АНДАЛУСИЯ - тема 3

• 13 067
  • 218
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Да напиша кратък фоторепортаж за воаяжа ми по Андалусия :

- Севиля :

- Кордоба :

- Гранада :

- Нерха :

- Ронда :

- Марбеля :

- Малага :

Храната ?
От бързи похапки , през традиционна и средиземноморска кухни до италианска паста :

Нещо което бих препоръчал задължително да се опита са "Иберийските бузи" , страхотно ги правят навсякъде .
Колкото до десертите , в никакъв случай да не се опитва местният иберийски чийз кейк ! Отвратителен е !
Но пък примерно брауни със сладолед и сладко от боровинки е отличен избор :

# 211
П.И. Разкошни снимки! Браво!

# 212
  • Glasgow
Много хубави снимки 😍

# 213
Ейй, браво! Хубава разходка си направих с тези снимки. Hands Raised Hands

# 214
Прекрасни снимки!
Аз започвам организация за ходене в Андалусия през ноември и ще бъда благодарна за помощ от вече посетилите я.
Първият ми въпрос е свързан с колата под наем. Всички хвалят malagacar. Но има още една фирма с добри предложения - allincarhire. Има ли доволни/недоволни от нея?
Вторият ми въпрос е свързан с предложения какво би било добре да видим и евентуално къде би било добре да спим първия ден след кацане рано сутринта в Малага. Засега мисля да е Ронда. Но дали може да я комбинираме с още нещо? След това заминаваме за Севиля.
Третият /засега/  въпрос е за Алхамбра. За колко часа е най-добре да са билетите, за да избегнем много хора? За кои обекти са ги купя /дворец, градини, още нещо/? Колко по-рано е добре да стане това? Кой е официалният сайт?
Благодаря предварително на всички, които имат желание да споделят опита си!

# 215
  • София
Прекрасни снимки!
Аз започвам организация за ходене в Андалусия през ноември и ще бъда благодарна за помощ от вече посетилите я.
Първият ми въпрос е свързан с колата под наем. Всички хвалят malagacar. Но има още една фирма с добри предложения - allincarhire . Има ли доволни/недоволни от нея?
Вторият ми въпрос е свързан с предложения какво би било добре да видим и евентуално къде би било добре да спим първия ден след кацане рано сутринта в Малага. Засега мисля да е Ронда. Но дали може да я комбинираме с още нещо? След това заминаваме за Севиля.
Третият /засега/  въпрос е за Алхамбра. За колко часа е най-добре да са билетите, за да избегнем много хора? За кои обекти са ги купя /дворец, градини, още нещо/? Колко по-рано е добре да стане това? Кой е официалният сайт?
Благодаря предварително на всички, които имат желание да споделят опита си!

Благодаря , ще почерпя едни чуроси със Сангрия по случаят :

- за allincarhire не мога да дам инфо но с malagacar чисто нов кросоувър на 25 километра , в случаят Форд Пума , но в пакета са включени и доста други от класа та който се падне , с включени пълни застраховки и всичко каквото се сети човек ми излезе 29 евро на ден без никакви депозити .

- аз пристигнах много рано в Малага и първата вечер спах в Севиля , на Ронда и отделих цял ден докато нощувах последствие в Малага за няколко нощувки . Така ми бяха направили програмата синът и половинката ми Simple Smile

- за Алхамбра варианта "да избегнем много хора" не съществува . Бяхме си взели билети за 22 часът и опашката за влизане която заварихме в 21:45 ч беше около 300 метра след което се увеличи . Билетите си ги взех от тук -  https://alhambragranada-tickets.org/en/?gad_source=1&gad_campaignid=21970056163&gclid=EAIaIQobChMItY_Xk4LDlAMVUZ5oCR1mHhiZEAAYASAAEgJ4G_D_BwE

Последна редакция: пн, 18 май 2026, 17:25 от П.И.

# 216
  • София
Ако кацнете рано сутринта в Малага, може да вземете колата от летището и да тръгнете към Ронда и Сетенил де лас Бодегас, да ги разгледате, да продължите към Севиля и да нощувате в Севия.
Ние минахме през Ронда и Сетенил в обратната посока.
Така следващият ви ден ще започне в Севиля и ще имате повече време за този град + следващия или колкото врме сте решили да му отделите. Със сигурност на Севиля ѝ трябва повече време.

Ние купихме билетите си за Алхамбра от тук - https://tickets.alhambra-patronato.es/en/ Взехме тези билети - Alhambra General Complete visit . Фиксирано е времето за влизане в Nasrid Palaces, така че - трябва да си изчислите правилно кога да пристигнете там, като имате предвид, че има малко ходене от входа до двореца.
По принцип, когато купувам билети за забележителности с много посетители, предпочитам да влезем в по-ранен час. По възможност - първият. Тогава хората винаги са най-малко. Но не винаги организацията на времето го позволява.

# 217
  • Пловдив
В посока Ронда, освен Сетенил, е и Каминито дел Рей. Ако след нощувката в Ронда не бързате, бих предложила кратки спирки в Аркос де ла Фронтера или в Захара де ла Сиера или малко по-дълга спирка в Кадис. Кадис е много приятен град и има какво да се види.
В Гранада през ноември ще е зима - подгответе се за студ и за рязка промяна на времето. Аз, за разлика от Виви, предпочитам обедни/следобедни часове за обекти с много навалица, т.к. моя опит показва, че организираните групи предпочитат сутрешните часове.

# 218
Ние бяхме в Алхамбра в 14 или 14.30 и беше доста спокойно, чак се чудя за какви тълпи говорите. Но беше седмицата след католическия Великден, та може и заради това да е било. Много беше приятно. Не че нямаше хора, но на опашки никъде не сме чакали. Дайте си време преди началния час, защото от паркинга до Насридите е ок. километър пеш, а докато се намери място на паркинга, също отнема известно време.

Общи условия

Активация на акаунт