Десетокласници 2025/2026

• 32 049
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • Сливен
Голямата ходи с Велбург в Австрия,  хареса й, но имаше и съученици.

# 226
  • София
Айла, с таланта им в рисуването, накъде се насочиха?  Бях писала преди как си харесах две неща от предишната изложба в училището и пращах да види чии са. Оказа се, че авторките са сестрите на Ели.
Ха-ха. Тя Ники даже си продаде въпросната картина Simple Smile
Иначе тя си се върна на старата си идея за архитектура. Приеха я без проблем тук в УАСГ, записах я, но предстоят изпити в Мюнхен и най-вече Виена, където иска да учи най-много. Ваня записа интериорен дизайн в НБУ.
А Ели от септември е в 18-то.

# 227
Еха! Браво и за трите! Ще чакаме при Ники да попадне сърце в рая /корабът и идеята ѝ бяха много красиви!/!
Дано Ели вече да се почувства на своето си място и да си намери среда.

# 228
Моята е в момента в Австрия, за пръв път на немски езиков лагер. Не познаваше никой, но "съквартирантката" ѝ била много готина, намерила е и други приятели. Не се обажда, писала е два пъти да каже колко много се забавлявали, но и тя е общителна и това е, Явно като се прибере, тогава повече.  Беше се спекла дали щяла да се справи с езика, ама се оказало, че било лесно и всичко разбирала и говорела. Или тя е напреднала, или нивото е по-ниско от очакваното от нея Simple Smile
Какъв е този курс към университета във Виена? Иначе аз обмислях за курса на Хумболд Институт в Германия, той е ориентиран повече към учене и по-малко към забележителности, води се езиков курс,  а не точно лагер. Има значително по-малко българчета, от цял свят са децата. Сега са цяла група от 40 деца от доста краища на България.
Айла, браво на децата. Все така успешни да са, а на Ели да ѝ хареса новото училище и с желание да си ходи. Май няма по-хубаво от това.

# 229
AsitaNew с коя фирма пратихте детето на лагер, или не пътува с българска група?
Гледам, че са се включили и други, пътували с Велбург и моята заминава с тях. Надявам се да попадне и тя на готини съквартирантки Simple Smile

# 230
  • София
….
В началото на август заминава на езиков лагер в Австрия. Няма да познава никой и малко се притеснявам дали ще си намери другарчета, защото не е много общителна. Притеснявам се как ще замине за цели две седмици, но се надявам да й хареса. За догодина ще е по-голяма и обмислям да я запиша на езиков курс в Университета във Виена. Та ако има други желаещи може да си направим една мини бг групичка, тъкмо ще ни е по-спокойно, че децата няма да пътуват сами Simple Smile

Кандидатствам с моята девойка за бг групичка в университета във Виена за догодина Simple Smile живи и здрави да сме само. Супер идея!
Иначе да, добре е че се разминаха наборите с новостите в НВО.

# 231
  • ВАРНА
Как ще са се разминали  Simple Smile
Нво мат ще е с интегрални задачи за тях. Дъщеря ми вече каза довиждане на 100-те точки по математика 😄

# 232
Това в 10 клас ли? То има ли някакво значение за тях?

# 233
Нво мат ще е с интегрални задачи за тях. Дъщеря ми вече каза довиждане на 100-те точки по математика 😄
Аз мисля, че за нашите не важат новите НВО за 10 клас и ще си държат по старата програма.
По това което четох с такова впечатление останах…

# 234
AsitaNew с коя фирма пратихте детето на лагер, или не пътува с българска група?
Гледам, че са се включили и други, пътували с Велбург и моята заминава с тях. Надявам се да попадне и тя на готини съквартирантки Simple Smile
И моята е с Велбург.
Относно НВО с интегралните задачи хваща нашия набор, влиза от предстоящата учебна година за 10. клас, заедно с новото НВО за 7. клас, така че ще сме опитните зайчета. Добрата новина е, че за никъде не им трябва. Ама виж с малката след 2 години сигурно ще побелея с постоянните простотии, които се измислят.

# 235
  • София

НВО в десети клас служи ли за нещо? Аз не го броя от важните, по-скоро тренировка. Да видим.

# 236
  • София
Не им трябва за нищо това НВО, тъкмо ще видим експериментално как ще мине.
Наборът си изкарва добре за момента ваканцията. Днес се връща от море, ще се помотае 2 седмици тук, после пак едно кратко море, дежурният спортен лагер и септември дошъл.
Чакам да го видя докъде е докарал "Тютюн", че беше голямо мрънкане докато го започне. "Гераците" също би трябвало да ги е прочел. Това бяха двете неща, за които го натиснах - за останалите едва ли ще ми се получи. Как от постоянно четящо дете се озовахме в този пазарлък, още не мога да се примиря... Rolling Eyes

# 237
Моята чете, но всичко друго освен задължителната литература.
НВО-то за нищо не им служи, обаче е добра репетиция за матурите. 😊

# 238
  • Немция
Какво правят децата на тези езикови курсове, освен езикът? Каква им е програмата горе-долу?

Немският набор тази година прави тип НВО, в нашата провинция се провежда и беше тип цедка за тези, които са зле с материала. Вземаха се предвид оценките от годината плюс тези изпити- 50 на 50 като при истинските матури- грубо обяснено без детайли. В резултат на тях поне 2 съученика ще сменят училището.

# 239
  • София
Ако питаш за езиковите лагери от Велбург ето една примерна тяхна програма
Честно казано не научаваха много нови неща близначките, то и няма как за десет дни, но пък им харесваше и се отпускаха да говорят. Имаше една игра, където трябваше да открият примерно липсваща дума от местна песен и им се налагаше да спират хора , да обясняват какво им трябва и да помолят да им помогнат. Екскурзиите също им харесваха и като цяло преживяванията с приятели. Едната близначка всъщност от там се сближи с единият младеж, с който по-късно станаха и гаджета и вече две години и нещо са заедно.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 11:06 от Aila

Общи условия

Активация на акаунт