Сладки МАРТЕНСКИ деца ще се борят с пъстри яйчица!

• 8 965
  • 273
  •   1
Отговори
# 30
 .... и ето продължението
 За да не ви отегчавам с разкази за това кое ме е дразнело, направо преминавам към това за какво се скарах с него. На няколко пъти ни правеше забележка, че детето плачело и да го гушнем че се захласва. Е Али не е чак толкова лоша,  но ако при всеки рев я гушкаме докъде ще стигне. И вчера беше кулминацията. Понеже компютъра ни е н хола, а той там спи, исках да пусна един е-мейл, но не пусках Али вътре, защото пуши цигара от цигара, а и ми писна от забележки. При първият опит да си свърша работата тя се разплака и отидох да я успокоя. По късно опитах пак, но ефекта беше същия-рев. Предпочетох да си свърша нещата набързо и да отида при нея, но не... Тоя тъпанар както си говореше по телефона прекъсна, за да ме пита детето защо плаче. Отговорих, че й няма нищо, но той продължи. Като се ядосах и се развиках, че ми е омръзнало някой да ми дава тон в живота и да ми казва как да си гледам детето, като че ли съм лоша майка. Освен това въпреки, че изрично сме казали мнението си, предлага вафли на Али и наденица Shocked Не съдя майките които дават, но аз съм преценила, че й е рано за подобен род храни.

# 31
  • София, център
Ох  neli_iv ужас, добре че вече не ти е на главата този досадник, просто тия хора не са в час…

# 32
Честит рожден ден на Дени и Вики HugДа сте здрави и щастливи мили деца Hug

Дени има един целуфан от Али Grinning

# 33
Здравейте!

ЧЕСТИТО НА ВИКИ И ДЕНИС! ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО ИМ ЖЕЛАЯ!
Момичета, има ли някое друго дете, което все още да не иска да сяда на гърне. Тази сутрин отново сложих Криси, но тя се вкопчи в мен и се разплака много жално  Sad Не знам това дали е нормално. Нали вече е голяма и трябва малко по малко да се учим ....  newsm78
Boriva, много неприятно това с Преско Sad Дано да са хубави изследванията му и да се оправи скоро милата душичка Praynig

Мила, според мен няма проблем да даваш повечко месо. Вече са ни големи децата и такива стриктни сметки според мен са излишни. Аз съм разделила месото (заешко, пилешко и телешко) на малки порцийки във фризера (прибл. 3х3см  Embarassed - как го обясних обачее) и слагам по 2 парченца или по 1, в зависимост от другите съставки на манджата. А цялата порция обикновено е ок.1 бурканче от 200гр.

# 34
  • София
Честит Рожден ден на Дени и Вики!!!Бъдете здравички и много щастливи,мили деца!!!

Лина,забравих да кажа,че Боянчо е голям сладурко!И изобщо не се притеснявай да дойдеш на партито,на всички ще ни е много приятно да се запознаем с  мамите ,с които не сме се срещали досега. Hug

# 35
  • София, център
И Мария пищи като я сложа на гърнето, к`во да се прави… педиатърката каза да не я насилвам, че може да ми откаже тотално, а да изчакам до година и 5-6 месеца и тогава пак! Sad

# 36
Честит рожден ден на Дени и Вики! Да са много весели и здрави!!!

Аз слагам Елина на гърне, но тя в повечето случаи нищо не прави и става набързо. Но не я насилвам, има време да се научат.

Боби, дано не е от кучето алергията! Hug

Нели, много неприятни изпълнения, но понякога хората не се усещат

Днес пак времето е ужасно...

# 37
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВИКИ И ДЕНИС !  bouquet

Нели , влизам ти в положението с временния съквартирант. На мен всички роднини ми лазят по нервите като идват в нас  и също мразя да ми дават съвети и можеби това понякога ми пречи  , но съм такъв характер -зодия лъв. Да не говорим ,че на моя страна не застава никой - съпругат ми поддържа майка си(свекървището) а майка ми( тъщата) поддържа тях двамат винаги. А той горкия само казва " е голааама работа  , какво толкава".
По отношение на храната моето дете яде големи цели парчета портокал и шопска салата в оригинален вид като понякога отделя люспите на доматите. hahaha С него немога да пазарувам спокойно в плод и зеленчука  , защото се побърка и иска от всичко.
Опита и луканка преди 3 дни, (но не по моя вина) когато на гости беше баба му #2gunfire и тя най спокойно ме попита може ли да му даде едно парче??? Естествено аз отговорих НЕ и следващия момент ми се налага  да отида в кухнята за малко и какво виждам навръщане - детето яде луканка #Crazy Отговора  и`беше-не му я дадох аз   , сам си я взе Shocked

Първо да си призная , че не си бия детето ,но кажа ли "НЕ" и "внимавай" то започва да се удря сам по главичката и ми изглежда доста глупаво от страни.

