Подаване на жалба срещу съседи за системен тормоз

• 5 473
  • 98
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Всяка от трите големи в София.
Обикновена услуга по охрана на имот.
Просто, не знам какви ще са цените към настоящия момент, но и 1000.лв да е , пак си заслужава.

# 91
  • София
Имам служебни отношения с едната. Служителите й са на средна възраст 60+ години, затова попитах за име. Може и на лични.

# 92
  • Бургас
Такива пенсионери пращат по охрана на земеделски или лозови масиви, на производствени сгради и подобни обекти.
На охрана на футболен мач например, пращат други хора.
Щом имате служебни отношения, попитайте този, с когото контактувате във фирмата Ви.
Но, не дядото, който пази на портала Simple Smile

# 93
Да, точно така - охранителните фирми ходят да плашат съседите ...

А те пък на свой ред пишат веднага жалба в полицията, че са идвали големи батковци да ги плашат и съседите са ги пратили. И ако до сега са се възпирали за нещо - то дават максимума от себе си.

Дори и нищо да не пишат не са малоумни, за да знаят че нищо няма да им направят "отговарящите за реда и шума - възпитатели".

Минаха мутренските времена! Никой не го е страх от охранители! А тези охранители не знаят вече кой какво има под якето ...

# 94
За първи път чувам за фирми, които отоговарят за реда в апартамент.
Може по времето на ВИС и СИК да е имало такива фирми, но сега се ползва СОТ.

# 95
Нали веднага ще звъннат на 112, че "батковци" са ги заплашвали. Тези охранителни фирми имат лицензи, да не сме 90те години... Ще си рискуват ли лиценза за сплашване на некви хорица?! Отделно, както каза Дорис,  ако е някой по-луд, може и оръжие да извади. Има доста случаи за убийства по съседски.

# 96
  • София
Мен пък ми е интересно какво пише в един такъв договор. По закон охранителните фирми имат  видове дейности, като охрана на обекти, физически лица, СОД и т.н. Та към кой точно вид дейност е тази, която ще наложи ограничения в чужд имот, за който няма никакви договорни отношения?

# 97
Понеже темата беше изкарана нагоре, ще разкажа какво се случи. На някой може да му е интересно.

След като подадох жалбата както писах тук, решихме все пак да говорим със собствениците на апартамента отсреща. Разказахме им всичко както се случи. Никаква реакция докато не ги привикаха в районното. Единствено след като разбраха за жалбата сложиха уж изолация на стената, които уж обещаваха да сложат още от месец по рано. Задействаха се ама късно.
Беше издадено писмено предупреждение срещу този, които се опита да нахълта у нас.
Настъпи тишина. За около седмица. И цирка започна отначало. Собственика на отсрещния апартамент пожела да дойде лично да чуе шума. Отворихме и го оставихме да послуша колкото иска. На тръгване не посмя да ни погледне в очите.
Мина още малко време и настъпиха жегите. Смрадта на немито и подобни започна яко да се разнася в коридора. И за капак климатика на тоя отсреща се развали и започна да вие като излитащ самолет. Това вече преля чашата. Прекратиха им договора с едномесечно предизвестие.
Комичното е, че ние бяхме притиснати от външни фактори (нямащи общо с тази ситуация) да се преместим в по-голямо жилище. Даже ме е яд, че се изнесохме когато проблема се реши, защото си обичахме мястото където живеехме.
Сега знам, че ще бъда нападната защо сме вдигали такъв панаир след като и ние сме се махнали, но към онзи момент външния фактор го нямаше.
Поуката за мен от цялата ситуация е, че човек не трябва да си мълчи, да търпи и да се оставя на другите да правят каквото си искат когато това пречи на околните. Все пак живеем в общество и има правила, които трябва да се спазват.

Нито колата ми беше счупена, нито от полицията ми беше наложена глоба както се "притесняваха", че се случи някой хора тук.

# 98
Вдигнали сте “панаир”, защото сте имали всяко право!
Дано на новото място случите на възпитани и културни съседи. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт