АНДАЛУСИЯ - тема 3

• 13 103
  • 218
  •   1
Отговори
# 150
Да, забранено е да се пуши. Не би трябвало да се пуши и когато човек е на индивидуално посещение. Един незагасен фас може да причини такъв пожар, че да се унищожи тотално средата на Каминито, където има предостатъчно ендемични видове.
Иначе от официалния сайт на Каминито също биха могли да се купят билети, а сигурно и на място ще има.

# 151
  • София
Питането ми беше базирано най-вече спрямо Тенерифе който също е испански и неговите Лоро и Аква паркове където официално пушенето е забранено , но във всички открити кафета си се пуши . Затова и конкретизирах обособените "места за почивка" .
Кой точно сайт имате предвид като официален ? Притеснява ме не друго ами обявлението , че на място много трудно се намирали билети поради ограниченото количество туристи допускани на ден за обиколка .

# 152
По протежение на Каминито няма кафенета, няма тоалетни, няма чешми, няма нищо. Спира се за почивка под някое дърво на сянка и след 10 мин се потегля отново. Кафенета, тоалетна и магазин за сувенири има след Каминито.
Ето за този сайт говоря:
https://www.caminitodelrey.info/en

# 153
  • София
И в този сайт индивидуални билети няма , нито за 14ти , нито за 15ти май за съжаление .
Явно заедно с Гибралтар , Каминито ще остане за друг път и на тоя етап ще бъде изместен от еднодневен заход до  Ронда и Сетенил де лас Бодегас .

# 154
При вас отваря ли се сайта за купуване на билети за Алказар в Севиля? От седмица се опитвам, но изписва
503 Service Temporarily Unavailable.

# 155
  • София
Да, отваря се
https://alcazarsevilla.org/

# 156
Oх.. явно съм гледала грешен сайт Sob Благодаря!
След като вече няма билети онлайн за нашите дати, какъв е шансът да успеем да купим на място по това време на годината? Да кажем, че ще отидем там към 09:00-10:00 сутринта, ако все пак има билети, веднага ли ще влезем или пак ще е за определен час?

# 157
  • София
Като се има предвид, че сте за един ден и ако имате билети за Алхамбра, преценете на място като видите опашката. Беше огромна и за тези с определени часове (успях, докато майка ми чакаше на опашката, да отскоча на кратка обиколка на Архива на Индиите), за тези без не знам как ставаше.
Тоест веднъж трябва да вземете билети, и после да чакате за влизане. Не е изключено да се появят и онлайн, следете.
Какви времена бяха преди 20+ години...вървиш, зяпаш и влизаш в двореца Joy

Последна редакция: вт, 17 мар 2026, 17:41 от Lana

# 158
  • Сред мелниците
Реалистично ли е 20 април да става за плаж в Малага? Знам че е относително, но все пак.
Били сме там в сезона, а сега се интересувам за близък човек, който ще прекара там три дни и много иска единият да е край морето.

# 159
  • Glasgow
Гледам, че в Торемолинос (на 10тина мили )правят слънчеви бани, но водата едва ли става

# 160
Реалистично ли е 20 април да става за плаж в Малага? Знам че е относително, но все пак.
Били сме там в сезона, а сега се интересувам за близък човек, който ще прекара там три дни и много иска единият да е край морето.
Знам, че тогава температурите на въздуха могат да стигнат 30 градуса, но дали пясъкът ще е достатъчно топъл - надали. Водата също ще е студена.

# 161
Гледам, че в Торемолинос (на 10тина мили )правят слънчеви бани, но водата едва ли става
Началото на септември бяхме на море в Торемолинос. Водата си беше студена, темп.на въздуха около 30 гр.

# 162
Началото на септември бяхме на море в Торемолинос. Водата си беше студена, темп.на въздуха около 30 гр.
През август започва да духа вятър от планината, който издухва топлата вода навътре в морето.

# 163
Не е реалистично,  дори на теория

# 164
Зависи от понятието,,става за плаж,, и разбирането му.
Началото на май във Велинград бе толкова топло преди няколко години и открихме сезона.
Вие питате за Южна Испания за края на април. За мен е напълно реално да се плажува без къпане.

Общи условия

Активация на акаунт