Инсулинова резистентност - тема 4

• 44 147
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 1 230
  • софия
Винаги съм си мислила, че не ям много, а качвам.
Оказа се , че съм яла не както трябва.
В началото изключих всичко сладко и въглехидратно, махнах междинните хранения. Вечерята, колкото може по- рано / не прекалено , за да не огладнея преди да си легна/  и после разходка.
Увеличих движението, спрях да ползвам асансьори и ескалатори.
Резултата е на лице - за 6 месеца - 16кг.
Сега се опитвам да си разнообразя храната - да си приготвям различни ястия - режимни .
Всички сме минали по този път и знаем колко е трудно - особено в началото. Веднъж като свикнеш, после е лесно.
За подтискане на апетита - тинктура от куркума и джинджифил. Аз пия вече 2 месеца. Ама според мен с нея, без нея - все тая. Ако не друго, поне да ми повиши имунитета.

# 1 231
От къде се снабдяваш с тинктурата?

# 1 232
  • софия
От аптеки Гален.

# 1 233
По колко приемаш, колко често и кога?

# 1 234
  • софия
По 2-3 пъти на ден 15 мин преди храна -   25 капки.

# 1 235
Здравейте , с доказана ИР съм от 5 години вече . Бях на Глюкофаж хr 1000 mg - ефекта беше само честото ходене до 00 без промяна в изследванията. Пих го 3 години с ефект 0. След това бях на Saxenda като всяка седмица увеличавах дозата с по 0,6 до достигане на маскималната. Ефекта беше 20 кг за 6 месеца, като след това въпреки че спазвах всички насоки си ги върнах .
Имате ли мнение за изпитан ,,Берберин,, и подействало ли ви е както за нормализиране на стойностите на КЗ , така и за смъкване на килограми?
Моето движение е от вкъщи до работа и обратно , но гледам да правя над 10000 крачки на ден . Откъм храната покрай работата ми ям 1-2 пъти и то колкото да не чувам скърцането на стомаха си .

# 1 236
Какво ядеш е по-важно,и да не стоиш гладна най -вече.

# 1 237
А ти промени ли си храненето? Не е възможно да няма промяна в изследванията с 1000 мг Метформин, ако се храниш нисковъглехидратно. И ако имаш движение.
За Саксенда изобщо не искам да коментирам.

# 1 238
Сега нашумя Монджаро? 😅

# 1 239
Берберин доколкото си спомням действа подобно на метформина, не знам какво се очаква от него но ми се струва че са твърде големи надежди...
10те хиляди крачки добре звучат, но трябва и подходящо хранене (хранене, а не глад и мизерия), както и ако има дефицити да се запълнят и те. Това "ако" го пиша от куртоазия, че май до сега не знам за случай на някой с ИР и да няма какво да попълва. А с това ядене колкото да не е без хич пък съвсем.

# 1 240
  • софия
За Берберин бях чела и аз. Реших да го пробвам, ама вече към края на свалянето на килограмите.
Не бих казала, че има някакъв ефект. То аз не знам и какво да очаквам де - и килограмите си свалих и инсулина се нормализира.
Ама го пих уж по - лесно да сваля последните 2-3 килограма. Не ми намалява апетита, както очаквах.
За мен се оказа, че всичко е от храненето.

# 1 241
Не за теб.
За всички е от храненето.

# 1 242
Никакъв ефект не виждам от берберин.

# 1 243
Никакъв ефект не виждам от берберин.
И аз!

# 1 244
  • София
А не ви ли пада кръвното от този берберин и да ви се приспива?

Общи условия

Активация на акаунт