Лятото пристъпва вече, а в коремчето ни рита мъничко човече! ❤👼 Септември, 2025

• 18 604
  • 445
  •   1
Отговори
# 15
Ура! Нова тема! Heart Разкошно оформление, благодаря!
Аз утре влизам в 21 гс, много рядко усещам бебето. На 20.5 съм на втора фетална морфология. Имам назначени и контролни кръвни + вит Д и второ обременяване с глюкоза. Само при мисълта за това и вече ми се гади Sad Но... трябва!

# 16
Ехе, второ обременяване, надявам се бързо да ти мине лошото усещане.Sad Аз се надявам да не се разповръщам от това,дето ми предстои в 24 седмица. Направо изтръпвам при мисълта за това изследване, но няма как - с ИР съм и трябва да ме проверят за ГД. Следя си всеки ден кръвната захар - на гладно, на 1 и 2 час, както и веднъж месечно в лаборатория венозно, на гладно. За сега контролът ми е добър, рядко имам стойност на гладно над 5,но не спирам с проверките, че ме е страх да не стане беля и да не изпусна нещо. Утре сме на фетална ние и вече нямам търпение.

# 17
Аз бебето го усещам от 15 седмица и то доста силно, някой път направо ме боли, където е ритало дълго време. Даже понякога му виждаме крачетата по корема ми, на голямото ми дете му е любимо да ми пипа корема като рита и да го гледа как се движи и като спре му вика “ритай де”, хубави моменти. Много е активно, много силно го усещам, но при мен е втора бременност и това влияе доста на усещането. Но ме е страх какво бебе ще се роди, защото другото също не ми се спираше в корема, но го усещах малко по-слабо от сегашното, а големия ми е изключително активно и своенравно дете, на което едва смогваме, а с двама такива направо ще полудеем, но да са здрави, все ще се оправим.
Аз фетална минах отдавна, върви доста голямо, ако остане до термин ще е около и над 4кг, прогнозно, предното също ми се роди към 4кг. Имам и повече води, та и мен ще изпратят на обременяване, но към 28 седмица казаха. И с предната бременност беше така, а всичко беше наред, но те трябва да проверят все пак.

# 18
Момичета , напомням днес са пуснали в Lidl клинчета за бременни. Hug

# 19
В Лидл днес има и бебешки бодита,но в брошурата картинките са с къс ръкав.  Според вас удачно ли е да се купуват бодита с къс ръкав за септемврийски бебенца? Аз се чудя.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 11:54 от PumpkinPraline

# 20
В Лидл днес има и бебешки бодита,но в брошурата картинките са с къс ръкав.  Според вас удачно ли е да се купуват бодигард с къс ръкав за септемврийски бебенца? Аз се чудя.

Зависи каква ще е годината, напоследък септември си е жега. Нашето го очакваме даже през август се очертава, така че аз ще взема няколко, но няма да се презапасявам, баткото ми е февруари и от него имам само с дълъг ръкав, а за лятно бебе, дори и новородено, определено ще трябва къс. От нищо няма да взимам по много, ще набавям, каквото трябва на момента, че зависи от годината доста.

# 21
Ехе, второ обременяване, надявам се бързо да ти мине лошото усещане.Sad

Ще имам и трето. Причината е в поредността на бременността ми - 37 годишна с трета бременност - било задължително три обременявания да направя, каза ендокриноложката. Все си мисля, че е прекалено, дори нямам ИР, диабет и тн.
Успех и на теб когато стане време, да минава много леко и бързо! Heart

# 22
Аз утре също ще правя глюкозно обременяване. Нямам кой знае какви показания за това, само на втората фетална ми казаха, че имам леееко повишени околоплодни води и за всеки случай препоръчват да изследвам. Много се притеснявам да не ми стане лошо след толкова много часове без храна и вода, но да видим. Планирам да си взема нещо за хапване и вода, които да приема веднага след обременяването, за да избегна максимално такъв сценарий.
Иначе, аз вече съм в средата на 23та г.с. и също вече доста осезаемо усещам бебчето как рита. 💞 За работата - планирала съм да работя до края на юни, защото в компанията ни тогава приключва финансовата година и гласуват бонусите, та искам да остана дотогава, за да се класирам (ако изляза по-рано, няма как). Аз работя изцяло от вкъщи, така че не ми е проблем засега. Иначе, вече определено доста се уморявам и задъхвам и си усещам, че не съм като преди. На последните изследвания при хематолога желязото и феритинът ми бяха на долна граница и вероятно другия път ще ми правят вливка, че не е добре така. Откъм килограми - качила съм около 5.5кг досега и вече ми тежи, особено като вървя, много бързо ме заболява кръста и някакъв нерв горе на единия крак при дупето страшно ме стяга. Аз съм доста нисичка - 158см, с фини кости съм и по принцип костите са ми слабо място. Затова се надявам да не кача прекалено много до края, че при едни +15кг си представям колко болки ще имам.
Покупки още никакви не сме правили, само количка взехме миналата седмица от намалението в Рая тойс. Нямахме намерение, но количката ми хареса и офертата беше добра. Така или иначе, нямам капацитета да обиколя 10 магазина и да пробвам много колички, та решихме да действаме сега. Следващото нещо в списъка ни е кошарката, преди бях писала, че сме се ориентирали към дървена, но си смених мнението и май ще вземем от тези меките на две нива, като пак ще е next to me.

# 23
Моя проблем със съня е в обратна посока - преди никога не съм спяла на обяд, сега си удрям всеки ден по една макар и кратка дрямка. През нощта ставам до тоалетна, но веднага си заспивам пак. Но мен и малкото дете също ме вдига по 1-2 пъти през нощта и като цяло си се изморявам, което най-вероятно ми помага за здравия сън.
Иначе и при мен движенията на бебето последно време доста зачестиха и са по-интензивни от преди. 23 седмица навърших вчера. До скоро си мислех, че още съм в ранна бременност и изведнъж се усетих, че съм минала повече от половината. След 19-20 седмица корема ми доста се пооформи и порасна, вече никой не се чуди бременна ли съм. Само ми се чудят как ми стиска (4-то дете) :stuck_out_tongue_winking_eye
Покупки никакви не сме правили и не мисля, че ще имаме нужда от кой знае какво. Основно шишета, козметика и ако купя някоя дрешка ще е от куртоазия, а не защото има нужда Grinning Нашето бебе със сигурност ще е август и ще си ползвам бодита с къс ръкав от предишните деца. После септември ще почнем да вадим им дългите ръкави - пак завидни количество дрехи от по-големите. И така общо взето ще го откараме до към 1ви клас Joy

# 24
Здравейте дами, много се радвам на новата тема Heart

Продължавам да работя и планирам да си остана на работа до края. За щастие работя от вкъщи, така че не ми е проблем за момента.
В 21 г.с съм и след 6 дни ми предстои втората ФМ, за която много се вълнувам Heart Някой може ли да ме ориентира дали се правят кръвни изследвания, както при първата ФМ, или прегледът е само на ехограф?
Вече усещам бебето, но слабичко, като пърхане на пеперуди в корема. Цялостно се чувствам добре, с изключение на това, че около обяд/ранен следобед ми пада кръвното почти ежедневно.

# 25
Утре ще мога със сигурност да отговоря от опит,но на първата фетална се взима кръв за БХС,а не за ФМ. Би трябвало и сега да е само с коремен ехограф ФМ, но някои момичета казват,че им измерват и шийката с вагинален.

# 26
Здравейте, мамчета!
Аз съм в 21 г.с и на 12.05 бях на втората фетална морфология. За щастие всичко е наред с бебка и се развива чудесно спрямо седмицата. Само с коремен ехограф ме гледаха, кръв не са ми взимали. 🤗

# 27
Здравейте момичета ! Simple Smile Напоследък размишлявам върху въпроса с дулите - някоя от вас има ли/имала ли е такава, ако сега е с поредно бебче, и въобще като цяло на какво мнение сте за тяхното влияние върху бременноста/раждането

# 28
......Само ми се чудят как ми стиска (4-то дете) :....

Лелеееее Heart Decoration 4-то дете!
Браво на теб и на семейството ти!

# 29
Здравейте майчета!
Малко плахо и късно се включвам в темата, доста го отлагах.

Накратко за мен на 31г от Варна, очаквам второто си детенце, доста проблеми имах преди да забременея, в началото на Б, и тепърва ми предстоят още изпитания. Съвсем скоро минах 2ра ФМ, към момента съм в 23 г.с. и ще се радвам ако ме приютите при вас! За мен Б е 5-та поред, като имам само една успешна преди това и ме беше страх да се сключа в отчетна тема.
Записвам се при вас, макар за сега всичко да води раждането на бебето да е август, но важното за развитието е термина, за това ще си следя вас.

Общи условия

Активация на акаунт