нерв да притиска в момента. Пътуването, а и като шофираш ти, е трудничко. Май ставаше въпрос за Бургас при теб - няма ли къде да останете там до раждането или пък някой да те кара, а ти да си отпуснеш повечко седалката назад, за да се отпусне коремът? Аз в колата съм на доста свалена назад седалка откакто имах болки и така и не съм я изправяла, но нямам дискомфорт поне толкова облегната.

# 48
Не е гаранция, че ще имаш други болежки. Може да се намести бебенцето, а може и някой нерв да притиска в момента. Пътуването, а и като шофираш ти, е трудничко. Май ставаше въпрос за Бургас при теб - няма ли къде да останете там до раждането или пък някой да те кара, а ти да си отпуснеш повечко седалката назад, за да се отпусне коремът? Аз в колата съм на доста свалена назад седалка откакто имах болки и така и не съм я изправяла, но нямам дискомфорт поне толкова облегната.
Обмислям,като тръгна на тонове да взема квартира за 1 месец до раждането.Ще изчакам до другата седмица и ако се наложи може и това.

# 49
И аз имам доста такива бодежи и опъвания в корема, но при мен е по-скоро от позицията на бебето. Тъй като е седалищно, като започне да рита и да се опъва, ме удря директно в някакви нерви и много ме опъва. Понякога уцелва и някакъв нерв на кръста и целият ми крак изведнъж изтръпва, та ако ходя трябва да спра и да поседна за малко.
За списък за Токуда и аз не съм взимала от АГ все още, но другата седмица ще си поискам. Засега се водя от списък на приятелки.
Другата седмица ще правя и консултация с алерголог за секциото.
Иначе за цените за раждане в 1 АГ нямам представа, но в Токуда е по същия начин-има си цена за раждане, отделно се заплаща пакет грижи за бебе и отделно престоя в определената категория стая.

# 50
Ако можете да си го позволите и щом не се чувстваш добре, то със сигурност ще ти е по-удобно. При мен от миналата седмица (от средата на 36г.с.) ме викат през ден на вливки и по 2 пъти в седмицата на тонове + веднъж на ехографски задължителен при АГ, което е през ден в болницата. Да не говорим, че тази седмица съм и два пъти на ехограф. Единствено вчера нямах час при АГ, но пък имахме уговорка с личен лекар, та тази седмица плътно 5/5работни дни сме по кабинети и изследвания + в неделя пак бях на вливка, та 6 поредни дни Sweat Изморително ми е дори само като са ни на 5минути с кола, а не мога да си представя на 70км колко изтощително може да е, а особено и като караш.
Обмислям,като тръгна на тонове да взема квартира за 1 месец до раждането.Ще изчакам до другата седмица и ако се наложи може и това.

# 51
Момичета, целият ми корем се обрина. На малки и ситни, сърбящи, червени пъпки.
Предполагам от мазането е, с предишната бременност пак така се получи.
Как да го успокоя, сърби ме много?

Аз преди време се обринах така и отидох на дерматолог. Каза, че е от Bio oil и мустела крема в комбинация, запушвали порите. Една седмица ми каза да ги пръскам със спрей Avene cicalfate и с термална вода. И като минаха ми препоръча на А-дерма гел-олио за стрии, от тогава мажа с него и от време на време пак и с крема на Мустела, но по-рядко. И не са ми се появявали нови такива пъпчици.

Мен много ме боли кръста от 10-тина дни, направо едва се движа. Освен от тежестта на корема вече, може би и от обездвижването. Също имам такива опъвания и болки в корема от смяната на позата на бебето, притиска нещо явно и все едно ме удря ток, особено при завъртане от една страна на другата и при изправяне...

Момичета, при мен остана съвсем малко, следващата седмица ми е секциото... Надявам се да си дочака датата бебенцето!🙏 Магнерота ми казаха да си продължа 3х2 до два дни преди секциото, а фраксипарина 24ч преди. След това 12ч след операцията да започна отново за 10 дни фраксипарина.
Това е списъкът за Токуда от моето АГ:

# 52
Момичета, има ли някоя от вас, която ще ражда в 1 АГ Света София. Гледам ценоразписа в сайта им, но се чудя дали разбирам нещата правилно. Значи раждане секцио с избор на екип е 1296 лв. и вече отделно се заплащат 900 лв за грижи за новородено и по 135 лв на ден престой ли?
Т.е. тези 1296 лв са само за самата операция и за избор на екипа?

Аз ще раждам там и мен ме озадачи ценоразписа, позната раждала там преди време секцио с избор на екип каза около 2000 лева. Така че, най-вероятно това са увеличените цени. В понеделник съм на преглед и ако не забравя ще попитам.

# 53
EL*, стискаме палци да дочака датата и да се похвалиш с хубави новини Heart
Скоро ще си имаме първите бебенца и в темата. Аз също бях на преглед днес, засега няма да ми местят датата, ще си ме приемат след 10тина дни и не знам страх ли ме е, или вече нямам търпение.
Теди, ако четеш. Стана на въпрос при Танев днес - пита ме дали съм с тромбофилия, защото аспирин е трябало да се спре около 20дни преди операция, а фраксипарин последно предния ден.
За нива на хемоглобин за секцио ми каза, че е желателно в операционна да се влезе с поне 90 хемоглобин, защото до около 20единици може да падне от кръвозагубата, а ако падне под 70 правят кръвопреливане. Това конкретно към АГ Варна. А последните седмици на бременността пада доста и е желателно към момента на раждане, ако е падал да е към 90.

