Подаване на жалба срещу съседи за системен тормоз

• 5 476
  • 98
  •   1
Отговори
# 75
За покупка е трудно, но авторката на темата е под наем. Преместването в нова квартира и в пъти по-лесно.

# 76
Понеже също съм потърпевша на малоумни съседи, интересно ми е на тези цени как купувате ново жилище по тази причина? И каква гаранция имате, че новите съседи ще бъдат тихи и възпитани хора?
Към авторката на темата: успех, дано ги пребориш. Институциите в тази държава (от опит) никога с нищо няма да ти помогнат. Те си взимат заплатите, прехвърлят си топката и услужливо те подбутват към саморазправа Confused

В моя случай съм написала ‘един от стимулите’. И други фактори имаше, но те не са свързани със съседите. Иначе жилище се купува с кредит - кой как и какво зависи от много неща.

# 77
Вариант 1 - Купуваш последен етаж, краен апартамент и правиш шумоизолация.
Вариант 2 - купуваш мезонет.
На момичето проблема се решава с шумоизолация на стената. Това е въздушен шум и лесно решим.

# 78
За покупка е трудно, но авторката на темата е под наем. Преместването в нова квартира и в пъти по-лесно.
Тя и в предишната квартира е имала проблеми със шума от съседи.
Понякога проблема е в наемателя, не в съседите.

# 79
Е, то, ако иска планинска тишина, няма как да ѝ се случи в жилищен блок. Хора сме, създаваме шумове. Бебета, телевизори, говорене високо, ремонти и т.н. Съобразяваме се, доколкото можем и търпим, доколкото можем.

Не помня дали тук съм чела, т.е. във форума или на друго място, една се оплакваше, се съседите ѝ отгоре ходели тежко и дърпали столовете на масата, една друга пък, че си пускали водата в тоалетната.....
Ами, повечето хора не се прибираме и директно да лягаме да спим без никакво движение или комуникация. Щом живеем, значи създаваме шумове.

Някой като каже "тихо като на село". Аз пък точно в селата мисля, че и доста по-шумно - животни вият, кудкудякат и   т.н., режат се дърва, хората си крещят по двора, каруци тропат по улицата и какво ли не. Освен ако не е някое супер забито село с 10 човека жители....

# 80
Класика на форума, сега пък как се зави в посока, че всички други са виновни, пък луди, пък искали планинска тишина… Само шумните са си съвсем в час 😂 пък макар и от гората хванати. Впрочем, влаченето на мебели по принцип не е приемливо. То затова си има лепенки за омекотяване, които могат да се закупят от всеки мебелен магазин.

# 81
Не се зави в никаква посока. Докато живеем апартамент до апартамент няма как да не чуваме шумове или пък ние да не шумим. Това е положението. Ако е нещо нормално за живи хора, просто го приемаш.

Айде, сега лепенки....то, който се дразни, ще се дразни и от най-малкото.

# 82
Е да, ама е нормално и да има съобразяване, точно по същите тези причини. И да, лепенки за мебелите - това е цивилизованост и възпитание. Влаченето на мебели не е “най-малкото”. Най-малкото е да си наясно, че ремонти ще има и че тръбите шумят. А което може да се минимизира като шум, да се направи. Не пречи. Казва му се добросъседство.

# 83
Същото се казва, когато не правиш на въпрос, че нечие бебе реве, а майка му пее Зайченцето бяло. Ама, кой, както го разбира.....

Когато си киселяк, всичко те дразни. Пък като искаш пълно спокойствие, правиш всичко възможно да си го осигуриш.

