На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 28 646
  • 644
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, здравейте!

Тези, които вече изкарвате бебчетата навън, бихте ли споделили как ви е организиран денят? Ние пробвахме едно сутрешно излизане, но малката не пожела да заспи в количката. Прибирахме се на пожар, за да я приспим вкъщи и в крайна сметка я преуморихме още от сутринта и беше сърдита цял ден.

Иска ми се да излизаме, но се чудя дали не трябва да изчакам за разходки и да си останем с 10-те минути пред блока. На 15 дни  е.

# 511
Честити нови попълнения, много се радвам за всички!

При нас излизанията са ужас, не й харесва в количката, не й харесва и в колата. И се отказвам, докато спи у дома - няма да я тормозя, щото после целият ден е крив!

До днес давах Омнибиотик в млякото, както и капки слагах Абоколикен, но вече не иска млякото, яде по 40 мл. със зор, мри се, иска да го връща. И се отказах. Пробвах чисто мляко и го яде. От утре ще давам Биоамика директно в устата и ще взема Биогая.

Има периоди на будуване, оказа се, че иска да смуче биба, тогава се успокоява.

Припръцква в следобедните часове повече, тогава е и по-неспокойна. Аз също й се страхувам доста и тя явно ме усеща. Гушкаме се, спи в разни странни позиции.
Като цяло е добре положението.

Взех машина за Мляко Baby Brezza, много ме улеснява, обаче не зная дали дозирам правилно, ще направя опит след малко, да измеря количеството като грамаж дали е същото, както ако го направя на ръка. Някой има ли опит в дозирането на млякото. На степени е от 1 до 10.

# 512
При нас излизанията са рай - обича с количката, да се вози в кола. Не винаги спи, когато сме навън, но не и реве.
Излизаме сутрин към 9 и се прибираме към 11:30. Вечер също излизаме след 19:30. Ако през другото време излизаме, сме с колата и в някой мол.

За коликите давам в момента gripe water и Био Гайа. От Инфакола като че ли започна да се запича и по цял ден се пъне да пръцне или да свърши “жълта” работа. Вчера за пръв път сложих играчка с черешовите костилки и като че ли подейства. Успяхме да поспим около 1-2 часа 😀

Вече доста си будува и през това време играем на активната гимнастика, на шезлог или си седи в гнездото. Но определено след час се измаря и трябва да се приспиваме.

Обличам го само с боди с къс или дълъг ръкав - зависи кой тип е изпран 😀. Сега в жегите излизаме така, но си нося и мусулинова завивка за всеки случай. Като беше по-хладно му обувах и по едно панталонче.
Вкъщи също седи по боди. Единствено не мога да го преборя да спи в чувалчето.

# 513
Моята Вики с разходките се справя различно. Ако не я тормозят коликите е спокойна, но някой път плаче по време на разходка. Иначе обича да се вози в кола. Моментално заспива.

От моя опит с Биосмика и Абоколикен не виждам съществена разлика...Доста е неспокойна и спи доста малко.

# 514
При нас също с разходките е ужас като ревне😃Днес даже решихме да не го мъчим с разходка😀

# 515
Ние си се возим, въпреки че Мая също не успява много да спи там и изглежда леко стресирана, освен ако не е в непрестанно движение. Писка ако е гладна само (то не е точно рев). В слинга е много по-спокойна. Иначе напоследък и аз гледам сутрин, ама и вечер също, защото полудявам вкъщи, а и на нея разходките не й влияят на настроението вкъщи, освен ако не е било по-късно вечерта. Ние даже си ходим на кварталното кафе и мъжа ми като я подрусне с една ръка, си заспива. Една вечер така хубаво откарахме там Simple Smile. Но като цяло не е всеки ден едно и също. Но бибата понякога и при нас много помага, при все че си я кърмя и навън. Вечер трудно се успокоява и някой път дори дъвченето на гърди не води доникъде.
Иначе за съжаление Младост 1 сигурно е най-неприятния квартал за колички...Няма близък парк, няма тротоари, дупки и пр....

# 516
Младост 4 също не е по-добре от към тротоари😃Вие как сте с кърменето ?Ние от 2 дни пак сме във фаза през час ,ако може и на 20 Мин .Опитах се на 2:30/ 3 часа ,но не ми се получава.А го виждам,че преяжда,защото почна да повръща по малко и коремчето му изглежда подуто

# 517
Аз като говорих с консултантката по кърмене се оказва, че критерият за преяждане било наддаването, а не повръщането...Защото и ние сме така. Иначе през деня уж яде по-рядко, нощем може и 3 часа пауза (но не винаги), но рано сутрин на час, и то видимо за успокоение. Днес цяла сутрин пъшка и се гърчи, почти не е спала в нейното легло. Отделно като е много неспокойна, я подрусвам по корем върху мен и така си спим. Подавам й гърда и дремя.
Но общо взето по-големия гърч са първите 3 месеца.. с това се успокоявам
Младост 4 също не е по-добре от към тротоари😃Вие как сте с кърменето ?Ние от 2 дни пак сме във фаза през час ,ако може и на 20 Мин .Опитах се на 2:30/ 3 часа ,но не ми се получава.А го виждам,че преяжда,защото почна да повръща по малко и коремчето му изглежда подуто

