1 юни с Lacalut: Усмивки без кариеси за 100 години напред!

• 5 152
  • 248
  •   1
Отговори
# 225
Откога миете зъбките на детето си? - Още от поникването на първите 2 зъбчета.
Използвате ли паста с флуорид? - Все още не, защото дъщеричката ми е на 1 годинка и 6 месеца и гълта от пастата. Освен това съм чела, че паста с флуорид се препоръчва след навършване на 2 годинки.
Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно? - Първо й подавам четката на нея и тя започва сама да се мъчи да си търка зъбките. Все още обаче не е усвоила добре техниката и се налага аз да довършвам. Докато търка й пея една детска песничка, в която се пее: "Търкам зъбки 2 минутки, да са бели като гъбки." Grinning

# 226
  • Димитровград
Откакто е на три годинки, системно и упорито. Преди това чат- пат. Когато се сетим.
Използвам винаги съответстващата на възрастта паста,в момента е за над 6 години и подходяща четка.
Триковете са да се качи на едно столче и да се мие и плакне сама, аз само слагам вода за уста в чашката.

# 227
От първото пробило зъбче мием. Аз ги мия,защото няма как детето само да почисти качествено.

От  3 години се включва флуора.

За да направя миенето по-забавно, разказвам някоя интересна история по време на миенето

# 228
  • Най-красивата страна
От кога мием зъбките-откогато детето има зъбки.
Да,използваме паста с флуорид.
Какви трикове използвахме,за да бъде забавно миенето на зъбите?-Използвахме този детски пясъчен часовник за миене на зъбки.Подарък ни е от кръстницата на детето,която е зъболекар.
-

# 229
•   Откога миете зъбките на детето си?- от появата на първото зъбче
•   Използвате ли паста с флуорид?- да
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно?- гледаме се в огледалото и миенето на зъбки става много забавно 🥳☺️

# 230
Зъбките на детето си мия от появата на първото зъбче.
Използвам пасти с флуорид.
Трикът, който прилагам, за да направя миенето забавно е използването на детски пясъчен часовник за миене на зъбки.

# 231
От появата на първото ни зъбче мием , използваме паста без флуорид заради факта ,че трудно се учи да изплюва и поглъща доста голяма част от продукта. Трикове не прилагам просто се мием по едно и също време и аз се включвам ,като пример показно или пускам клипче в което деца също си мият зъбките

# 232
Откога миете зъбките на детето си?
Започнахме когато се появиха първите две горни зъбчета.
•   Използвате ли паста с флуорид?
Да. А също и без. Редуваме ги.
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно?
Вече е свикнал и нямаме нужда от трикове. Четката автоматично спира след 3 мин. миене.

# 233
Мием зъбите, от около 9-месечна възраст. Тъй като синът ми е още малък, не използваме паста с флуорид. Досега не ми се е налагало да си служа с трикове, за да правя миенето забавно. Той проявява нужното търпение, беше му интересно, сега просто го приема.

# 234
Мием зъбите от появата на първите зъбки!
Вече наближава осем години, и използваме паста с флуорид.
Най интересно и малък трик е да си мием заедно зъбките!

# 235
  • София
•   Откога миете зъбките на детето си? - Още преди появата на първото зъбче, с подходяща мека четка.
•   Използвате ли паста с флуорид? - Не мога да дам отговор.
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно? - Пускам песничка за 3 минути.

# 236
От поникването на първото зъбче ги мием. Паста с флуор все още не ползваме. За да направя миенето забавно броя до 10 за всяка страна.

# 237
Здравейте!
Мием зъбките от появата на първите зъбчета. Използваме паста с флуорид. А като беше по-малка дъщеря ми пеехме песничка за зъбките преди да ги измием.

# 238
Мием зъбките след първата годинка.не ползваме още паста с флуорид.
Миенето е под формата на игра и смешки.

# 239
  • Стара Загора
•   Откога миете зъбките на детето си? - От първото зъбче
•   Използвате ли паста с флуорид? - Използвам паста с флуорид.
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно? - Вече е голям , но като малък много обичаше да му нагласям от пясъчните часовници за 3 минутки и  така да си засича времето.

Общи условия

Активация на акаунт