Лятото пристъпва вече, а в коремчето ни рита мъничко човече! ❤👼 Септември, 2025

• 18 510
  • 445
  •   1
Отговори
# 30
Добре дошла Simple Smile Аз съм в сходна ситуация, най-вероятно със секцио края на август, но да стигнем до там живот и здраве. Минахме средата и с всяко ритниче напред 🍀

Здравейте майчета!
Малко плахо и късно се включвам в темата, доста го отлагах.

Накратко за мен на 31г от Варна, очаквам второто си детенце, доста проблеми имах преди да забременея, в началото на Б, и тепърва ми предстоят още изпитания. Съвсем скоро минах 2ра ФМ, към момента съм в 23 г.с. и ще се радвам ако ме приютите при вас! За мен Б е 5-та поред, като имам само една успешна преди това и ме беше страх да се сключа в отчетна тема.
Записвам се при вас, макар за сега всичко да води раждането на бебето да е август, но важното за развитието е термина, за това ще си следя вас.

# 31
Добре дошла! Heart
Догодина лятото ще бутаме колички във Варна, аз съм родом от там, макар че вече 20 години да живея в София. Летата се прибирам с децата (момиченца) и стоим до 14.09 в любимият ми град! Heart
Успешна бременност и здраво бебче за финал!

# 32
Здравейте, момичета! Мина ми феталната вчера, всичко е наред. В Марковс са пуснали  графиците за лятото вече,така че записах час направо и за третата. Отново изказвам отличните си впечатления от др Димитрова,просто невероятен специалист и човек! Който я избере,няма да сбърка! Simple Smile
Искаше ми се този уикенд да се разходя са тествам някакви колички,но с това нямане на градски транспорт в София + студеното време..май само ще си лежим вкъщи.

# 33
Момичета, имате ли проблем със запека и как го решавате? С ниска плацента съм всякакви напъни не са окей и следователно нещата загрубяха Sad
Не съм питала и докторката какво мога да приемам, моля дайте съвети, че часът ми е чак след седмица и малко.

# 34
Момичета, някоя от вас бори ли се със запушен нос? Cry Не е настинка, предполагам е от бременността, но последните дни е ужас.

# 35
Момичета, имате ли проблем със запека и как го решавате? С ниска плацента съм всякакви напъни не са окей и следователно нещата загрубяха Sad
Не съм питала и докторката какво мога да приемам, моля дайте съвети, че часът ми е чак след седмица и малко.

Дуфалак ми беше препоръчала АГ на мен

# 36

Последните дни като започнах отново да ям чия в кисело мляко на закуска, имам значително подобрение.

# 37
Имах проблеми до скоро, най-много ми помагат супите. Иначе бях питала АГ след като 3 дни бях със запек, каза ми сладко за разхлабване

# 38
Аз ще споделя какво съм си извадила от разни теми тук като средство против запек. Още не съм пробвала нито едно, но ако нещата станат зле, със сигурност ще опитам:
- Хуск прахче - 2 пъти по 2 чаени лъжички в кисело мляко с плодове или сок
- Сушени сини сливи. Накисваш ги с малко топла водичка и ги изяждаш на гладно сутрин.
- Глицерин Монтавит свещички - има за бебета и за възрастни (по-добре да се започне с тези за бебета, че имали доста силен ефект).
- Laxatinil fruct Слабителен мармалад x200 мл
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030008148
- свещички Ева Кю
- прахчета Ефекол

# 39
Моя непрекъснато е запушен от настинки и между тях пак. Инхалации с физиологичен разтвор най-много ми помагат и другото е увлажнителя за въздух държа на 40-50% в спалнята.

Момичета, някоя от вас бори ли се със запушен нос? Cry Не е настинка, предполагам е от бременността, но последните дни е ужас.

# 40

Последните дни като започнах отново да ям чия в кисело мляко на закуска, имам значително подобрение.

И аз ям кисело мляко с чиа и овес, накисвам си ги от вечерта. Има ефект, дори доктора ми го препоръча. Череши на гладно също вършат работа, както и сини сливи(сушени)