# 54
Момичета, целият ми корем се обрина. На малки и ситни, сърбящи, червени пъпки.
Предполагам от мазането е, с предишната бременност пак така се получи.
Как да го успокоя, сърби ме много?

Аз преди време се обринах така и отидох на дерматолог. Каза, че е от Bio oil и мустела крема в комбинация, запушвали порите. Една седмица ми каза да ги пръскам със спрей Avene cicalfate и с термална вода. И като минаха ми препоръча на А-дерма гел-олио за стрии, от тогава мажа с него и от време на време пак и с крема на Мустела, но по-рядко. И не са ми се появявали нови такива пъпчици.

Мен много ме боли кръста от 10-тина дни, направо едва се движа. Освен от тежестта на корема вече, може би и от обездвижването. Също имам такива опъвания и болки в корема от смяната на позата на бебето, притиска нещо явно и все едно ме удря ток, особено при завъртане от една страна на другата и при изправяне...

Момичета, при мен остана съвсем малко, следващата седмица ми е секциото... Надявам се да си дочака датата бебенцето!🙏 Магнерота ми казаха да си продължа 3х2 до два дни преди секциото, а фраксипарина 24ч преди. След това 12ч след операцията да започна отново за 10 дни фраксипарина.
Това е списъкът за Токуда от моето АГ:

EL*, благодаря ти! Точно от крема на мустела се получиха. Днес с кислородна вода ги минавам и имам един крем на La Roche-posay Cicaplast Гел B5, които се води възстановяващ и е за раздразнения, рани от белези и тн.
И аз имам същите болки, като твоите, нощем ми е много трудно да се въртя, така ме реже пронизващата болка.
Хомеопатката ми каза да си взема задължително Арника, за след раждането. Виждам и твоята лекарка препоръчва, ще сложа в багажа. Опасявам се да не забравя да я ползвам. Моят лекар в Токуда още не ми е дал нищо, понеже е рано.
Стискам палци за теб! Много малко е останало! ❤

# 55
  • Варна
genome Благодаря за инфото🤗 Така и мислех да направя. Караха ли те 6 дни преди датата за секцио да си пуснеш кръвни изследвания... Защото мен ме карат. И преди показваха бебето на таткото веднага след операцията, а сега на регистрация ми казаха ако искате трябва да си заплатите 150лв, което се води присъствие на таткото🙄 И важи само за Вип стаите.

# 56
La Roche-posay Cicaplast е топ, аз го ползвам ежедневно и кожата ми не е била по-хубава 🥰 Момичета, да ви питам има ли сред нас бъдещи мами 40+ или около тази възраст. Други освен мен 😁

# 57
genome Благодаря за инфото🤗 Така и мислех да направя. Караха ли те 6 дни преди датата за секцио да си пуснеш кръвни изследвания... Защото мен ме карат. И преди показваха бебето на таткото веднага след операцията, а сега на регистрация ми казаха ако искате трябва да си заплатите 150лв, което се води присъствие на таткото🙄 И важи само за Вип стаите.
Точно заради тези 150лв се записах за ВИП етажа. Попитах го и каква точно е процедурата - каза че в деня на приема още ще ми кажат за следващия ден за колко съм планувана - звъня на таткото, казвам му, той преди това време идва, плаща на регистратура и се качва на етажа. Една мама, която преди около месец роди каза, че е бил с нея в стаята преди да я вземат за операцията, след това акушерките/сестрите се занимават с него, като извадят бебето му го носят да го покажат, а теб като те местят в реанимация се виждате за много малко и толкова. След това той си ходи, ти се възстановяваш. По време на престоя, ако на теб ти е добре може да слизаш до магазина долу и да се виждате там, ако горе има кой да гледа бебето. Иначе той после на изписването чак като извикат вътре за снимките го вижда.
Да, и на мен ми искат отново изследванията 6 дни преди приема, но каза, че са празници и да ги пусна другата сряда или четвъртък. Показах му какви документи са ми дали от Майчин дом - каза че са достатъчни - един лист обменна карта, актуални изследвания за вирусология - хив, сифилис, тези (защото моите които са пускани стават на 6месеца в събота сега и ще са с изтекла давност), каза ми че е добре че съм ги повторила, картон/резултати с печат за кръвната група. Имам и лист с тестване от алерголог за упойките, въпреки че там на приема май пак си те тестват, но аз имам алергия към Бусколизин примерно и реших да мина през алерголог предварително, направление за хоспитализация от АГ(ти като се следиш там не знам дали отделно ще искат да си вадиш, но от Майчин дом ми го издаде следящият в хартиен и електронен вид, защото каза че редовно им ги искат хартиено). Каза че остава само изследванията 6дни преди прием да нося и всичко ми е готово.

# 58
Има, има. Живот и здраве юни ще съм на 39 и чакам първо дете.

La Roche-posay Cicaplast е топ, аз го ползвам ежедневно и кожата ми не е била по-хубава 🥰 Момичета, да ви питам има ли сред нас бъдещи мами 40+ или около тази възраст. Други освен мен 😁

# 59
  • Варна
Благодаря ти за подробната информация. И мен другата седмица ме карат да пусна кръвните. Останалите изследвания важат до началото на Юни и казаха да не пускам нови. Издадоха ми и направление за хоспитализация. Все повече започва да ме обхваща страх, не знам защо така.

Общи условия

Активация на акаунт