Инсулинова резистентност - тема 4

• 44 043
  • 1 283
  •   2
Отговори
# 1 260
  • Sofia
И ние пием Берберин заедно със съпруга ми. Отдавна не бях влизала в темата. Сега чета в темата за инозитол. Ще го вземаме като добавка и него.

# 1 261
Здравейте, в края на октомври си пуснах инсулин като излезна 23, кръвна захар 5.15.
Казаха ми, че имам ИР. Спрях напълно сладкото( по пронцип рядко консумирам) днес си пуснах наново и излезна 9.08 имсулин, хома индекс 2.05.
Не съм пила никакви лекарства, съмняваме, че са объркали предния път от лаборатория Лина изследванията.
Възможна ли е такава разлика без лекарства. Не съм променила особенно навиците си на хранене. При първите изследвания бях в леко стресов период, но чак такава разлика?
Има ли други като мен с подобен случай. Днешните изследвания пуснах в бодимед.
Излезна ми много висок кортизол, леко занижени вит Д и Б12.

# 1 262
Възможна е, разбира се, то си е моментна стойност, както и кръвната захар.
Въпросът е по-скоро по какъв повод е изследван инсулинът да се "търси" ИР - какви симптоми и оплаквания и т.н.

# 1 263
Възможна е, разбира се, то си е моментна стойност, както и кръвната захар.
Въпросът е по-скоро по какъв повод е изследван инсулинът да се "търси" ИР - какви симптоми и оплаквания и т.н.
Пуснах го след като вдигнах кръвно на нервна почва. По принцип съм си леко хипохондрик и си пускам допълнително винаги изследвания освен назначените.
Според Вас кой резултат е реален. Пак ли да пускам?
След раждане определено в коремната област съм си като постоянно бременна в 3-4 месец.
Не пия газирано, не ям сладко, не пия кафе, обичам тестяно, но се ограничавам.
Пия много вода, много. Над 3-4 л минимум.
Не ми се иска да правя излишно обременяване.
Какво бихте ме посъветвали вие.

# 1 264
Е, няма как някой ей така да хвърли боб и да каже кой е реален и кой не е. Те може и двете изследвания да са верни, по различно време са правени все пак.
А това кръвно вдигнато на нервна почва, а пък му търсите инсулина... съвсем се обърках. И тая бременност след която е останало коремчето не казвате преди колко време е била, кърмене също може да се отрази и какво ли не.

# 1 265
  • Sofia
Пиете толкова много вода защото изпитвате жажда ли?

# 1 266
Пиете толкова много вода защото изпитвате жажда ли?
Да, и не пия друго освен вода. Нито сокове, нито газирано.

# 1 267
  • София
Здравейте! Търся читав ендокринолог в София, който да се занимава с ИР и да предписва адекватно лечение. До скоро ходих при една докторка, но някак малко през просото го кара. Няма значение дали е по здравна каса или платено.

# 1 268
Берберин не съм пила, но от инозитол усещам ползи.
Карън на коя марка инозитол ползваш. Ако се пие веднъж на ден ще се прежаля!

# 1 269
  • Sofia
Берберин не съм пила, но от инозитол усещам ползи.
Карен, какъв инозитол ползваш? Капсули или прах? И колко мг?
Какви са ползите за теб има ли ефект от приемането и от колко време го пиеш?

# 1 270
  • Sofia
От 3 месеца пия този, по 1000 мг дневно (което е малка доза). Ефектите, които забелязвам са по-редовен цикъл с по-леки пмс, по-малко глад към сладко, намалява хормоналното и от ИР подуване на корема.

# 1 271
И прекалено пиене на вода не е хубаво. Изпикавате си всички минерални соли и елементи, които ви трябват, преди да ги усвоите.

# 1 272
Аз бих се притеснила ако съм постоянно толкова жадна, честно казано. Така както е написано над 3-4 литра минимум ми звучи доста, щом е ежедневие. То вярно че си е и до навик, както и че много малко вода пак не е хубаво, ама все пак.

# 1 273
За мен е прекалено много това количество вода. До 2 л за жени е нормално. Но 4 не.

# 1 274
Физиологично нуждата от вода е 30 мл на кг тегло! Но пак зависи от начина на живот, хранене, движение...тренировки и пр.

Общи условия

Активация на акаунт