Мики и аз мисля, че без торта неможе на рождиния в неделя, но въпроса е кой да организира взимането и  ли ? Нали става въпрос за детска тората или за майките  торта Joy

# 38
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕНИС И ВИКИ!
ДА БЪДАТ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА РАДВАТ МАМАМ И ТАТИ!
  Grinning

За съжаление ние ще пропуснем общият р. ден, но няма как. Важното е бързо и напълно да се излекуваме.

Видях линка, който Мила пусна за пребитата майка във Варна. Нямам думи!  Naughty
Чудим се защо има невъзпитани и агресивни деца, а то като има такива родители няма нищо чудно...

Ето на - 3 етажа над нас /и преди съм се оплаквала/ едно съседско момче ежедневно тормози комшиите с яко надута музика. Чудя се тези които са над/под/до тях как издържат. Аз през 3 етажа чувам дори какво се пее, а за тях нямам думи. Един ден като не издържах се качих да му направя забележка, но за мое учудване отвори майка му /мислех, че той е сам по цял ден и тя си няма представа какви ги твори синчето и/. Още повече се  Shocked като ми отговори: "Той е в такава възраст, че не мога да му забраня. А и той като беше малък на мен ми тропаха по цял ден отгоре, така че..." Накрая ме заби с въпроса под наем ли сме или живеем тук и си ме прати в провинцията. Това последното няма да го коментирам...

Деси, и ние още не седим на гърне. Правим опити, но не му харесва и не го насилвам.

Мила, аз също мисля, че няма проблем да му даваш повечко месо, но имай предвид, че и зеленчуците са полезни, а предвид, че не ядат големи порции малчовците, това не е за подценяване.

Я да ви питам - колко често давате риба на децата си? Ние нали сме на кухня от месец и там май само 1 или най-много 2 пъти са дали риба. А знам, че е добре 1 седмично да е включена в менюто...

За киселото мляко - още не съм дала, освен, разбира се, това, което готвят в кухнята. Какви марки давате? Някой беше писал тези дни, че явно Родопея е без консерванти...

Ами това е за сега от нас. Съжалявам, че не мога да се включвам във всички теми, които обсъждате, но нямам физическа възможност. Иначе ми беше мн. интересно когато говорите за свекитата, запознанствата с мъжлетата ви, раждането на малките съкровища. Хайде, давайте идеи за нови темички! Simple Smile

Някой има ли представа де се губи Констанс?

Отивам да вървим с Вики, че днес тати се връща от командировка и трябва да го изненадаме какво умеем!  Flutter

# 39
Здравейте и ЧРД НА ВИКИ И ДЕНИС  bouquet Heart Eyes Hug

В това лошо време навън, освен да си стоим вътре друг вариант няма Twisted Evil

Мики, да вземаме торта, рожден ден без торта бива ли - в крайна сметка това е първият рожден ден на бебоците, какви бебоци, те са си дечица и то страхотни  Heart Eyes
Тук при нас в Гео Милев има една хубава сладкарница на добри цени... но за поръчка дали не сме закъсняли  newsm78

# 40
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВИКИ И ДЕНИС !
Много късмет, здраве и щастие  Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Нели, Лина хич да не ви пука, аз наскоро имах перипети с родата на мъжа ми, ама така хубаво си казах каквото имах на свекървичка, че още ми е кеф  Joy , лошото е че 2-ри празник на детето развалят, но това им беше за последно, заявих на мъжа ми, че у тях няма да стъпя и не искам никакви контакти да имам, като иска да ги гледа да води детето за по няколко часа и да се гледат, но без него детето там - никога  Naughty Писна ми да се съобразявам и да мълча в името на добрите взаимоотношения, така че последното им гранде изпълнение преля прага на търпимостта ми  Joy
Боби, стискам палци за хубави изследвания  Hug
DessyM, аз на гърне никога не съм го слагала и няма и да го сложа в близките месеци, въпреки че бабите ме снабдиха с такова  Joy не виждам смисъл да правя тези упражнения с цел запознаване с гърнето, при условие, че детето не може да контолира тези мускули до 18 месечна възраст. Това не е научаване, а просто търсене на навиците, но всеки сам си решава  Peace и двете ми приятели научиха децата си към 20 месечна възраст и точно за 3 дни махнаха памперсите, без да са ги слагали никога на гърнета перди това. Да не говорим, че доста литература има в областта на детската психология, имаме експерти да се изкажат  Simple Smile, и съвременната медицина отрича ранното слагане на гърне!
Миличка и Мишо обича месо, но аз не давам повече от 1/3 от цялата порция  Simple Smile , риба давам когато има от кухнята и понякога от пюретата на семпер но 4 пъти в месеца да се събира.

