Десетокласници 2025/2026

• 20 776
  • 507
  •   2
Отговори
# 495
При нас може всякакви комбинации от 3 и 4 ти профил. Но нашето училище е голямо.

Децата вече оформят ли любими предмети и учители...?
Топ предмет при моята е химия, господина бил страхотен. Всчики учители си харесва с изкючение на физичката. Нямаме късмет с този предмет.
Ти дали не обърка темата? Stuck Out Tongue Winking Eye Или имаш и десетокласничка?
Объркала съм темата.

# 496
Дъщеря ми, която е вече 2 курс студентка, завърши езикова гимназия с профили двата езика + БЕЛ + Философия. Втори задължителен ДЗИ можеше да избира между езиците и Ф-фията. В профил БЕЛ, особено в 12 клас, ги готвеха за матурата.
При сина ми преобладават нелюбимите предмети, възможно е заради нелюбим учител да се преориентира в избор на профил, което ме вбесява, но го разбирам...

# 497
  • Някъде там...
При нас за първа година предлагат и профил по втория чужд език.
Иначе им обясняват на децата да не избират профил заради конкретен учител или приятел, с когото да са заедно.

# 498
  • София
На избор в училище не разчитам, и всеки нормален родител не бива да разчита. Колко години сме "избирали" от едно или доброзорно...

# 499
  • София
Доколкото разбирам в 18-то има голям вариант от наредени двойки, пратиха ми предни години как е било, но чакам да видя черно на бяло за тази как ще е.
В СМГ на каките имаше наистина буквално избор на всичко, след първоначалната анкета до децата единствено отпаднаха някои предмети, за които нямаше достатъчно желаещи. А желаещи липсваха за биологията примерно, просто защото не се учеше по нея при учителката на випуска им. Част от децата се преместиха десети клас заради това отчасти в НПМГ. Всички останали предмети се предложиха като профил и децата можеше да ги избират както искат. На малко деца не успяха да изпълнят първите две желания, а примерно първо и трето.

# 500
При нас за първа година предлагат и профил по втория чужд език.
Иначе им обясняват на децата да не избират профил заради конкретен учител или приятел, с когото да са заедно.
Жабче, нещо не си разбрала, според мен. Ще имаме родителска среща, конкретно за това. В Школо имахме пратени правилата за избор на профил.
Скрит текст:
Английския се предлага като профил само за тези с такъв първи език...

# 501
  • Някъде там...
Напротив, добре си разбрах. Simple Smile На нашите преподава заместник директорката и тя каза, че за първа година ще предложат и профил по втори език и тя ще го води, даже агитираше. Ние сме немска паралелка.
Не съм изчела всичко в школо, факт, затрупаха ни там с какво ли не. Поразрових се сега, но такива правила не намерих аз.
По спомен, няма да има предлагане на профил БЕЛ, ФВС, Музика, ИИ.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 21:01 от Жабче

# 502
  • ВАРНА
Дъщеря ми е с ПП мат и информатика. Ще избере трети ПП физика, тъй като ще поеме в посока инженерна специалност. Надявам се да не се налага избор и на четвърти ПП, защото там ще падне чуденка.

Имахме род.среща тази седмица. Учителката по география е предвидила в седмиците преди нво-тата да решават примерни задачи по география и икономика. Учителите по мат и бел изобщо не споменаха нво-тата Simple Smile

# 503
Какво стана с извинителната бележка, Прасунчо?

Много е тъпо, но пак са се активизирали тези, които не си пият лекарствата. Аман от комплексари.

# 504
Напротив, добре си разбрах. Simple Smile На нашите преподава заместник директорката и тя каза, че за първа година ще предложат и профил по втори език и тя ще го води, даже агитираше. Ние сме немска паралелка.
Не съм изчела всичко в школо, факт, затрупаха ни там с какво ли не. Поразрових се сега, но такива правила не намерих аз.
По спомен, няма да има предлагане на профил БЕЛ, ФВС, Музика, ИИ.
Ще изчакаме родителската среща, ще видим... При нас класната изрично каза, че немски и испански няма да се предлагат като профил, за тези за които е твори език. За немски първи не знае, не е класна на такъв клас Simple Smile Ако ги открия назад в Школо правилата, ще ти ги пусна, или поне като дата и съобщение ще ти пиша кое е Simple Smile
ПП: През телефона не го открива. Close Ще пробвам като седна на комп. (имаше и брой ученици, които формират група за профил, имаше и класиране, ако са повече желаещите...) Сигурна съм, че го четох, бях си вкъщи в болничен и от нищоправене, четях правилници...
Но, според наредбата (Санака цитира извадки), втори език е втори профилиращ предмет при "чуждоезиков профил", НПМГ не е с такъв... Ще проверя и в наредбата, но в понеделник, че на телефона ми е трудно.

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 10:54 от peneva_a

# 505
  • Някъде там...
Прасунчо, при нас по БЕЛ каза, че това е просто едно контролно и въобще не трябва да му се впрягаме, имат един ФУЧ допълнителен по БЕЛ тази година и това е. Втория срок ще направят някой и друг примерен тест по модела на НВО. По МАТ каза, че втория срок ще разгледат новите задачи с природни науки, а иначе имаме едно помагало, от което ще решават за домашна работа. Ще имаме специална родителска среща с разяснения във връзка с НВО.
Повече говориха за профили, отколкото за НВО.

# 506
  • ВАРНА
При нас се говори само за дисциплината в класа Simple Smile
То е повече от ясно, че нво-тата тази година са една пълна ала-бала и няма нужда да им се обръща кой знае какво особено внимание. От друга страна, обаче, точно тези нво-тата дават ясна представа за това каква е подготовката в училище.

Какво стана с извинителната бележка, Прасунчо?

Много е тъпо, но пак са се активизирали тези, които не си пият лекарствата. Аман от комплексари.
Бележката от лекаря-специалист не се появи в Школо, защото след проверка в ел.здравно досие на дъщеря ми, видях, че на статус са сложили "здрав". Бележки с този статус не стигат до мон и Школо. Понеделник първо схватка със сестрата да коригира или да изтрие бележката, която завърши със загуба за мен, защото корекции на бележката могат да се правят в рамките на два часа след издаването им. ЛЛ лекар издаде бележка за петък и с нея се извиниха отсъствията. Непонятно беше и за него, и за мен как дете с кръвни показатели далеч под нормата може да се води "здраво", но това е съвсем отделен въпрос.

жабче, от чисто любопитство - кое е помагалото?

# 507
  • Някъде там...
Това е помагалото, което закупихме.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 19:55 от Жабче

Общи условия

Активация на акаунт