Нашите цветя - тема 28

• 22 869
  • 761
  •   1
Отговори
# 555

Другото също е дивак,  излиза ми като Heliotropium europaeum, едногодишно за мое съжаление.

Събери си семена.

# 556
  • София
Ще опитам, никога не съм събирала😊

Ето го моят равнец на какво прилича, първата снимка е до чешмата и повечето време на сянка, другия е целодневно на слънце🤣
Скрит текст:
 имаше още много, но го окосихме

# 557
Здравейте,

На скоро закупих това цвете,не съм сигурна за името, но знам, че е често срещано.

Забелязах,че по листата са тръгнали тези кафеникаво жълти петна,все едно иска да изсъхва. Не е на пряка слънчева светлина, поливам веднъж седмично.

Благодаря ви

# 558
  • Пловдив
Дифенбахия

# 559
Много внимавайте с дифенбахията, листата й са много силно отровни - ако имате домашен любимец и винаги трябва да се докосва с ръкавици.

# 560
Благодаря ви! Нямам домашен любимец, но ще внимавам!

Имате ли идея от какво се получават тези петна?

# 561
Има ли достатъчно светлина ? Да не би да задържа влага ? Не знам , но според мен тази саксия и е малка и като гледам е в транспортна саксия , пресадете в постоянна с хубава почва . Може би изсъхва бързо в транспортната . Повечето цветя са така изсъхват някой листа а на тяхно място излизат нови и много хора си мислят , че е някакъв проблем .

# 562
Има ли достатъчно светлина ? Да не би да задържа влага ? Не знам , но според мен тази саксия и е малка и като гледам е в транспортна саксия , пресадете в постоянна с хубава почва . Може би изсъхва бързо в транспортната . Повечето цветя са така изсъхват някой листа а на тяхно място излизат нови и много хора си мислят , че е някакъв проблем .

Благодаря ви за полезния съвет Simple Smile Хубав ден ви желая

# 563

Благодаря ви за полезния съвет Simple Smile Хубав ден ви желая

Нали за това сме се събрали всички тук , да си помагаме .
Ей това ме радва .

# 564
Много внимавайте с дифенбахията, листата й са много силно отровни - ако имате домашен любимец и винаги трябва да се докосва с ръкавици.

Имах дифенбахия, която стоеше в един ъгъл в дневната и се развиеале доста скръбно. Когато я изнесох на терасата,  полудя, даже цъфна.
Но друго исках да кажа. Докато беше вътре, кучето ни, пинчер, редовно си криеше в пръстта и нещо за хапване. Не съм имала, слава богу,  проблем.

# 565
Аnn79, много са красиви! Толкова много време си живеят в транспортните саксии и са станали толкова хубави ли?

Да, не съм ги местила от транспортните саксии. Мисля да ги местя чак когато се изпълни саксийката с нови булби.

# 566
  • София
Моите "благодници"

# 567
Как да не ви покажа тази прелест по залез

# 568
  • Стара Загора
Прекрасни са благородниците Smiley
И залеза с прелестта - също Flowers Hibiscus

# 569
  • София
Много нежна снимка, там ли си стои саксията, не пада ли? 😂

Гледах брошурата на лидл ще има астри, дали мога да си купя и засадя сега? Те на слънце или полусянка се гледат, многогодишни ли са... Така по снимка нищо не разбирам, а май има различни.

Общи условия

Активация на акаунт