Инсулинова резистентност - тема 4

• 44 049
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 1 245
  • Sofia
Берберин не съм пила, но от инозитол усещам ползи.

# 1 246
  • софия
Нищо не ми пада. Все едно нищо не пия.

# 1 247
Берберин не съм пила, но от инозитол усещам ползи.

Моя едно ми изписа мио инозитол + хром пиколинат. Каза, че било добра комбинация за килограми и инсулин. Редовна съм, правя режим ниско въглехидратен + фаст. Виждам ефект, но по-скоро от режима и фаста. Като че ли хапчетата са излишни.

При Вас какви са ефектите?

# 1 248
  • Sofia
Също съм на режим, откакто включих мио инозитол задържането на вода се регулира, кръвното налягане и кз се понижиха , от което ми се вие свят (още пия лекарства за сърцето, може би е време да ги спирам), цикъла стана по-редовен, емоционалните прояви на пмс изчезнаха.

# 1 249
Може ли ликове за инозитол, който използвате? Благодаря.

# 1 250
Може ли ликове за инозитол, който използвате? Благодаря.

https://remedium.bg/mio-inozitol-kaps-120br-fairhaven-health-072547/p

Този е моя.

# 1 251
Добавка си е, а не лекарство. Като всяко друго нещо - ако ни е нужно, добавката помага.
На много които са с ИР и особено с поликистозни яйчници, им се отразява добре инозитолът. Магнезий също, то не знам има ли човек на днешно време дето да си набавя достатъчно с храната.

# 1 252
Здравейте, влизам в темата с питане. Мъжът ми си пусна изследвания, които слагам тук:
Скрит текст:
Няма смисъл да си прави обременяване, нали, ясно е, че е с ИР и от тях? Витамините са ясни, че са в дефицит и започва да ги приема. Взела съм витамин Д, Б12, омега 3, магнезий. Според вас има ли нужда от консултация с ендокринолог и какво друго може да се пие като добавка?

# 1 253
  • София
HDL е ниско. За мъже трябва да е над 1.45. Питайте и за вит. К с D- то.
Аз бих посетила ендокринолог или поне ЛЛ. Има зависимости между показателите, които лекарите знаят и следят. Или поне би трябвало.

# 1 254
Не знам какво да кажа за ендокринолозите. Не за всички, естествено, но за повечето.
Колежка е диагностицирана скоро, на профилактични прегледи, с диабет. КЗ 22!
Ходи на ендо. Дала лекарства, коментирали храна и конкретно хляб. Че то нали за повечето хора хранене без хляб е апокалипсис. Питала колежката дали да спира хляба, не, не била казала такова нещо.
И ме убеждава, мен, че то не било от храната, от стрес станало. Тя само домашно приготвена храна ядяла. Казвам домашно приготвена не значи подходяща.  Хляб, картофи, ориз, дори домашно приготвени, са вредни за хора с диабет.
Дала ѝ Метформин, нямало ефект, сега други хапчета, едни огромни, тя не им знаеше името.
Казах ѝ, че само с хапчета нищо няма да стане. Леля ми беше така, диета не спазваше и почина от тежки усложнения от диабета.
Та, ако съм ендо, им казвам директно да спират вредните храни, не да живеят в заблуда, че няма роля храната.

# 1 255
И мен ме притеснява дали ще намерим читав ендокринолог, чудех се и за онлайн консултация през healee, ама нямам препоръки за конкретен специалист. Ако някой може да препоръча ендокринолог за там или за Пловдив, ще ми е от полза.
Храната със сигурност има голяма роля и ще мисля какво да оптимизирам вкъщи. Мъжът ми от 1 година доста си оправи храненето, без да имаме идея, че е с ИР, целта беше отслабване. Хляб, сладко, алкохол не консумираме, най-много 1 ден в седмицата да  се случи. Закусва варени яйца, обядва пилешко/телешко със задушени звленчуци и вечерята пак не е нещо особено въглехидратно. Тренира 4-5 пъти в седмицата, като тренировките са интензивни и на тези усилия е свалил 4 кг и натрупванията в коремната област си стоят.

# 1 256
  • Пловдив
В Пловдив съм ходила при д-р Цвета Каменарова и д-р Мечкаров. Доволна съм от двамата, но аз нямам сериозни проблеми, засега съм само на хранителен режим.

# 1 257
Здравейте, Според вас тези резултати показват ли ИР и дали инсулинът би могъл да се регулира без лекарства. След раждането качих много килограми+ проблеми с кожата и косата. Това бяха причините да ми ги назначат. Много благодаря!

# 1 258
Могат, ако си последователна.

# 1 259
Пия Берберин от м. Септември тази година.
Тогава ми откриха ИР.
Бях 60 кг. ,в момента съм до 55 кг. като варирам според МЦ от 53,500-55 кг.
За мен Берберинът е много добър като добавка ,защото това е само добавка и няма такива странични  ефекти. Трябва много да се съобразява човек какво яде и кога го яде с ИР.
Никога на гладно сладко ,дори и при Хипогликемия. Никога на гладно какъвто и да е въглехидрат. Сладки неща само домашно приготвени ,рядко се случва да изляза от това правило.
Балансирано хранене без изключване на храни ,но с много повишено внимание към въглехидратните.
Ако се яде по-въглехидратна храна ,задължително преди това се пият фибри. Така кр. захар не се повишава рязко и много. Пробвано е ,слагам от време на време сензор с който следя кр. захар и тествам кое как би се отразило като стойности.
Не изпадам в крайности.
Берберинът много притъпява гладът и се намалява доста количеството храна ,която се изяжда. Плюс физическа активност ,добър сън и балансирано хранене и когато няма пикове и спадове резки на кр. захар ,човек се чувства що-годе добре и енергичен. Не очаквайте след 40 год енергията ви да стане като на 20 год.
Но човек се чувства добре.
За Берберин другото ,което мога да кажа е ,че ефектът се усеща след 1 месец ,не преди това.

Общи условия

Активация на акаунт