Лакове за нокти - 173

• 37 968
  • 567
  •   1
Отговори
# 510
  • Стара Загора
ILNP Twisted & Thorns Collection

# 511
Момичета, здравейте Flowers Hibiscus за първи път пиша в групата и като виждам колко хубави и поддържани нокти имате тук, се надявам, че ще можете да ми дадете съвет.
От години ходя на гел лак, но искам да започна сама да се правя вкъщи, тъй като ноктите си ги усещам много меки (въпреки, че ми слагат база и ги изравняват), но от известно време насам, след като съм била на маникюр (не всеки път) започват да ме сърбят пръстите в основата, преди нокътната плочка и понякога получавам леееека, едва забележима издутинка и въпреки че пред мен стерилизират инструментите, се притеснявам да не развивам някаква алергия. Едно че вече е супер скъпо и отделно чисто като време ме напряга запазването на часове и ходенето с израстнали нокти.
Проблемът ми е следният и защо от години ходя на гел лак - не мога да се оправям с кожичките си. На форма все ще докарам ноктите, но кожите ми са ужасни. Трябва да се избутват (имам избутвач), но и да се режат, защото полепват по нокътната плочка и не знам дали трябва да си купя машинка или ще направя по-зле положението с ноктите така. Моля ви, дайте ми някакви съвети вие как успявате. Само с избутвач не успявам, въпреки че съм слагала някакви олиа за кожички уж да омекнат и да ги махна по-лесно.
Преди време бях решила да си правя сама гел лак, огромна грешка Laughing , та сега по-скоро съм се насочила към обикновени лаковете на Essie, но пък имали някаква нова серия, която издържала доста време. Така че всякакви съвети относно въпросните залепнали кожи ще са ми от полза, защото ако не ги избутам и махна както трябва, когато нанеса лак, той не е равномерен отдолу, стои ми грозно, изнервям се и си запазвам час за гел лак отново Laughing , а много искам да изляза от този порочен кръг.
Благодаря на тези, които ме прочетоха и се извинявам за дългия пост Flowers Hibiscus

# 512
Е, не се оправят от 1-2 пъти кожичките, искат си търпение и постоянно мазане и избутване че да видиш разлика.
То и с ноктите е така, ако са изтънени от пилене и са по-меки, не чакай голяма трайност от никой лак, докато не се възстановят.
Тия неща ги пиша за да не се отказваш, а да се настроиш за някакво време преди да си доволна от резултата.

# 513
Дайте някоя хубава база,заздравител . Ще го нося без лак,че лака ми държи 1 час. Нещо от :Лили/ДМ?

# 514
Да, не очаквам чудеса от първия път, но по-скоро търся съвет освен с избутвач, как се справят тези, които по-скоро имат кожи като моите. Дали някакво определено масло им помага за по-лесното им отлепяне от нокътя или си ползват машинка? Ако да, да споделят такива, все ще ми е от полза

# 515
  • В полите на Пирин планина
Много от нас изобщо не режат кожичките. Аз само ги избухвам и режа с нокторезачка, ако има нещо да стърчи. Мажа с масла и кремове за ръце.

# 516
И аз не режа кожичките, защото намирам, че това рязане влошава още повече положението и няма спиране. С постоянно избутване и мазила (аз ползвам два крема за кожички на Мавала) постепенно нещата се получават, не се отказвай и успех!

# 517
Трудни ми са за избутване само ако ми хрумне да действам както са сухи, че тогава си стоят залепнали за нокътя. Ако е скоро след душ или мокрене на ръцете, ги избутвам лесно. Ако се прави достатъчно редовно, след време вече няма много за избутване но това си е и до как поддържаш откъм мазане. Не говоря да намажеш нещо само като си заемеш с тях а и по принцип. И аз не режа от много години, освен инцидентно ако някъде стърчи и се закача в дрехите, че точно с поддръжката съм много несериозна и понякога са доста сухи. Рядко ме държи по повече от няколко вечери подред да се мажа преди да легна и за съжаление разликата се вижда.
Но преходът от една тактика към друга за тия неща си е тегав и дразнещ, спор няма.

# 518
Благодаря ви за отговорите, явно ще се уча на търпение сега и да се мажа редовно, дано имам успех, че наистина ми омръзна от гел лакове. Хубав ден на всички и мерси отново Flowers Cherry Blossom

# 519
  • Ст Загора
orbit

# 520
  • В полите на Пирин планина
Може да се маже и самия нокът от долната страна с масла, с цел заздравяването му.

# 521
За мен няма нищо по-добро от това за кожичките. Стоя няколко секунди с него и започвам с дървен избутвач, кожата пада доста лесно, но ако нещо е останало използвам ножичка и изрязвам. В момента съм без гел лак (правя си го сама от година) и нанасям този заздравител. Издържа цяла седмица на моите нокти, отделно наистина действа. Simple Smile

# 522
Дайте някоя хубава база,заздравител . Ще го нося без лак,че лака ми държи 1 час. Нещо от :Лили/ДМ?
Аз не показвам вече-само чета. Никакви нокти нямах, но вече задържаха. От месеци използвам Евелин 6 в 1 с цвят. На купих всички цветове, даже червения от мейк ъп поръчах. Много доволна. От там намерих и един както прословутата Аура 101,Само не е толкова плътен. Такива дълги нокти от 3 год.съм нямала. Ще карам с него, че ако спра не знам как ще са. Добре, че имат цветове-вярно че са в нюд гамата, но не с съвсем безцветни.
И ми държи вече по седмица,но още в началото по 4-5 дни. Много доволна.

От до дъно-това е за около 3 седмици

# 523
Най-доброто, което бих ти препоръчала е 7в1 базата на Ейвън.

За заздравител използвам от години лилавият на Перфект, който се води активен:
https://shop.lillydrogerie.bg/perfect-zazdravitel-aktiven
Може да се използва и като база, но аз слагам отделно база след него. От няколко години съм с тази:
https://www.notino.bg/sally-hansen/complete-salon-manicure-bazov … za-nokti-6933217/

# 524
Аз съм ползвала този на Перфект, но е с формалдехид и не е добър за дълготрайна употреба.

Общи условия

Активация на акаунт