Нашите цветя - тема 28

• 22 865
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
  • Карлово
Много нежна снимка, там ли си стои саксията, не пада ли? 😂

Гледах брошурата на лидл ще има астри, дали мога да си купя и засадя сега? Те на слънце или полусянка се гледат, многогодишни ли са... Така по снимка нищо не разбирам, а май има различни.
Не са многогодишни. Можеш да засадиш сега. Скоро ми дадоха разсад и засадих в градината. Гледам кокорят се.
И на слънце имам, и на полусянка съм гледала, растат и цъфтят.

# 571
  • София
Мерси, ще си взема няколко ако ги хвана, поне са ярки, може би и някоя др хризантема... 😘

# 572
Ако говориш за астри - богородички . Бях взела 60 корена жегата направо ги опърли . Много ме е яд нито едно не се хвана . Вечерта ги засадих  и полях обилно на следващия ден всички бяха туш . Но и тая от която ги взех не беше честна . Изгорях с едни пари ама карай .. .

ПС : Чудя се и не мога да се начудя на всички , които се занимават с продажба на цветя . Като видя едно коренче едва прихванало се например седум и 5 лева . За какво давам 5 лева бе за жалкия ти опит ли ? Напълнете ги тия саксии драго да му стане на човек пари дава .. Преди няколко месеца имах една подобна случка с едни седуми . Ма как ти ще сееш и ще предлагаш едно ,,нюню'' за 5 10 лева .. не мога и не мога да си обясня . Как да купя отново от такъв човек ? Миналата година поръчах почвопокривен флокс гледах възможно най - пълните саксии дадох пари ама сега си ми пълнят душата , а не сложили ми там едно коренче едва прихванато айде 5 лева .. Това не е труд , това е безхаберие . Когато някои се занимава с това трябва да влага сърцето и душата си и времето си , а не да трупа пари на гърба на хората . Поне малко от малко да има някакъв външен вид , а не мъчещи се коренища .

# 573
  • София
Не знам какво е богородички
Ей такива лилави и цикламени
https://www.lidl.bg/p/astra/p10039797#searchTrackingMasterId=Pro … el=BG&list=search

# 574
Не знам какво е богородички
Ей такива лилави и цикламени
https://www.lidl.bg/p/astra/p10039797#searchTrackingMasterId=Pro … el=BG&list=search

Тези би трябвало да са многогодишни много ги харесвам , но ако е за градина не е сега времето . Има и високи , които се въдят адски много като троскот . Аз ги харесвам защото стават за ваза , че обичам да си слагам .

# 575
То в тези жеги на нищо не му е времето.

# 576
Аз имам бял равнец, но е див (изсъхналото е прецъфтял копър, чакам да му паднат семената и да махна пръчките)

Водните лилии също цъфтят

Лилиуми те прецъфтяват а слънцето просто гори цветовете на розите

# 577
Опитах да си щракна петуниите отдалеч, но беше облачно и тъмничко и не се виждат чудните им цветове.

# 578
Много нежна снимка, там ли си стои саксията, не пада ли? 😂

Гледах брошурата на лидл ще има астри, дали мога да си купя и засадя сега? Те на слънце или полусянка се гледат, многогодишни ли са... Така по снимка нищо не разбирам, а май има различни.
Не стои там. За снимката я сложих. Стои на завет до прозореца.

# 579
  • Троян
Момичета, моля за помощ. Уж четох за това как се гледа кала, но нещо явно не е както трябва. Купих я преди 20тина дена, пресадих я в моя саксия. Миналия ден я полях, а сега гледам част от листата й буквално клюмнали и изглежда много зле. Има и някакви като мушици по нея. А много исках да имам кала. Кажете, моля, какво да направя, за да я спася??

# 580
Вземи нещо от агроаптеката за тези мушици , отрежи леко тия изсъхналите тя ще избие други . Гледам има и хубави зелени листа ще избият . Няма как да е друго при пресаждане . Стресирана е .

# 581
  • София
Ти вътре ли я гледаш? Има ли си достатъчно слънчице? Да си я преполяла?
Моята беше от грудка на двора миналата година, така, че не мога мн да помогна, но беше цял ден на слънце и й беше добре, освен в най-големите жеги и суша...
Май направих грешка да й разделя грудката, тази година пускат вс само листа😂

# 582
Аз за това не харесвам кали . Цъфтят в магазина , а като ги вземеш само листа.

# 583
  • Карлово
Опитах да си щракна петуниите отдалеч, но беше облачно и тъмничко и не се виждат чудните им цветове.

Вълшебни са.

Ех, защо ми се съсипаха моите, а не направиха едни розови облаци, както си въобразявах.

# 584
  • Троян
Ти вътре ли я гледаш? Има ли си достатъчно слънчице? Да си я преполяла?
Моята беше от грудка на двора миналата година, така, че не мога мн да помогна, но беше цял ден на слънце и й беше добре, освен в най-големите жеги и суша...
Май направих грешка да й разделя грудката, тази година пускат вс само листа😂

Беше на терасата, остъклена. Преместих я вътре до вратата на терасата, защото започнаха да пожълтяват листата и помислих, че е от топлото. За поливането - даже малко мисля, че й беше.
А иначе за пресяването - явно не е трябвало. Но за да не седи в малката транспортна саксия, за това.

Общи условия

Активация на акаунт