Десетокласници 2025/2026

• 32 047
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Чакай, то е само проект. Да не се радваме чак толкова.

# 211
  • София
Даже и проект още не е, а само предложение.

# 212
Извинявам се много, оплетох се нещо в постовете и линковете...☺️ Дали ще е удобно някой да обобщи с няколко изречения,какво точно се случва. Синът ми ще е 10-ти клас и е с профилирана паралелка със спортна насоченост ( аз се надявам да го ,,удари,, музата и да залегне над рехабилитацията🤣)

# 213
Простотия след простотия, направо се отчайвам вече. От не знам колко години чакаме промяна в учебните планове и редуциране на материала, а премахването на 200245 помагала и различни учебници, а тежките раници....копаем мазе на дъното просто. Да го закриват вече мон и да си вземат и министърчето там и да се приключва с тази мъка. А още повече ми бърка в очите и това с включване на събота и неделя + различни официални почивни дни като ваканция. Да вземем да ги оставим тези деца на 15 септември и на 15-30 юни да си ги прибираме викам.

# 214
Това с ваканцията и почивните дни наистина е дразнещо. Какъв цирк стана с тези дни по семейни причини🫣  Нашите започват на 01.09 т.е. имат на разположение 60 дни ваканция, като около 15-20.08 започват да подновяват тренировките защото после им идва на нагорно.

# 215
Моя грешка, не ви хваща вас. Хваща следващия набор. Сори!

Значи не го мислим засега. Пък като дойде времето за малкия ми набор, може още Н на брой промени да направят.

# 216
  • ВАРНА
Не че е супер изпълнение това, което им предстои на нашия набор до завършване на гимназия, но поне си го знаем и няма да се занимаваме тепърва да разгадаваме какво е искал да каже авторът. За пореден път се радвам, че едно време решихме да пуснем детето на шест години в първи клас.
Ваканциите за следващата година пак са тотал щета.
Кастрева ако замени Такева, а Стаматов на мястото на Кастрева, ееех ще започне такъв живот Close
Единственото, което живо ме интересува, са 15-те дни отсъствия по семейни причини Smile Там няма промяна, нали?

# 217
То май нистина ще се окаже, че децата ни ще са последния набор по старата програма. Мисля, че е късметлийски набор в сравнение с останалите - които бяха и ще бъдат опитни мишлета, за съжаление.
Покрай ковид пропуснахме матурите в 4 клас. Доколкото помня май щяха да са точно първия набор с интегралните НВО, но покрай пандемията заметоха нещата под килима, та отървахме кожите Wink
При моята ваканцията тече добре - при баба на село с новия член на семейството - кученце ❤
Май повече баба й го гледа, ама аз и не съм имала големи очаквания въпреки всички увещания преди да го вземем хахаха
В началото на август заминава на езиков лагер в Австрия. Няма да познава никой и малко се притеснявам дали ще си намери другарчета, защото не е много общителна. Притеснявам се как ще замине за цели две седмици, но се надявам да й хареса. За догодина ще е по-голяма и обмислям да я запиша на езиков курс в Университета във Виена. Та ако има други желаещи може да си направим една мини бг групичка, тъкмо ще ни е по-спокойно, че децата няма да пътуват сами Simple Smile

# 218
Нали. Голяма изненада ще е да не е някой от тримата добри чичковци директори. Обаче нищо не пречи и да си се яви пак, защото е незаменим кадър. Може и министърът да трябва да се смени с някой делан камък.
Скрит текст:
Ако успее който и да е след нея да пази този висок стандарт на визията при така обявените възнаграждения, ще я призная тази службица.
Поне олимпиадите не са в един и същи ден, нищо че са ги метнали във ваканциите. И пак трябва да погледна, че видях кога свършва учебната година, но не и кога започва.
Честито космато братче/сестриче на девойката ти, Дамасцена! /в някакъв тест по ЧП на онези състезания на съюза вна нач. учители помня колко възмутена беше моята от окастрянето в оценяването, че кучето и котето не били членове на семейството. Те па са аленделон!/ Дано посестримата ѝ по куче да успея да я навия за лагер догодина.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 13:19 от рони

# 219
  • София
Моите големите са били от Велбург на езикови курсове в Австрия два пъти и винаги много им е харесало, но са имали и съученици.
За догодина аз съм навита за езиков курс във Виена за Ели. Ако и едната и кака я приемат сега там да учи тъкмо ще може и да я наглежда при нужда.

# 220
Айла, с таланта им в рисуването, накъде се насочиха?  Бях писала преди как си харесах две неща от предишната изложба в училището и пращах да види чии са. Оказа се, че авторките са сестрите на Ели.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 14:05 от рони

# 221
  • ВАРНА
Един брой от Варна също може да се включи за езиков лагер в Австрия догодина Simple Smile
У нас е непрекъснато лутане между френски и немски и кой от двата да се добута до нещо прилично като ниво до края на гимназията. Френският ѝ е в главата, лесно върви. С немски пък се отварят повече врати за университети в желаното направление. До края на десети клас има време да реши. Езиков лагер със сигурност ще има догодина. Предстои да се изясни само коя ще е държавата Simple Smile

Дамасцена, стискам палци за незабравимо преживяване на детето!

# 222
Моя е в Австрия за месец.
Почти не се обажда. По веднъж на два дни.
И всичко е супер.
Явно следващата година пак ще кара там Wink

# 223
  • София
Аз също замислям езиков лагер в чужбина за моя догодина лятото. Може ло отзиви за такива във Франция?

# 224
С кои фирми изпратихте децата на немски езикови лагери? Аз го обмислях, но не се организирахме за тази година.
Тя окончателно реши, че не иска да учи в чужбина, но все пак ще се опита да вземе сертификати и по английски, и по немски. Само с подготовката от училище няма да стане и следващото лято ще е добре да отиде на лагер и след това да запише и допълнителен курс по немски.

Общи условия

Активация на акаунт