Инсулинова резистентност - тема 4

• 34 322
  • 1 129
  •   1
Отговори
# 90
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте!
Ако си пусна за изследване серумен инсулин, има ли смисъл да пусна и HOMA индекс?

# 91
Ако ти искат пари отделно за него - няма смисъл. Този индекс е едно число което се смята от инсулина на гладно и глюкозата на гладно по формула. Не само че е проста, ами има и калкулатори онлайн в които само вкарваш двете числа.
По-скоро ако имаш съмнения за проблем, бих добавила и гликиран хемоглобин към КЗ и инсулина.

# 92
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ако ти искат пари отделно за него - няма смисъл. Този индекс е едно число което се смята от инсулина на гладно и глюкозата на гладно по формула. Не само че е проста, ами има и калкулатори онлайн в които само вкарваш двете числа.
По-скоро ако имаш съмнения за проблем, бих добавила и гликиран хемоглобин към КЗ и инсулина.
Утре ще ходя до лаборатория. Ще пусна, защото съм с Хашимото :
TSH, FT 3, FT 4, TAT, MAT
Натам:
ПКК
Гликиран хемоглобин + серумен инсулин
вит. Д
вит. Б12
Чернодробни енизми
Холестерол общ, HDL, LDL и триглицериди.
 Нещо друго?

# 93
Глюкоза?🙂

# 94
Тя не влиза ли в ПКК?

# 95
Никога не ми е влизала глюкозата в ПКК.

# 96
Глюкозата, както и глюкозния статус са към биохимичните изследвания. ПКК показва само състоянието на левкоцити, еритроцити, хемоглобин, тромбоцити и др. съставни елементи на кръвта, както и техния обем.

# 97
Глюкоза задължително. После си смяташ сама Хома индекса.

# 98
Мислех че и нея мерят, заблудила съм се явно. Трябва си, естествено.
То при толкова много неща може би ще има и пакети с по няколко в лабораторията а не едно по едно да ги пуска, че като удариш чертата си става една прилична сума накрая.

# 99
Здравейте!
Ако си пусна за изследване серумен инсулин, има ли смисъл да пусна и HOMA индекс?
В Бодимед го смятат безплатно, само трябва да заявиш, че го искаш.

# 100
Момичета, аз пак да питам за В12. Дали може по 2 таблетки от 1000мкг, поне за начало? Метилкобаламин.

# 101
Дева, аз съм приемала 2 х 1000 мкг (виждала съм и таблетки от 3000 мкг и 5000 мкг, ако не се лъжа), но при доза над 2500 мкг ми се появи акне (не съм с акнеична кожа по принцип и бързо разбрах, че има общо с дозата на Б 12). Прочетох в интернет после, че големите дози Б 12 можели да доведат до това, та имайте го предвид.
Аз лично съм доволна от таблетките на Webber Naturals, а имат и дози от 250 мкг, 500 мкг, които са доста добри за поддържащи след наваксване на дефицит.

# 102
Да, знам от личен опит, но с инжекции, за акнето, Долче. Благодаря, за майка едва ли ще има такъв риск.

# 103
Бързо ще разберете ако стане така, хубавото е че и бързо се изчиства като се свали дозата. Поне ако съдя при мен как беше с големи дози биотин, че май механизмът е същият по който причинява акне.
Нещо беше с конкуриране за рецептори между него и Б5 и заради това така, потърси ако искаш в тая насока информация дали и с Б12 е същото и дали допълване и с Б5 би било удачно.

# 104
С увеличаване на бактерии по повърхността на кожата беше свързано по спомен (за Б 12):

Общи условия

Активация на акаунт