Инсулинова резистентност - тема 4

• 43 942
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 1 275
  • Sofia
Аз се насилвам да пия вода.
Лятото някак успявам да усетя жажда и изпивам по 1,5-2л/ден.
Зимата ми е по-трудно и пия повече чай.

Здравейте! Търся читав ендокринолог в София, който да се занимава с ИР и да предписва адекватно лечение. До скоро ходих при една докторка, но някак малко през просото го кара. Няма значение дали е по здравна каса или платено.
И аз търся,но безрезултатно.
При всякакви препоръчани и прехвалени съм била и никой не ми е дал адекватни съвети.
Повече инфо намирам тук или във фб групи.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 21:57 от Doli

# 1 276
Никога не изпитвам жажда. По принуда пия вода. Газирани напитки, сокове, не. Само вода, чай и кафе.

# 1 277
Никога не изпитвам жажда. По принуда пия вода. Газирани напитки, сокове, не. Само вода, чай и кафе.
Оф и аз, ако не се носиля мога цял ден да не изпия глътка.

# 1 278
Тия 30мл и за мен не са норма... Зависи от начина на хранене (въглехидрати, кафе, алкохол, сол), активност, здравословно състояние, околна температура и какво ли не още.
В студен сезон и аз мога да не ожаднея по доста време, но си пия по навик. Ако се усетя че много съм я намалила, обикновено филтърът ми за вода е за смяна, после пак си пия нормално. Под нормално за себе си разбирам литър и половина до 2 литра през студен сезон и вече по-скоро 2 и половина лятото ако съм на горещо, като тогава имам и по щипка сол в шишето с вода. (Това последното за мен категорично ми е по-добре, надявам се да не се разрази сега спор за солта и как ще ни изтръшка всичките.) 3 литра мога да стигна ири мина инцидентно в най-големите жеги последните лета, но не редовно да пия по толкова. Не съм никак дребна и не съм от хората които не се потят.

# 1 279
Литър и половина - два пия аз - вода. Ям доста сол и тренирам. Над 3-4 литра системно и то заради жажда, на мен ми говори за проблем. Първото нещо за което се сещам е диабет.

# 1 280
Диабет и то си имаше нещо специфично, не всички диабетици пият по толкова много вода.

# 1 281
Не съм детайлно запозната, знам само че изразената жажда може да е симптом, а също може да е индикация за бъбречни проблеми.

# 1 282
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 1 283

Общи условия

Активация на акаунт