Подаване на жалба срещу съседи за системен тормоз

• 5 482
  • 98
  •   1
Отговори
# 30
Просто се изнесете. Намерете си пари и се преместете.
За това, че бебето реве и сезирате полиция, има голям шанс да ви глобят вас. Това се счита за неоснователен сигнал и при повторен такъв, ще ви глобят вас, а ефектът ще е нула. (моя позната също беше с ревливо бебе и съседи пускали жалби. Полицията се отзовала и като разбрала, че става въпрос за плач на бебе, глобата отнесъл подаващия.)
За крясъците и скандалите трябва да докажете. Т.е. да дойде полицията, когато се карат, бият, при това не просто да си подвикват или да говорят високо по телефона, или пък да пее Зайченцето бяло.
Може да опиттае с жалби, но не мисля, че ще имате успех с това.

На първо време може да спите с тапи в ушите, поне няма да се чува прекалено. Иначе си мислете за смяна на квартирата. Поне е лесно, не е като да си собственик.

# 31
Ами гарантирам ви, че и до новия папа да пишете - НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!
Нито една дума от вас не показва лоша майка и негледане на бебето. Детето не е в риск и няма да бъде предприето НИЩО! Може да очаквате да го галят с перо и да го хранят с манна небесна, но това е - хора всякакви и детето ще остане с тези родители.
Полицията също няма ни едно основание да се занимава с тях - говорели по телефона, пеели на бебе ...
Всичко което сте направили до тук няма да промени нищо.
Мислете извън рамката в която ще ги НАКАРАТЕ да направят това, което искате.

FB590525BGM, обърни внимение, че ТЯ помощ не иска! Събува си бикините - гледа си бебето. Авторката иска тя да и пази тишина. Фокусирай се чий е проблема! 
По-вероятно е да не си го гледа, както трябва - часове на телефона на висок глас, останалото време крясъци, реване на бебето и асоциално поведение. Това си е мърлявщина.
Вие мислите , че подобно изпуснато девойче, което не й е неудобно и се репчи нагло,  ще се промени, защото съседката ще й предложи да й дундурка бебето?!? Това би сработило евентуално при лошо възпитан и нахален, но що годе цивилизован човек.
Единственото решение са жалбите и съответно “тормоза” от полицията към наемодателите. Лошото е че докато наемодателят реши да ги изгони, ако реши, съседите й вероятно ще й търсят сметка за полицията. Другото решение, по-ефективното, е изнасянето на авторката, щом е на квартира, но по принцип в една правова държава трябва неудобството да е за създаващия проблема, а не за съобразителния човек.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 11:38 от Linda*kiss

# 32
Дори и не бих си и помисляла да превъзпитавам някого! Не ми преча да помогна дори на непознат /до някъде/, но и съвсем умишлено бих го направила за да имам лост за манипулация в последствие.

Тук обаче после се спомена, че дядото го разхождал бебето и т.н. и все повече се вижда, че става дума за шумни съседи, но не лоши родители.
Може за някой говоренето силно по телефона, каране и оставено да плаче бебе да е драма - но реално нищо нередно няма. Детето не е в риск. То е хранено и гледано и мястото му е при майката!
А полицията ако нещо направи по въпроса за шумното говоррене по телефона то следват няколко милиарда други такива случаи, които ще трябва да решат!

# 33
Мисля, че на авторката и трябва уредба.
Като заспи малкият сладкиш с баща чужденец и българско майчинство кифла и музиката до дупка.
По културен начин не става.
Полицията като дойде, след като не може да се докажат скандалите, значи не може са ке докаже и рамщайн. Просто трябва да сте бързи, даже бих изпреварила събитията о мих подала жалба при кварталния за силен шум.
А колкото до социалните, тяхна работа е да проверяват сигнали, та защо да не ги посетят.
Този чужденец с как в статут пребивава?
И какъв адрес му е разрешен за пребиваване? Миграция не се ли интересува?
Няма как с такива подчовеци да се играе по правилата за нормалните хора, те ни играят по тях, значи и вие няма.

# 34
.....и още нещо - оплакване може да подавате само, ако има нарушаване на реда след 22 ч. (или между 14 и 16). Пред останалото време може да пее, да крещи, да танцува, да реве и каквото си реши, никой не може "копче" да ѝ каже.
Та, или мирно трябва да се разберете, или си търсете нова квартира.

# 35
Онзи ден четох статистика за глобените за фалшиви сигнали. Подкокоросвате авторката, освен да не спи, и глоби да плаща с тези смешни сигнали - пеела била само една фраза от зайчето, дядото разхождал бебето, плачело било, сега пък и миграция. Те всички служби си нямат друга работа, а междусъседски разправии ще оправят. Тук на място ми се вижда само Жоро Игнатов.

