Инсулинова резистентност - тема 4

• 34 374
  • 1 128
  •   1
Отговори
# 105
Много се бях опъпчила от инжекциите, добре, че е преходно.

# 106
Като видях огромни подкожни пъпки, доста бързо се усетих тогава кое е било различното в предишните няколко дни...😂 Добре че е преходно наистина.😊

# 107
Не съм сигурна, че големи дози Б12 ще се отразят по-бързо от по-малките и дали няма само да се натоварят бъбреците. Аз лично като взимах Б12, изхвърлях голяма част с урината. Знам, че беше така, защото цвета се промени и с придружаваща специфина миризма на лекарства (извинявам се за графичното описание).

# 108
Аз и не виждам смисъл от дози над 1500-2000 мкг. Освен при наистина много голям дефицит. Иначе аз не съм имала други проблеми при най-високите дози и освен падане на желязото и пъпчасването (визирам цвят или мирис на урината, но пък ниско желязо и пъпчасване за мен си бяха бая негативни неща).

# 109
За много ударни дози не съм убедена че бих вземала на своя глава, но дано не ми се налага да вземам такова решение... Но пък ако е някакъв огромен дефицит и има сериозни симптоми, сигурно друго ще разправям.
Има отделна тема за б12 но май не е много активна, не помня там имаше ли систематизирана повече информация или просто върви дискусия.

# 110
Значи по 1000 ще пие.

# 111
Баба нали е на инжекции Б12, милата на 80г е и на нея й излезнаха 2-3 пъпки след първите 2 инжекции, но тя още беше в болницата тогава след инсулта. Дозата й не я намалиха заради пъпките, но при нея нямаше и как.

# 112
За усвояването на Б12(а и не само за него) има значение и какво е състоянието и на чревната флора. Дори и конски дози да се приемат,  не винаги се усвояват. Това ми стана ясно през бременността, когато приемах спрей, който уж ми действаше добре и ми вдигаше нивата, но в един момент все едно спря да действа и ми назначиха инжекции, според АГ спреят не ми помагаше вече заради проблем в червата и да, инжекциите си свършиха работата.

# 113
Да, затова е хубаво да се предпочитат форми, които не са таблетки за пиене /например подезични таблетки, спрей за нос, инжекции в по-тежките случаи/. Понякога зависи и от марката Б 12.

# 114
Този купувам аз.

# 115
Този на мен не ми действа, замених го за спрей, който ми вдигна нивата осезаемо.

# 116
На мен ми подейства. И аз бях с много нисък.

# 117
На мен ми свали драстично желязото и феритина, а Б 12 имаше някакво покачване, но не колкото трябваше. Смених го с друга марка.

# 118
Е той нали по принцип сваля желязото?

# 119
Аз мисля, че когато се приема В12 се повишават нивата на хемоглобина и в по-малка степен на желязото. Не е ли така?

Общи условия

Активация на акаунт