# 41
Здравейте момичета,
Не съм писала много отдавна,може би от самото начало.Все се каних да пиша,но ето че дойде момента.Първа бременност ми е.
След първа фетална към 12 седмица по желание дадох кръв за БХС(живея в ОК)Казаха ми:Ако резултатите са лоши до 10 дни ще получиш обаждане.Обаждане не получих,но и в приложението не качваха резултатите,което ме притесни.Имах ЖК с акушерка и там ми казаха,че всичко е в норма...като резултата за Даун беше 1:160,за тях това е нисък риск,вече 1:150 е висок.Разбира се,аз много се притесних,но те ме увериха,че всичко е наред с детето(в норма на ехографа) и този резултат не означава,че нещо не е наред с детенцето.Ако са имали притеснения са щяли да вземат мерки(изследването с околоплодната течност)
Тръгнах пеша и докато се прибера вкъщи говорих с мъжа ми на високоговорител ревейки като магаре.Въпреки че са ми казали,че всичко е наред,просто резултата е близо до високия риск. 😄😄😄
На другия ден се обадих на моя АГ в България,Д-р Бачуров(От Пловдив съм)обясних ситуацията.Предстоеше ми да се прибирам в България за няколко седмици,но той ме посъветва да правя пренатален тук,защото ако чакаме да се прибера в БГ и нещо не е наред вече много ще напредна(По спомен бях 15/16/17 седмица)
Направих пренатален и се прибрах в Бг,чаках 1 седмица(писах мейл,за да разбера какво става иии ме викнаха повторно да дам кръв,но това беше невъзможно,защото аз бях вече Бг)Обадих се веднага на лекаря и той ми даде час за другия ден.Около 25 минути ме гледа на ехограф и каза,че всичко на детенцето е в норма и също ми каза пола на бебето.(Прегледа и мен,всичко беше наред)От там доктора ме изпрати в Селена да правя повторно НИПТ,момичето беше толкова изчерпателно,обясняваше ми 30/35 минути за теста и какво обхваща.Името беше НифтиПро(Изпращат в ХонКонг).Беше 23.04 и втората половина на седмицата,в която трябваше да получа резултатите беше почивна,но момичето ми каза,че и да получи резултата в почивен ден ще ми се обади.На шестия ден получих обаждане,че всичко е наред и веднага отидох до болницата да си взема резултите.Честно казано това беше първата вечер,в която имах спокоен сън....
Предстоеше ми да се връщам обратно в ОК(решихме,че за доброто на детето ще раждам тук)Държах да направя фетална в България и запазих час при Д-р Троянчев.Айде на ново обясних всичко,прегледа детенцето каза,че всичко е в норма и наред,400гр.и 27см.😅😅Стори ми се много,но той каза,че това е нормално.Изчисли че съм била с късна овулация и всъщност аз си знаех кога и къде е станало бебето,затова предполагам,че ако всичко е наред може и малко след термин да се роди.Върнах се обратно и тук ми предстоеше фетална,която ми се полага,защото се следя тук.Така не бяха ми натискали корема НИКОГА,боля ме два дни😄😄😄Бебето мърдаше ръцете и краката супер много,но не сменяше позицията на тялото.Искаха да видят някои органи,но то просто не позволяваше.Искаха да правя движения наподобяващи Белиденс цели два пъти,после скачах,но бебето не промени позицията на тялото и единственото,което направи беше да си подпре крака на челото(видяхме как го прави на ехографа)Сега ме викат повторно,за да проверят отново нещата,които не успяха.😅😅😅😅
В крайна сметка,докато не се роди живо и здраво,да си го гушна и да го видя няма да мирясам.
До момента (ДА ЧУКНА НА ДЪРВО) бременността ми протича чудесно.Без един път да ми стане лошо,без едно повръщане дори.Не ми е било отпаднало,единствено запушен нос,който оправям с морска вода и първия триместър исках да спя постоянно 😄 Сега съм почти в 22 седмица и все едно коремът ми порастна за 2 дни 😄😄😄
Усещам бебето и чувството е много приятно.Когато мъжът ми си сложи ръката на корема ми,гали го и говори след има няма минута,две бебето започва да се движи🥰
За сега нямам стрии,но се мажа с Палмърс олио и крем,имам и една тубичка на Био-оил.И домъкнах от Бг един буркан 700мл.с мас за бебето😅
Пия малка доза аспирин(и приемам по-голяма доза Фолиева)защото съм с наднормено тегло.
До сега сме купили няколко дрешки само и столче на Макси-Кози,най-вероятно и количката ще бъде на тази марка,моделът е Fame.Много е скъпа и ако не я намеря на промоция най-вероятно ще търсим друг вариант.Хареса ми,защото аз съм по-висока дама и тази количка ми се стори доста по-висока от Balios S Lux.

# 42
Аз имам такъв проблем буквално от 4-та седмица, в момента съм в 25-та.
В началото имах отлепяне на плодния сак и тогава пиех Дуфалак, но много ми се гадеше от него и постоянно го повръщах.
Включих повече фибри, без особен резултат.
До края на 23-та седмица и аз бях с ниска плацента и ми бяха казали изобщо никакви напъни та мъките бяха огромни. Слава Богу, сега лекарят ми каза, че вече е високо позиционирана и мога да ходя на разходки смело та се надявам като се раздвижа да има подобрение….
Пия пробиотик Омни-биотик и сякаш има някакво подобрение, но не е нещо уау.

При мен до 5-я месец всички показатели с изключение на глюкоза и ТСХ бяха в норма, а сега на последните изследвания имам анемия и за капак на всичко, витамин Д и Б са критично ниски. Назначиха ми инжектиран витамин Б, и доктора ми обясни, че най-вероятно причината е неправилната функция на червата последните месеци.
До този момент никога не съм имала проблеми, така, че те съветвам да обърнеш внимание ня запека.. Sad

# 43
Аз всяка сутрин закусвам овесени ядките и да чукна на дърво нямам проблеми с тоалетната. Взимам си фини овесени ядки и към тях си добавям различни семена или ядки. Само дето не е най-засищащата закуска и много бързо пак съм гладна.
Някой с проблем с разширени вени? От известно време забелязвам, че доста ми се увеличиха синините по краката, а преди 2-3 седмица забелязах, че имам излезнали чак горе на бедрото от вътрешната страна. И снощи за моя изненада си напипах и подутина отдолу. Първо си помислих, че е някаква вътрешна пъпка, но като погледнах синееше и явно са разширени вени.

# 44
Как сте момичета? Да ви питам , имате ли хубави и ясни снимки от втората фетална? Честно да ви кажа , нямам търпение вече за третата. Grinning Вие запазихте ли вече и в коя седмица ще сте?Hug

Общи условия

Активация на акаунт