На финалната права сме вече и всяка ще гушне здраво, Юнско човече!

• 28 461
  • 644
  •   1
Отговори
# 555
Ние с бебката сме на смесено хранене - кърмене и дохранване с АМ. Днес бяхме на контролен преглед и е наддала - вече е 3,520кг. Лошото е, че не мога да преценя колко кърма изпива, за да знаем колко мляко да й приготвим. Последните 2 дни повръща няколко пъти и доста се стреснах. Тя е доста лакома и ако не заспи директно след кърмене, обикновено започва да лапа ръчички или каквото намери и да мрънка/плаче. Наши близки ще ни подарят везна, дано помогне да регулираме храненето. На мен кърменето не ми е на всяка цена, но съм безкрайно щастлива, че имам някаква кърма. Heart След неуспеха с напъните при раждането, кърменето си го приемам за лично постижение, а и е най-лесно. Относно шишетата - ползваме Nuk Perfect Match, Tommee Tippee и Nuk First Choice, но сякаш доста бързо текат и се дави понякога (не знам дали от това не повръща), та сега взех да пробвам Philips Avent Natural Response с поток 2. Чувала съм, че текат доста бавно, но дано на нашата лакомница й допаднат.

# 556
Аз също имам проблем с определянето на количеството.Започнах да се цедя и има за 1 хранене по 80мл може и повече да изцедя,но за 20 дни ми го изчислява М/у 65 и 80 мл кърма на хранене.Започнах да му давам АМ вечер 100 мл (хип комб биотик),но като ,че ли не му стига или просто е свикнал на гърда да заспива и докато е буден постоянно търси храна.Има го и варианта да има нужда да хапва повече ,понеже той си се роди едричък 4кг ,сега предполагам е към 4.300 .Вие по колко мл кърма или АМ давате на хранене и по колко хранения на ден разпределяте?Тези от вас който са на смесено бебетата на гърда ли заспиват основно?Имат ли газове вашите бебета?Аз от вчера давам био амика и био гайя следобед,но той има мн газове и даже се буди от тях.Вие давате ли нещо ?

# 557
Момичета, тези колики ме разбиват.

Какво ли не давам. Милата бебка.

Дайте идеи, какво да правя, дали да я водя на лекар?

# 558
  • Пловдив
Пробвали ли сте да я слагате по коремче на ръката, не облекчава ли?
Ние с каката три месеца не знаехме кои сме, нямаше вечер да спим, само това помагаше поне да не плаче. Коремчето на дланта главичката към лакътя на ръката и така заспиваше даже до мига, в който не я слагахме в леглото и писваше.

# 559
За коликите пробвахме различни капки, дотук от никоя марка не сме видели особен ефект.

Водихме бебето на боуен терапия за бебета и това беше единственото, което помогна, но се успокои за 2-3 дни и след това пак започнаха да се засилват. Трябва повече от една терапия за по-дълготраен ефект. Може да пробвате дали ще има ефект.

# 560
Пробвали ли сте да я слагате по коремче на ръката, не облекчава ли?
Ние с каката три месеца не знаехме кои сме, нямаше вечер да спим, само това помагаше поне да не плаче. Коремчето на дланта главичката към лакътя на ръката и така заспиваше даже до мига, в който не я слагахме в леглото и писваше.

Да, пробвах, но тя иска по цял ден да я дундуркам така, милата.

Благодаря ви за отговора.

Боуен терапия не съм пробвала.Интересно.❤

# 561
За коликите - аз редувам Инфакол и Gripe water. От Gripe water започна да се запича доста и онази вечер ни побърка - 13 часа не спа и само се превиваше и гърчеше, докато не му дадох отново Инфакола и се изака едно хубаво и всичко приключи.Disappointed Relieved
Слагам му и затоплена играчка с костилки от череши понякога, но не знам доколко помага.
Отделно иска постоянно да е гушнат, поръчах раница за бебеносене, поне като ще се гушкаме, да свърша и аз нещо. Grinning Ръцете вече доста ме болят, надявам се да му хареса в раницата.

Моят корем също доста се прибра вече, но принос има и недохранването. Ако с таткото успеем да хапнем нещо вечерта, това е. Grinning
Бях вече на един контролен преглед при АГ и каза, че всичко е наред. На следващия ще питам за спорт и море.

Бебчо утре става на 1 месец и вече е наддал един кг и е пораснал с близо 2 см от раждането. Давам му и по 2 капки на ден Вит Д.

# 562
За коликите - аз редувам Инфакол и Gripe water. От Gripe water започна да се запича доста и онази вечер ни побърка - 13 часа не спа и само се превиваше и гърчеше, докато не му дадох отново Инфакола и се изака едно хубаво и всичко приключи.Disappointed Relieved
Слагам му и затоплена играчка с костилки от череши понякога, но не знам доколко помага.
Отделно иска постоянно да е гушнат, поръчах раница за бебеносене, поне като ще се гушкаме, да свърша и аз нещо. Grinning Ръцете вече доста ме болят, надявам се да му хареса в раницата.

Моят корем също доста се прибра вече, но принос има и недохранването. Ако с таткото успеем да хапнем нещо вечерта, това е. Grinning
Бях вече на един контролен преглед при АГ и каза, че всичко е наред. На следващия ще питам за спорт и море.

