1 юни с Lacalut: Усмивки без кариеси за 100 години напред!

• 5 158
  • 248
  •   1
Отговори
# 90
Откога миете зъбките на детето си?
С поникване на първото зъбче.
•   Използвате ли паста с флуорид?
Да.
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно?
Рутина е, мие ги, откакто се помни. Ако мога да го нарека трик - има пясъчен часовник,  който отчита времето за миене.

# 91
•  Откога миете зъбките на детето си?
Беше доста малък. Когато станаха 2 -3 зъбчета.
•   Използвате ли паста с флуорид? -вече да.
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно?- просто си мием зъбите двамата 🙂.

# 92
Мие си зъбките от появата на първото зъбче.

Да, използва паста с флуорид, подходяща за възрастта.

Ползва пясъчен часовник, пеем песнички и мием заедно в началото.

# 93
Мием зъбите на децата, още от порастването на първото зъбче, като използвахме силиконов напръстник.
За големите деца взимам паста с флуорид, но за малкия - не. Все още я смуче и я гъста.
Трикове не използваме, няма нужда. Това е част от личния тоалет, с която никога не сме имали проблем. Може би точно защото почваме да ги мием като са много малки и са свикнали с това.

# 94
  • Г. О.
Мия зъбите още от поникването на първото такова. Ползвам паста с флуорид. Няма нужда от трикове, за децата е нещо нормално и не е неприятно, че да се налага да прибягвам до хитрости.

# 95
Зъбки мием от появата на първото зъбче.
Децата са на 4 и 5г, съответно вече използваме и пасти с флуорид.
Използваме цветен пясъчен часовник, който обръщаме като започнат да мият зъбките, забавно им е и сами питат за часовника.

# 96
•   Откога миете зъбките на детето си? - от както имат зъбки.
•   Използвате ли паста с флуорид? - Да.
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно? - В началото си ги миехме заедно и ни беше весело и приятно.

# 97
27 май 2025, 10:50 ч.
•   Откога миете зъбките на детето си? - от  първото поникнало зъбче. 8
•   Използвате ли паста с флуорид? - за момента не, защото все още понякога детето гълта пастата, а не я плюе.
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно? - семейно миене за зъбки и специален пясъчен часовник, за да отмерва времето.

# 98
•   Откога миете зъбките на детето си? - и на двете деца, откакто са се появили.
•   Използвате ли паста с флуорид? - да, ползваме.
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно? - когато усетя липса на мотивация, разказвам за Чук и Пук, които обичат да си правят къщи в немити зъбки.

# 99
1. От първото пробило зъбче мия зъбките на децата.
2. Използвам, да.
3. Не се е налагало да използвам трикове за миене. Интересно им е.

# 100
1. Откога миете зъбките на детето си? - от първия зъб (11 месечна)
2. Използвате ли паста с флуорид? - да, след 3 годишна възраст.
3. Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно? - никакви, обясняваме, че трябва.

# 101
Още с появата на първото зъбче, започнах да им ги пия.
Използвам паста с флуорид.
Дружно мием зъби, за да е забавно и интересно.

# 102
•  Откога миете зъбките на детето си?
Откакто станаха повече от два
•   Използвате ли паста с флуорид?
Все още не
•   Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно?
Показвам как се мият правилно

# 103
  • София
❤️Откога миете зъбките на детето си?
От първото избило зъбче

❤️  Използвате ли паста с флуорид?
Да, откакто децата ми се научиха да изплюват пастата, вместо да я гълтат.

❤️Какви трикове прилагате, за да направите миенето забавно?

Вече отдавна не се налага, защото момичетата ми имат неизменен навик да мият зъбите си, но като бяха малки се налагаше да съм креативна.
Бях купила книжка в стихотворна форма за едно зайче, което не иска да си мие зъбките и води битка с кариеса и микробите. Толкова много я четяхме, че в крайна сметка още я знам наизуст 😀
Борехме и ние бактериите като супергерои, спасявахме се от кариеси, пращахме Чук и Пук в канализацията, а от там право в морето. И до 5-годишна възраст им миех зъбите аз, след което те си ги измиваха сами, за да проверят добре ли съм се справила 🤣 Факт е, че сега са на 8г и 6г и все още не са имали кариеси.

# 104
  • Варна
Почнах с миенето още при поява на първите няколко зъбчета.
Не,не използвам паста с флуорид.
Първо имахме четка Соникеър и те имат приложение с едно човече, сега пеем песничката за зъбките на Маргаритка.

Общи условия

Активация на акаунт