Инсулинова резистентност - тема 4

• 34 347
  • 1 129
  •   2
Отговори
# 120
Е той нали по принцип сваля желязото?
Да, ама и косата ми "сваляше" още повече...😉 А нивата на Б 12 не ми се повишиха с много, затова го смених.
Аз мисля, че когато се приема В12 се повишават нивата на хемоглобина и в по-малка степен на желязото. Не е ли така?
Аз бях с ниско желязо, хемоглобин, феритин и при мен Б 12 буташе и трите надолу.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 02:17 от dolce miele

# 121
Аз мисля, че когато се приема В12 се повишават нивата на хемоглобина и в по-малка степен на желязото. Не е ли така?
Анемията която се получава от дефицит на Б12 не е желязодефицитна а друг тип, вдигането на нивото на Б12 подобрява нея - може би това те подвежда в някаква степен да мислиш че е такава връзката.

# 122
Майка е с нисък хемоглобин, ниско желязо и нисък В12.

# 123
ММ беше с хемоглобин 74, преляха му кръв в болницата и го изписаха със  95. След това пръска малко повече от месец една добавка спрей и в четвъртък му беше 112. Тоест тази добавка действа много добре при него. От 95 на 112 за малко повече от месец.

# 124
На майка е 94.

# 125
Заведи я на хематолог да разберат защо е така, ако не знаете вече де. Не е хич безобидно, уверихме се от първа ръка.. при ММ е от хемороиди и доката не мине операцията няма да се оправи хемоглобина.

# 126
Водила съм я. Тя си е така цял живот. Даже и по-зле е била. Пие билкова кръв пролет и есен.

# 127
Помага ли билковата кръв за вдигане.

# 128
Да, особено сиропа. Щом без кръвопреливане вдигна от 78 на 104.

# 129
Дева, а феритинът как е?

# 130
Не е изследван. Не се сетих да го пусна, а и ЛЛ не е.

# 131
Не, приемът на Б12 повишава хемоглобина, но смъква желязото, затова понякога при изписване на Б12, изписват и желязо в поддържащи дози

# 132
Мерси за уточнението, явно съм го запомнила само наполовина Simple Smile, но знам, че четох за такава връзка, когато търсех обяснение за скока на моя хемоглобин - от години наред тежка желязонедоимъчна анемия и изведнъж се покачи почти до горната референтна граница след като започнах да попълвам всички дефицити. Дори мислех, че е лабораторна грешка, защото напоследък често ми се случват такива. Но не мога да си позволя да спра витамините от групата В, за да видя дали ще падне и хемоглобина.

Утре съм при личната и ще говорим дали да си направя натоварване с глюкоза, че тези килограми просто летят нагоре. И пак идва дилемата къде да си направя изследването, че с моите тънки вени не могат един път да ми вземат кръв, да не говорим за три пъти...

# 133
  • Sofia
И моите са тънки и редовно ме посиняват. Ако си от София мога да препоръчам две места, където са магьосници. Уцелват за секунда, не боли и не остава следа.

# 134
Да, моля те, от София съм и ще се радвам на препоръки за добри лаборанти, защото ако трябва да направя това изследване с трикратно вземане на кръв ще е голяма драма и за мен, и за тях.

Общи условия

Активация на акаунт