Десетокласници 2025/2026

• 32 087
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
В Политехнико се държи изпит, подобен на САТ, в който има въпроси, свързани с история на Италия, изкуството и архитектурата - може от там да е дошла информацията, със сигурност обаче, поне в Италия за Архитектура, не търсят хорариум по История.

# 271
Отново се чувствам като паднала от Луната, както беше и в седми клас Neutral Face Нито знам, какви профили ще има, нито знам нещо за хорариуми, нужни за университетите, нито човекът има по-точна идея от това, че няма да се следва в България. От училище няма никаква информация за профилите, освен ориентировъчното "география, история". Поне за родителите няма. На учениците нещо са им обяснявали, но там от едното ухо влиза, от другото излиза. Много е хубаво, че има ориентирани деца, с точни цели и идеи. Ние пак ще тичаме след влака в дванайсти клас. Но, важното е да сме живи и здрави.

# 272
  • ВАРНА
Тютюн гледахме преди една година. Дъщеря ми се влюби в Калин Врачански. И дотам. 😄

# 273
  • Б
Каква история с архитектурата ? Иска се математика и много рисуване .  После се учи история на изкуството и други подобни . Моя в в професионално училище . Тези профили само за езикови гимназии са сигурно. Ще имат и практики от следващата година.

# 274
Никакви профили не мислим.Като му дойде времето, тогава." Тютюн " доста се хареса. Още един месец и не остана.

# 275
Каква история с архитектурата ? Иска се математика и много рисуване .  После се учи история на изкуството и други подобни . Моя в в професионално училище . Тези профили само за езикови гимназии са сигурно. Ще имат и практики от следващата година.
Правилата за прием във всеки един от университетите по света ли са известни?  Не става въпрос за прием в България, където дали имаш или нямаш хорариум от профил в дипломата си, няма значение. Не във всички държави в Европа търсят хорариуми, но има и такива, в които се кандидатства с наличието на определена комбинация от природни и хуманитарни науки. То и в УНСС имаше период, в който можеш да завършиш Финанси, Статистика, Макроикономика и Счетоводство без да си имал математика, но си си натъпкал програмата с безумни предмети, за да вържеш кредитите.  А има езикови и математически гимназии и с професионални паралелки.

# 276
  • София
Едната кака на Ели кандидатства архитектура. Тя е от СМГ, първите и два профила са математика и информатика, другите два са география и рисуване. Сертификата и по немски е Telc. Не е имала никакъв проблем с тях да кандидатства във Виена и Мюнхен, а тук е вече записана в УАСГ.

# 277
Има ли скоро някъде постановка на “Тютюн” в София. Не успях да намеря  инфо в нета. Гледам, че трупата е от Варна, сигурно рядко гостуват в столицата.

# 278
  • София
И аз бих завела набора да гледа Тютюн, ако има постановка в София. Трудно му върви книгата, защо били нужни тия безкрайни описания на складове и манипулации... С 300 зора го накарах да прочете Гераците и му хареса в крайна сметка, даже и останалите разкази плюс Земя прочете, че бяха в същата книга. За Тютюн съм се запънала, че също държа да бъде прочетен, чак ставам досадна на себе си с постоянното напомняне.

# 279
на 1 септември в Летния театър на Варна, може да си направите една разходка до морето и да съчетаете Simple Smile.

# 280
  • София
Докато се мъчеше с Тютют, дъщеря ми прочете 3 други книги. За препрочитане на Под игото, дори и дума не става 😆

Чета, че вече мислите за профили, пък аз се чудя дали не са закрили паралелката, в която учи щерката. На сайта на училището са качили помагалата за следващата година, но за нашата немска паралелка няма и дума, освен ако не са решили да сменят единия профил. Чакам да стане Септември и ще звъня в училището. Миналата година администрацията бяха забравили, че в СМГ има немски паралелки и не бяха поръчали учебници. Казаха, упс, ще поръчаме, но ще дойдат след 2 месеца. Наложи се да обикалям книжарници и звъня на издателства, за да намеря учебниците, защото учителите няма да чакат половин срок, за да почнат да преподават. Надявам се тази година да ми спестят това упражнение.😆

# 281
https://www.peticiq.com/495558?fbclid=IwY2xjawMOuqBleHRuA2FlbQIx … nH1zGH6oBofYbbvyQ

Ако има ззаинтересовани и желаещи все пак да опитаме да спрем безумните им предложения.

# 282
  • София
Здравейте дами, успех през предстоящата учебна година на всички десетокласници! Моля, да ми препоръчате учител по математика. Девойката има пропуски, които е крайно време да запълни.

# 283
https://nova.bg/news/view/2025/07/23/505073/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D … 0%BB%D0%B0%D1%81/
Сега попаднах на тази статия и се ужасих - пропуснала съм, върнах се назад в темата ни и видях, че и там е споменато, а аз пак не съм го видяла. Ох, дано стане някакво чудо и не успеят да осъществят този безумен проект още тази учебна година. Дано нашите деца се разминат! Нямам думи, с които да опиша поредната тъпотия на МОН. Изобщо не мислят за децата, за тяхното физическо и най-вече ментално здраве!

# 284
  • Някъде там...
А за това да сте чували:

Общи условия

Активация на акаунт