Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 47

• 40 312
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Агенцията ме отегчи много, а финалът съвсем превърна преживяването в боза. Пуснах първи епизод на оригиналния френски сериал, но дори диалозите са 1:1, а актьорите са меко казано по-нелицеприятни, та реших да не си го причинявам отново.

# 601
Агенцията почна добре и интригуващо, след това сбозиха нещата. Имаше някои абсурдизми. Но като цяло сериалът беше гледаем.
Снощи изгледах последната серия на DeptQ, свалих след това първият оригинален датски филм, но заспах още в началото. Поне като за първите 15-тина минути изглеждаше доста подобен. 

Може би тази вечер ще се пробвам пак, стана ми интересна историята и не ми се чака 1 година за следващият случай, направо минавам на следващият датски филм (а те са 4 или 5)

# 602
Хайде да се запиша и аз в темата. Скоро я открих и следя, защото постоянно си търся нов сериал за гледане.

Само няколко серии изгледах от сериала, на мен ми харесва. Даже го гледам с дублаж. Допадат ми такива сериали, наричам ги "за отчаяни домакини", защото и да проспа нещо, нищо не съм изтървала. В общи линии ми бръмчат, докато работя, така че са идеални за моите нужди.

Приятна изненада беше, че в Касандра разпознах Лана от Смолвил.

За съжаление отдавна в сериалите има неадекватни диалози, неадекватни сцени, неадекватно прекъсване и навръзване из историята... В началото много ме натоварваше, мислех, че аз нещо съм изтървала, недоразбрала, изпуснала. Че преводът не е окей и ако е с дублаж съм търсила серията в оригинал, за да чуя какво точно казват. Даже съм мислила, че изпускам цели серии от сериала. Но не. Американците са си точно толкова тъпи и неадекватни. Свикнах вече (то имам ли избор да не свикна) и си наложих да не се втелявам толкова.

То като цяло последните години продукциите залагат най-вече на прически и дрехи, и да изглеждат блестящо актрисите, пък ако ще да не са спали 3 дни и да са копали в пустинята. За щастие на мен ми харесва тази естетика.

Ако ми се гледа нещо с хубава актьорска игра, със смислени дизалози, с естествени изражения на лицата и непринуденост на екрана, си пускам стари сериали (филми).

На новите даже и музиката им е една и съща. Убедена съм, че ги правят на конвейрн.

Догледах първи сезон на Убийство в малък град - ок е, но не е нищо особено.
Когато в предпоследния епизод представиха трима заподозрени за серийния убиец (учител, ученик и приятел на Касандра), веднага си помислих,
Скрит текст:
че е учителят, защото го представяха като много способен и харесван от всички - освен това се държеше прекалено интимно с учениците, което е отвратително.
Не ми хареса, че толкова пъти повториха през сезона - както Касандра, така и Холи, че не било ок да ги виждат с шефа на полицията??! Това е нормална работа, като всяка друга. В Америка може да не е ок да си полицай, но що за град е това, щом хората се страхуват/стресират, само като видят полицай?
И отношението на Касандра към тази връзка като цяло беше някак неадекватно - обича го, не го обича...

Диалозите им бяха като писани от ИИ на места - още в началото, при първата среща с Касандра, Карл се шокира, че хората все още четат книги и съществуват библиотеки - WTF?!

# 603
  • Разпиляна във въображението
Може ли, ако гледате сериали на платфирми да изписвате и тях?

# 604
  • Варна
Ами,  Miriel, всеки си има предпочитана платформа/сайт/, платена или не.  Линк към IMDb e достатъчен.
Снощи започнах ,,Poker Face"2      https://www.imdb.com/title/tt14269590/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_5_nm … in_0_q_Poker%2520.  Сезон 1 ми хареса, чаках с големи надежди продължението. Май ще видя еп.1 още веднъж,
Скрит текст:
защото не успх да преброя близначките Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 09:24 от Пеева

# 605
Е те сериалите си излизат на една конкретна платформа, независимо на човек коя му е любимата. За мен лично, ако се пише платформата, това ще ми спести един сърч в гугъл или един пост тук да попитам къде го дават. Не че много ме затруднява пък.. Въпреки че съм забелязала на някои сериали, че и в imbd им пише вече на коя пратформа са.

# 606
  • Варна
  Не споря, така е, един линк спестява време.

# 607
Може ли, ако гледате сериали на платфирми да изписвате и тях?
Подкрепям. Някои хора гледат сериали на платформи, за които не съм чувала и е много полезно.

# 608
Лично аз ще се постарая в коментарите си да слагам платформата в скоби при първото споменаване. Линковете към IMDB невинаги са информативни, защото url-ът се съкращава при споделяне тук и не се вижда дори името на сериала. Вариант е линкът да се вгражда при споменаване на името.

Вчера приключих с The Residence (Netflix). Много се забавлявах с този шантав сериал, не бях гледала Узо Адуба след Orange Is the New Black (Netflix), ролята на странен детектив ѝ пасна много (има номинация за Еми). Доколкото разбрах, обаче, няма да има втори сезон. Въпреки това, историята е завършена и става за неангажиращо гледане.

В края на последния епизод има посвещение на Андре Брауър (Капитан Холт от Brooklyn Nine-Nine). Зачудих се защо. Оказа се, че той е бил избран да играе една от главните роли, дори е заснел 4 от 8-те епизода, но заради изненадващата му кончина по време на снимките се налага Джанкарло Еспозито (Густаво от Breaking Bad и Better Call Saul) да влезе в обувките на А.Б. Уинтър.

# 609
  • София
Ако не е станало ясно, изгледах The Agency в СкайШоутайм. Платена платформа.
Иначе сериала го има и по торентите. Отдавна качен и преведен.

# 610
Изгледах Too Much (Netflix). Имаше някои интересни диалози и персонажи, но цялостно сериалът е супер зле. Тази логорея, която се лее непрекъснато ми наду главата. Главната героиня слага Кари Брадшоу в малкия се джоб по неприятност - досадна, истерична, самовлюбена и прилепчива. И не знам, може би само аз обръщам толкова внимания и се възмущавам, но това е пореден сериал, който промоутва секс без предпазни средства. Не го намирам за ок.

# 611
https://www.imdb.com/title/tt0804484/

Фондацията хубав ли е?

# 612
  • София
Да, добър е.
Заповядай в темата за СайФай.

# 613
  • София
Изгледах Too Much (Netflix). Имаше някои интересни диалози и персонажи, но цялостно сериалът е супер зле. Тази логорея, която се лее непрекъснато ми наду главата. Главната героиня слага Кари Брадшоу в малкия се джоб по неприятност - досадна, истерична, самовлюбена и прилепчива. И не знам, може би само аз обръщам толкова внимания и се възмущавам, но това е пореден сериал, който промоутва секс без предпазни средства. Не го намирам за ок.
И аз го започнах снощи, но май няма да го бъде. Главната героиня участва в Hacks (Max, вече HBO Max).
Истина е, че се бълват много сериали, повечето от които са просто пълнеж. Освен това и се разлигавихме - искаме все нови и все добри сериали.
Изгледах Secrets we keep (Netlix). Остави ме с едно такова особено усещане, един потребител от реддит го нарече disturbing. Най-много ми хареса мястото, в което се развива действието.

# 614
The Gilded Age, сезон 3 (както и преди) е истинска наслада. Истински образец за добри обноски и обосновка как на хората благородството им отива и им е присъщо. Не на всички, разбира се и за жалост.

Играта на всички актьори е топ ниво.

Общи условия

Активация на акаунт