# 41
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕНИ И ВИКИ!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Силве, не се притеснявай от това, че се опитва да повръща от парченцата. Аз на Маги вече гледам да не пасирам нищо. Само намачквам размекнатия сухар в супата примерно. Пак отстават парченца и то не малко, особено от кората. Но аз й ги давам. Някои й идват малко по-голями и започва да прави физиономии, като да порвъща. Но аз си я изчаквам най-спокойно да си го сдъвче и преглъгне и си продължаваме с яденето  Peace Трябва да свикват вече. Педито още преди 2 мес ми каза да престана с пасирането или ще си пасирам до 3год, а аз й дадох карт-бланш но 1год. Така, че стига й толкова  Mr. Green

Ние нямаме проблеми за гърнето. Но съм чувала, че някои деца така и не приемат гърнето. За тях се прилагало направо учене на тоалетната чиния. Защо не им звемете по една детска тоалетна чиния и да пробвавате така  Peace

Нели, този твой роднина е ужасно нахален Close Ти пак много си го изтраяла 10дни. Аз, ако бях на втория-третия ден ще кажа на мъжо или да говори той с него, или ще говоря аз. Но след моите разговори половин година родата стои настрана  Mr. Green Аз попринцип не съм лицемерен човек и мразя лицемерието в отношенията между хората. Когато някой не ми е приятен, той си го знае и просто се избягваме взаимно. Така има мир и спокойствие навсякъде  Mr. Green

Последна редакция: пт, 30 мар 2007, 12:22 от veselina_s_p

# 42
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕНИС И ВИКИ!!![/size]
ДА СА ЗДРАВИ, УСМИХНАТИ И ДОБРИ ДЕЦА!  bouquet bdbaloni baloni
Аз от два три дни само лежа, нещо се разболявам, боли ме гърлото, като парцал съм... много се притеснявам да не разболея Симона преди пътуването. Тя снощи си разби устата Blush и то без да е падала. Както си пълзеше си заби муцуната и като почна да пищи и една кръв като започна да се лее... щях и аз да ревна. Днес е по-весела, но си ходи с раничка. Cry
Симона също не иска да яде непасирана храна и понякога и засяда на гърлото. Освен намачкан банан, бисквити и някакви по-меки неща. Нормално е, недей да бързаш.   bouquet

# 43
 mishelle, за рибата мисля четири дни месечно, най-малко да яде риба. Но не съм споменала, че я захраних с риба преди два дни и като гледам й хареса. За черният дроб(който още не съм давала) ще важи същото правило.

EkaterinaM, виждам, че и ни си случила на роднини. Аз също мълча, защото като си отворя устата става лошо. При нас обаче е обратното. Свекърва ми не дойде да види Али като се роди, а изчака да я заведем при нея в провинцията. За рожденият ден на детето, след многократни подсещания, мъжът ми не им се обади, за да разбере дали ще идват. Взех и звъннах аз. Свекървата взе че ми каза ще щели да дойдат ако е задължително Shocked и най-вече ако не се разболеят, защото е грипен сезон. Това ме подсеща, че когато се женихме с Краси (8 март) един месец, ако не и повече, ми пилиха на главата как ще се женим сега, като всички са болни. Но преди това четири месеца се правеха, че няма да има сватба или поне се надяваха. Чак когато купихме халките решиха, че е истина и направиха годеж или пристануша както се казва в нашият край.

# 44
Мишел, за Родопеята съм чела, че имала желатин и не се препоръчва за децата. Аз давам ВЕрея или Елена, понякога Герма. Елина от 10 мес пие вечер кисело мляко. Иначе не го яде през деня, но вечер не отказва.

Общи условия

Активация на акаунт