Бебчо утре става на 1 месец и вече е наддал един кг и е пораснал с близо 2 см от раждането. Давам му и по 2 капки на ден Вит Д.

Почти едно към едно с моята мома.

https://sgusheni.com/produkt/%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B3-cabo … -nightfall/?_gl=1*hhnlnp*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIv4-j7ueUjgMVlpCDBx28yRP8EAAYAiAAEgKzgPD_BwE&gbraid=0AAAAAC_QbAJUm0WvKv9SX61wxgQJHCI2R

Ето това ще си поръчам, имате ли мнение.

Water gripe купих и двата вида, още не съм дала това за бебе над две седмици. Акушерка ми каза да не давам, една много готина мама пък го ползва и е доволно. Ужасно объркана съм.

# 563
И при нас коликите са силно изявени. Малкият много плаче, чак се притеснихме със съпруга ми дали всичко е наред. С по-голямото ни момченце не разбрахме какво са колики. Вчера ходихме на гастро, защото от една седмица не може да спи през деня добре заради колики и доста плаче. Ние давахме абоколикен, но свърши и каза да продължим с био амика. Изписа му и еспумизан 3 три пъти на ден.
Относно бебеносенето - аз взех под наем раница ergo baby embrace, за да видя дали изобщо ще се успокоява там и дали ще му е удобна. С другото дете ми дадоха слинг и не се получи. Съветът ми е да вземете първо под наем, защото и слинговете и ергономичните раници са скъпи, а не се знае дали на бебето ще му хареса. Повечето сте от София и имате такива магазини. Аз живея във Варна и няма къде да пробвам на място. Затова я взех под наем за една седмица, за да видя дали ще си паснем с нея.
А за кърменето, всяка си знае кое е най-добре за нея и за бебето ѝ. Спокойни мами, спокойни бебчета Simple Smile

# 564
И ние сме много зле с коликите. През деня, през нощта рев, напъване, няма успокоение, не може да спи ...........Искам да попитам момите, които са поръчали гнезда дали са доволни и бебоците спят ли там, в чуденка съм дали да не взема едно, имам чувството, че бебка колкото е по на тясно по - добре се чувства. За коликите давам Инфакол, преди това давах Био Амика, но при нас Инфакола действа по- добре.

# 565
И нас не подминаха коликите.. много е тежко, вчера имахме криза от 5-6 часа, не знам как издържах. Досега давах Камилия колик и биогая, ама прекалено натуралното не работи. Ще взема еспумизан може би днес.
Иначе като е в епизод на колики, често търси гърда да успокоение и аз давах (грешка), много ме разрани. И сега сложих силиконови протектори за зърна и са супер! Без тях нямаше да издържа, снощи беше толкова зле, че давах замразена кърма, за да не кърмя. И от това - напълниха ми се гърдите и вдигнах темперстура😀😀пълен хаос!
И за финал - с къса юздичка под езичето е, но понеже не беше проблем при засукването и не ме болеше мен, казаха да изчакаме с манипулацията. Ама почна да ме боли много и утре сме на УНГ, най-вероятно ще го резнат. И аз съм била така, но по-късно са направили манипулацията, а като кърмаче съм разранила яко гърдите на майка ми. Тя си е мислила, че е нормално😀 някоя друга със сходен опит има ли?

Ние сме с гнездо и е супер! Доволни сме, ама не знам как би било без, навсякъде го ползваме, вкл в кошарата

# 566
Какво е гнездото което ползвате и колко е голямо?
И нас не подминаха коликите.. много е тежко, вчера имахме криза от 5-6 часа, не знам как издържах. Досега давах Камилия колик и биогая, ама прекалено натуралното не работи. Ще взема еспумизан може би днес.
Иначе като е в епизод на колики, често търси гърда да успокоение и аз давах (грешка), много ме разрани. И сега сложих силиконови протектори за зърна и са супер! Без тях нямаше да издържа, снощи беше толкова зле, че давах замразена кърма, за да не кърмя. И от това - напълниха ми се гърдите и вдигнах темперстура😀😀пълен хаос!
И за финал - с къса юздичка под езичето е, но понеже не беше проблем при засукването и не ме болеше мен, казаха да изчакаме с манипулацията. Ама почна да ме боли много и утре сме на УНГ, най-вероятно ще го резнат. И аз съм била така, но по-късно са направили манипулацията, а като кърмаче съм разранила яко гърдите на майка ми. Тя си е мислила, че е нормално😀 някоя друга със сходен опит има ли?

Ние сме с гнездо и е супер! Доволни сме, ама не знам как би било без, навсякъде го ползваме, вкл в кошарата

# 567
  • Пловдив
И ние сме с гнездо, доста време си прекарва в него и му харесва. Спи си спокойно. Нашето е на Bellochi.

# 568
Нашето гнездо е на Tiny Star. Като недостатък обаче бих изтъкнала, че няма свалящ се калъф, който да се пере. И ние го държим в кошарата или го носим на дивана в хола. Подарък ни е от приятели, иначе аз бих се спряла на Cotton Hug, отвсякъде чувам супер отзиви.

# 569
И ние сме с гнездо на Cotton hug. Откакто го взехме само в него спи 😀 включително го слагам в леглото и кошарата и така спи. Но така като гледам скоро ще се разделим с него, понеже му става малко Sad . Хубаво е, че какъфът се сваля и може да се пере.

Общи условия

Активация на акаунт