Нашите цветя - тема 28

• 22 864
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
  • Карлово
Досега никога не ми е оцеляла кала, от магазин. И вътре съм гледала и в градината съм засаждала безуспешн. И аз обичам кала, имам дворни многогодишни, с тях проблем нямам.

# 586
  • София
Alisa, много хубава Рудбекия, много ги харесвам тези слънца! 🌞 М.г садих на три места, уж се развиха добре, но напролет нито една не покара.
Оцеляха ми ехинацеята и гайлардията.

Тези хости са от снаха ми, която ги отглежда само в саксии. Аз ги бях насадила в градината, но все са изядени и надупчени. Извадих ги и много ме радват как се развиват.

Аукубата горката за втори път я преместих. Ами нямам сянка, сега е зад гаража и слънцето я грее до около 12.30 ч, дано й хареса.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 14:29 от sofyia

# 587
София и твоите цветя са много хубави . Личи си ,че си ги обичаш .
Тази Рудбекия бях я поръчала от Фейсбук м.г. . Вървеше едва, едва , но тази година е в разгара си . През цялата година се виждаха листенца . Тази Гайлардия и нея много я харесвам , дадоха ми едно коренче , но е много мъничко уж е нискостеблена . Не мога да намеря ниска Гайлардия . Ще я видя тази . До година ще си взема вишнава и многогодишна .
Хортензиите ми нямат цвят дали ще направят ?

Ето още едни красавци от мен . Не са мои на една комшийка .

# 588
  • Карлово
Хубави гладиоли. Имах  някоя луковица от Кауфланд и засадих тази пролет. Изникнаха, доста височки станаха и накрая листата се скършиха до луковицата. Къде сгреших и какво да правя с луковиците, които изкарах от земята.

# 589
  • София
Вятър да е имало, трябва им опора, иначе можеш евентуално да ги запазиш за догодина, но дали са успели да се позахранят не знам, моят първия е пуснал пъпки да цъфти, другите още не, от миналата година си ги извадих и запазих. Но те си цъфтяха, после си изчаках да им увяхнат листата и ги вадих есента.

# 590
  • Карлово
Вятър да е имало, трябва им опора, иначе можеш евентуално да ги запазиш за догодина, но дали са успели да се позахранят не знам, моят първия е пуснал пъпки да цъфти, другите още не, от миналата година си ги извадих и запазих. Но те си цъфтяха, после си изчаках да им увяхнат листата и ги вадих есента.
Не е от вятър, мисля да не съм се увлякла с поливането.

# 591
  • In transit
Дама Трефа, какво им стана на петуниите ти, че май съм пропуснала?

# 592
  • Карлово
Ами след маната и някакви насекоми, не ми харесаха листата им, че мъртвите буболечки останаха като залепени за тях и ги подкастрих ниско. Сега чакам да растат наново. Поливам след проверка на почвата. Това е.

# 593
Много красиви цветя.
Моята рудбекия нещо я изяде, догодина ще направя нов опит.
Цветната ми градина е на 2 години. Миналата година беше основно с едногодишно, но сега вече е оформена с многогодишни. Празните места ги попълних с едногодишни. За съжаление, едно планирах, друго се получи.

Високите цветя сях за "нисък" слънчоглед (семената са закупени от сигурен магазин), трябваше да са високи максимум 35-40 см. Сега са над 3 метра и от добрия ми замисъл не остана нищо - зад тях не се виждат далиите, алстромерията и дори градинската ружа.

# 594
  • София
E, колко да ди ги поливала, аз им лях миналата година по 5-10л на цвете

# 595
  • Карлово
С маркуча, не е било много и през 2-3 дни. Е, няма вече да купувам луковици за гладиоли. Втора година провал, миналата въобще не изникнаха, че пак бяха някакви от Била, щях да правя градина в розово. Смес луковици - нищо. Само едни зефирантес поникнаха, опазих ги през зимата, сега вместо да цъфнат, пожълтяха им листата и излязоха в покой май. Пак ще ги засадя, да видим.

# 596
Зефирантеса го гледам в саксия и есента го приспивам, внасям ги и спирам поливането.

# 597
Опитах да си щракна петуниите отдалеч, но беше облачно и тъмничко и не се виждат чудните им цветове.

Вълшебни са.

Ех, защо ми се съсипаха моите, а не направиха едни розови облаци, както си въобразявах.

Нямам никакъв опит с петуниите. За пръв път ги гледам. Не знам какъв е проблема с твоите, вероятно гадинки някакви са ги нападнали или не знам... Аз нищо особено не правя, освен, че поливам всеки ден и чат-пат торя.

# 598
Аз за това не харесвам кали . Цъфтят в магазина , а като ги вземеш само листа.
Остави я навън, пресей я, поливай. Калата е много непретенциозно цвете. Моята зимува навън и всяка година цъфти ( мислех, че ще се смени цветът и , но все си е тъмно червен, почти черен).

# 599
Момичета, а как се спасявате от голи охлюви? Нападнали са ми терасата и няма отърване.

Общи условия

Активация на акаунт