# 84
В някои жилища се чува, в други не.
При битовия шум, шума е епизодичен и краткотраен. При шумни съседи или недобра изолация е постоянен.
Не е нормално да се чува шум от ходене и да знаеш в коя стая е съседа ти.
Ако слушаш всяка вечер между 17 и 23 часа, непрекъснато това и  почивните дни също, не е приятно. Шумоизолацията е решение за въздушния шум.
Шума от тропащи деца отгоре е кошмар и шумоизолация помага само донякъде. Особено с родители идиоти. Няма как да караш кънки, да тичаш и играеш с топка в апартамента или пък да си играеш с количките директно върху паркета. Да се радва авторката, че тези не живеят на горния етаж.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 20:01 от Tina*

# 85
Същото се казва, когато не правиш на въпрос, че нечие бебе реве, а майка му пее Зайченцето бяло. Ама, кой, както го разбира.....

Когато си киселяк, всичко те дразни. Пък като искаш пълно спокойствие, правиш всичко възможно да си го осигуриш.
Авторката не прави на въпрос това, че бебето реве, а че се пее на висок глас по никое време. Което си е съвсем резонно. Няма значение какво се пее.
Съответно авторката прави всичко възможно да изгони наемателите от квартирата им. Тяхното възпитание и култура не са вариант в случая. Но и саморазправата не е опция.
Тук се иронизира шума, но в Дубай в много комплекси например е забранено да ходиш с токчета. В някои части на Германия е забранено да изхвърляш стъкло в неделя, защото се води шумно. В други държави е забранено да пускаш пералня или да се къпеш след полунощ. За тези неща си има причина. Ама тука манталитетът определено е друг и всички се правят на много ербап само и само да не вземат малко да се окултурят.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 22:28 от Linda*kiss

# 86
Аааа, ще ги превъзпитава......добрееееее

# 87
Аз си мисля ,че авторката леко прекалява. Твърди,че момичето се облягала на стената??,че бебето не било извеждано с дни??-вие 24 часа ли стоите на шпионката ,че сте така сигурна. Чувало се шум от секс,пъшкане ли какво написахте?  Е това вече как го чухте не знам,да не би вие да се облягате на стената? Искате полицията да ги принуди да напуснат? Има жилища където живеят само луди и всякакви хора ,сериозно тормозят не един съсед ,с цял квартал ,и пак не ги мърдат . Вие мислите ,че заради зайченцето бяло ще се случи нещо особено,после защо си мислите ,че полицая има право да ви отпрати,това му е работата а после друг ще решава дали е уважително .

# 88
  • Бургас
Ще ти дам един съвет, който при мен е работил два пъти в различни ситуации. Забрави молби към наемодатели и обяснения със съседи – няма ефект.

Отиваш в офис на някоя охранителна фирма, казваш им мъката си. Сключваш договор (при мен беше около 700 лв. за месец).

Идват няколко едри, татуирани момчета, звънят културно на вратата на съседите и се представят. Казват спокойно и кротко, че вече те са хората, които отговарят за реда и спокойствието във вашия апартамент и че ще следят да няма повече проблеми. Без крясъци, без агресия – само сериозен тон и категорично присъствие, което обикновено е напълно достатъчно.

В двата случая, в които съм го правил, проблемите спряха веднага. Единият съсед се изнесе, при другите не знам какво точно се случи, но повече оплаквания нямаше.

Паралелно – задължително подай жалба в полицията. За да „хване“ и да има тежест, в жалбата включи:

Конкретика: дати, часове, какво точно е станало (крясъци, блъскане по вратата, опит за нахлуване).

Ключовия момент: отбележи, че е имало заплахи и реален опит за влизане в дома – това е вече нарушение на неприкосновеността на жилището (НК), а не просто шум.

Последици: опиши страха, стреса и притесненията ти за здравето и имуществото, както и че жилището е и твое работно място (хоум офис) и не можеш нормално да го ползваш.

Свидетели: ако има други съседи или твои близки, които са чули/видели – посочи ги.

Молба: „Моля да бъдат предприети мерки за прекратяване на тези действия и да се осигури спокойствието и сигурността ми.“

Така хем имаш практично решение на казуса, хем и официална документация, че търсиш защита по закон.

# 89
  • София
Дай име на охранителна фирма, която би извършила такава услуга.

Общи условия

Активация на акаунт