# 36
И как точно доказват, че сигналът е фалшив? Според мен, ако се заяде, ще се окаже, че тази глоба е малко хвърката. Май имаше хора от общината, на които може да се плати да измерят шума или да констатират в реално време нарушаването на тишината в тихите часове. Може авторката да се поинтересува.

Но с едно съм съгласна дори с тези, с които не съм съгласна -  подобни съседи хабят много нерви и е по-разумно за авторката да се изнесе. Вероятно наемодателят й ще има проблем и със следващите си наематели - ако са нормални възпитани хора и имат възможност и те ще се изнесат. Никой културен няма да иска да живее в среда с диваци. Тихите часове са минимумът, който законът трябва да осигури, но това за цивилизованите хора не значи, че останалото време могат да превръщат блока в Биад.

Не знам защо омаловажавате нещата - явно, че не става въпрос за просто нормален битов шум и тук таме някакви шумни реклами или три пъти в годината празненство. Това си е системно шумово замърсяване, да не говорим за опита за саморазправа на съседите й и въобще не е ок да се изкарва нормално, че чак авторката да отнася ехидни забележки или подигравки.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 15:53 от Linda*kiss

# 37
Как така как доказват, че е фалшив? От дотук написаното, проблемът е, че бебе плаче, майка му пее, дядо му мирише. Те не са викали полиция като е нахлул дъртия да ги бие, ще викат за зайченцето бяло.

# 38
Мисля, че някъде пишеше, че шумът е и в тихите часове, така че няма значение какво пее.

# 39
Добре, викнете полиция за пееща майка на бебето си. Чак ми се ще да наблюдавам отстрани.

# 40
Добре, викнете полиция за пееща майка на бебето си. Чак ми се ще да наблюдавам отстрани.
Колкото и да ви е странно, децата не извиняват всякакво поведение. Законите са си закони. В случая обаче има и непълнолетна, не знам дали това има значение. Но щом РПУто не са отпратили авторката, значи не смятат, че е луда. И има глобени хора за подобен шум.
Едно е бебето да реве, друго е да се хваща микрофона или да се надува уредбата. Няма значение кой какво пее.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 20:35 от Linda*kiss

# 41
Няма микрофони и уредби, само пееща майка и ревящо бебе. Къде ги видяхте тези микрофони и уредби? Ама добре де, нахъсвайте я авторката, ще следим развитието.

# 42
Spiritlight, много избирателно четеш и изкарваш нещата както не са.
Едно е нормален шум, съвсем друго е да знаеш, че съседите те чуват и ти да продължаваш по стария начин. Аз примерно слушам аудио книги (просто пример за източник на шум), но намалям звукът, защото не иска и околните да чуват това, което и аз. Не искам да преча, а и най-малкото не желая останалите да стават свидетели на личния ми живот.
Предните наематели отсреща също имаха бебе. Разбрахме за това като видяхме количката във входа.
Все пак живеем в общество и както имаме права, така и имаме задължения.
Изключително неприятно е да се прибереш от работа където главата ти е гръмнала и в домът ти да не може да си легнеш на спокойствие в спалнята си да четеш книга пък недай боже да искаш да дремнеш, а това да е невъзможно, защото комшията решил да изнася личните си разговори на всеослушание. Оставаш принуден да седиш в хола до 22 часа, защото видиш ли нищо не можеш да кажеш. Ама и след това не може да си легнеш. Тамън се унесеш и биваш дигнат от зайченцето бяло, което се не се пее, а се крещи. Еми ако това е нормално...

Това да им надувам музика го чух като предложение и от познати. Еми не мога. Надух телевизора за точно пет минути и не издържах. Не съм такава.

И не, не може през часовете на деня да си правиш каквото искаш. Има си някакви норми и правила.

Идеята в случая е не просто да се замете проблема под килима. Със собствениците на нашия апартамент се имаме от години, приятели сме. Те ни подкрепят и самите те ни казаха да ходим в полицията. Махайки се ние от жилището, проблема остава за тях и те никога не биха си намерили нови наематели с тези индивиди от другата страна на стената. Проблема трябва да се реши генерално.

# 43
Всеки може да си пуска, каквито жалби реши. Но за бебе и говорене просто той ще отнесе глобата, дори да е среднощ. А положението ще стане още по-зле.

# 44
Изкарано от наредбите:

Съгласно него се забранява свиренето, пеенето, шумния говор и увеселенията, използването на озвучителни системи, на перални и съдомиялни машини, извършването на производствени дейности и ремонтни работи, които нарушават спокойствието на останалите обитатели, във времето от 22 до 8 часа сутринта и от 14 до 16 часа...

Общи условия

Активация на акаунт