Инсулинова резистентност - тема 4

• 34 386
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 135
Не слагат ли абокат при ОГТТ?

# 136
# 137
И на мен не са ми слагали.

# 138
За пръв път чувам такова нещо. Просто те боцкат три пъти. Аз два пъти съм правила и двата пъти беше без абокат. Мъжът ми също си е правил и на него не са слагали.

# 139
За пръв път чувам такова нещо. Просто те боцкат три пъти. Аз два пъти съм правила и двата пъти беше без абокат. Мъжът ми също си е правил и на него не са слагали.
При проблем с вените може да помолите да ви сложат абокат.

# 140
Почти съм сигурна, че съм виждала в лабораторията хора с абокат и мисля, че точно ОГТТ правеха, защото им обясняваха как после пак ще им взимат кръв и да седят на стол, да не се движат много и т.н. И тук из форума мисля, че хора са споменавали за абокат (*може би трябва човек да попита и не слагат на всеки).

# 141
Не е обичайна практика със сигурност, но пък човек не губи нищо да ги попита дали има вариант.
Много е гадно с вените, моите също са супер трудни за хващане, не са толкова видими а накакси по-дълбоко под кожата стоят. Докато ми вземат кръв, ни се е видигнал адреналинът и на мен, и на който се мъчи с мен, често и после съм посинена като най-изпаднал наркоман... Единствено имах ЛЛ (да, лекарката, а не сестра или лаборантка), която успяваше от раз. С опипване ми намираше вената, да не помислите че и тя ми ги виждаше, но пък я напипваше за секунди. Смених града преди известно време, липсва ми тая жена. Не че се виждахме често, за щастие. Но е страхотен професионалист.

# 142
Аз да ви кажа, че ми слагаха абокат по друг повод и беше доста по-гадно от трите боцкания. Трудно ми вземат кръв, защото трудно ми нацелват вените. Когато ми слагаха абоката пак трудно я нацелиха и го сложиха на магия не знам как го закрепиха. Болеше ме и ме беше страх направо... Отделно, че ми спикаха и вената бях синя няколко седмици направо като наркоман.... Може да попитате, но не е гаранция, че ще е по-безболезнено и лесно

# 143
  • Шумен
Това - "много са Ви тънки вените" вече ми е писнало да го чувам. Казват го тези, които не умеят да взимат кръв. При глюкозния тест  ми взеха  два пъти венозно и третия път от пръста.

# 144
Хм, а инсулин как се изследва в кръв от пръста или не са го изследвали?
Ако е на бременна и само за ГД да проверяват сигурно става и така, но когато се "търси" ИР не ми звучи добре...

# 145
Много зависи от сестрата. Има сестри дето веднага ме нацелват и са топ, но има и некъдърни дето роват с иглата и не мога да намерят. Направо тези некъдърните да ги гонят. Ужасно е да ти търсят вена с иглата, направо почва да ми се реве...

# 146
На мен ми става лошо от бодене и ги предупреждавам лаборантките, че ако не внимават може да се разправят с припаднали. Satisfied

# 147
  • Шумен
Инсулинът беше двукратен.

# 148
Не слагат абокати в лабораториите. Аз съм искала, отказаха ми.

# 149
Аз съм виждала да слагат, така че явно зависи от лабораторията или от персонала.
На мен ми става лошо от бодене и ги предупреждавам лаборантките, че ако не внимават може да се разправят с припаднали. Satisfied
Аз всеки път гледам да мисля за друго и да не гледам как ме бодат, защото всеки път си спомням как приятелка ми е разказвала, че са и' спукали вените в болница, когато е била малка, и чаршафите били в кръв...😂 Не съм с проблемни вени, нито пък приятелката ми някога след това е имала проблем при взимане на кръв, обаче пък всеки път направо я визуализирам гледката с чаршафите с кръв...🤣 Така че зависи много и от убождащото "устройство".🙂

Общи условия

Активация на акаунт