# 518
Аз малко се стреснах вчера,защото докато си спеше 1час и повече след хранене и като се задави в съня си с върнатото малко …А го оригвам и затова стигнах до извода ,че преяжда

# 519
Ти ме успокой с идеята, че в началото е най-трудно! Дано да си права!

При мен спомените от моментите с никнещите зъби са по-тегави! После едно боледуване се почна, безспирно… та не знам…
Но чакам с нетърпение момента, в който моят мозък ще свикне с новото попълнение, както и то с нас и някак по-безстрашно ще става всичко.  
На нас ни предстой да се преместим за лятото в планината и много съм се ошашкала. Там е доста по-студено, въздухът е друг. Пътят до там е доста…
Морето тази година ще е само за голямото дете и баща му, аз ще пасувам. Не обичам жегата, не обичам слънцето, имам алергия от него. Чакам с нетърпение зимния сезон. 😀 С тази идея изкарах бременността и сега живея за ските, камината, червеното вино! 😀😀😀😀

Аз като говорих с консултантката по кърмене се оказва, че критерият за преяждане било наддаването, а не повръщането...Защото и ние сме така. Иначе през деня уж яде по-рядко, нощем може и 3 часа пауза (но не винаги), но рано сутрин на час, и то видимо за успокоение. Днес цяла сутрин пъшка и се гърчи, почти не е спала в нейното легло. Отделно като е много неспокойна, я подрусвам по корем върху мен и така си спим. Подавам й гърда и дремя.

# 520
  • Варна
Днес и ние сме на поискване с кърмене на час, час и нещо. Направо вече забравям кога не е яла. И естествено яде като за последно и после връща по малко... Ама смея ли да откажа сигурно ще ни чуе целия квартал. 😁

# 521
Ами аз общо взето го казах в смисъл, че минава първоначалния шок... Grinning Нямам критерий става ли по-лесно, защото баткото и до днес ми разказва играта, страшно труден е за отглеждане. Както каза една приятелка- "той е отделна вселена". Той докато не навърши 4 си ставаше на 2 часа, в такъв смисъл аз не разбрах кога са зъби, кога колики и пр. Еднакво зле си беше. Но е факт, че от първите 3 месеца нямам спомен. Да не говорим, че аз тогава нямах помощ от никого, включително и от баща му.
Планина..ех супер. Ние ще ходим на село, но то уви не е в планината. Аз съм израснала летата в планинско село и ми е мъка сега с това на мъжа ми. Но пък е спокойно и къщата хладна.
На море пък нямам търпение аз. Ние тук нямаме климатици, ужасна жега е.
Ти ме успокой с идеята, че в началото е най-трудно! Дано да си права!

При мен спомените от моментите с никнещите зъби са по-тегави! После едно боледуване се почна, безспирно… та не знам…
Но чакам с нетърпение момента, в който моят мозък ще свикне с новото попълнение, както и то с нас и някак по-безстрашно ще става всичко.  
На нас ни предстой да се преместим за лятото в планината и много съм се ошашкала. Там е доста по-студено, въздухът е друг. Пътят до там е доста…
Морето тази година ще е само за голямото дете и баща му, аз ще пасувам. Не обичам жегата, не обичам слънцето, имам алергия от него. Чакам с нетърпение зимния сезон. 😀 С тази идея изкарах бременността и сега живея за ските, камината, червеното вино! 😀😀😀😀

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 17:32 от AirplaneMode

# 522
Чета ви с бебешките истории и макар че знам, че ви е трудно ви завиждам, защото моя все още не дава признаци да излиза, 3 дена след термина Rolling Eyes Освен това както се притеснявах, че е малък, на последния преглед казаха, че е 3800 вече и почвам да се чудя как ще го избутам, ако не се роди скоро Astonished Подскачам на топка и набивам люто, но засега ефекта е 0... От седмица насам всеки ден се изреждат по 5 човека да питат "Как си, роди ли", голяма забава.

# 523
Ellarin, кураж! И аз преносих 6 дни и бях в абсолютно същата ситуация. Върхът беше, че предпоследната нощ имах контракции на около 10 минути и очаквах да се почне, но през деня намаляха и нямаше и никакво разкритие, което доста ме обезкуражи. На следващата вечер контракциите зачестиха, отидохме към болницата със страх, че ще ни върнат, но разкритието беше 3-4см и ме приеха. Въпросите дали съм родила хич не помагаха. Grinning На мен лекарят ми беше препоръчал дълги разходки и качване на стълби, та правех километрични дължини последните дни, след това упражнрния на топката. Ядях ударни дози ананас и фурми. Искаше ми се сама да си предизвикам естествено раждане, за да не се стига до секцио (уви, от сегашна гледна точка си казвам ех, да беше секцио, сигурно досега да съм се възстановила). Имай търпение, съвсем скоро ще гушкаш малкото човече! Hug

Ние също сме на поискване като вчера беше ад, почти постоянно беше на гърда.

# 524
Здравейте, честити нови бебоци! При нас нощта мина трудно, с рев, хранене на час и половина. Исках да ви попитам какви активни гимнастики сте взели, тъй като се оглеждам да купя, също и някой беше писал за някакви карти, може ли линк да ги видя? Ellarin скорошно раждане и да мине леко и бързо!

Общи условия

Активация на акаунт