Живот на кантар - тема 7 - финал и след него...

• 97 575
  • 1 902
  •   2
Отговори
# 1 860
на мен пък не ми харесва как изглежда Марияна. Не може да си спал 50+ години и сега да си се сетил да спортуваш и да оправяш здравето си. Това е стил на живот, тяло, лице, генетика. Хората, които се занимават с медицина, са видяли, че Марияна има мъжки тип генетично тяло, правоъгълен торс, без талия и по дълги и тънки ръце и крака. Съгласна съм, да ме изненада след години, с вдигане на щанги, да извае талия, ама едва ли, генетика е това. Тялото и е както е на Тодор.
Макар и с проблеми, я вижте какви талийки са направили момичетата Вили и Ана ? Генетично е. Това, което постигнаха всички, е достойно за уважение. Без да величая някои, за сметка на други. Успех и на бъдещите участници.

# 1 861
  • София
Наистина отношението към участниците минава граници. Все едно са единствените, на които тренирането с тежести не им харесва. Радвам се за тях, че са щастливи и не водят онзи застоял начин на живот като преди. Пък голяма работа дали ще имат перфектни тела, стойка ѝ тн. Хората пушат и какви ли не други грехове имат, с които си вредят повече, от колкото това, че им харесва да тренират със собствено тегло, да тичат, да ходят на пилатес. Да, трябва да оправят техниката, особено за клякане, вредят си така, но и в предаването видяхме, че Ванко им показваше, може би трябва по-често да им напомня. Да ги кара да му пращат видеа и да ги поправя.

Всички ме радват, че са по-щастливи сега.

За Марияна, така ѝ се е стекъл животът, нищо лошо няма и на 50 години човек да се захване със здравето си. Няма възраст, след която вече да е късно, има здравословни състояния, които са необратими и е добре човек да мисли още докато е млад. Готина е и тя, радвам се, че на нея пък тежестите ѝ допадат.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 12:40 от Niya-

# 1 862
Ани твърди, че тренира силово с треньор, четох коментари под видеото от пилатеса, заради тази снимка оттам - тръгнаха и разговорите тук - че имала издут корем...
Марияна и преди няколко години е имала такива тяло мечта.
Нищо мъжко няма в това тяло -  стегнато женско тяло.
Но това е въпрос на възприятия.
Аз харесвам стегнати тела, никой не си избира формата на тялото.
Стегнатото мускулесто тяло не само изглежда добре, ами има и много по-висок базов метаболизъм и гори много повече В Покой - което помага за поддържане на теглото в дългосрочен план.

# 1 863
  • Пловдив
Марияна няма хубави черти и има увиснала двойна брадичка, но според мен и второто е повече генетично; за първото - ясно.
За талията също, не знам дали е мъжки тип, но и това е вродено и няма връзка с времето, през което била "спала".

# 1 864
и аз това казвам - генетика. Там не можем да променяме , колкото и силови да се правят. Вижте Маги Сидерова - генетика, подпомогната от щанги и хирургия, певицата Кали - генетика, без щанги и някави драстични оп. Но и двете са хубави. Поддържат се цяяял живот. Пефтичева, толкова си може.

# 1 865
Да, красотата не е по избор.
Структурата - също.
За мускулите - донякъде също е генетично, но Донякъде, основно от нас си зависи.
Скрит текст:
Има някои късметлии (в моите очи), които имат повече силови(бързи) мускулни влакна - те нарастват много по-лесно от т.нар. бавни мускулни влакна (има и междинен тип, които също по-лесно растат).
Това е генетично, затова някои хора по природа имат повече мускули от други. И има такива, които много трудно трупат мускули.
Хората с повече бавни мускулни влакна са пък много издръжливи, имат удължени и тънки мускули - като маратонци.
Междинните влакна са май най-добре - имат и сила, и издръжливост.
Фитнесът е наука, изучаваш тялото си, стига да ти е интересно да се учиш.
Не си представяйте нацепените стероидни батки и каки.
Има, познаем много натурални хора, които са буквално като изваяни. Хоби, това е много хубаво хоби, само да не залитнеш към зоб, че не си заслужава да се увредиш за едното тяло, па ако ще да печелиш пари от това.
Айде, без сръдни, моля. Абсолютно добронамерено пиша.
Опознавайки тялото си и способностите му - можем да сме не само красиви, но и здрави. Открих топлата вода язе... 🤭🤗🤗🤗

# 1 866
и аз това казвам - генетика. Там не можем да променяме , колкото и силови да се правят. Вижте Маги Сидерова - генетика, подпомогната от щанги и хирургия, певицата Кали - генетика, без щанги и някави драстични оп. Но и двете са хубави. Поддържат се цяяял живот. Пефтичева, толкова си може.

а моля ви се, Пефтичева каза че има повече мускулна маса от професионален бодибилдър, доколкото помня каза 50кг чиста мускулна маса имала SmileySmileySmiley

А за витамин Д какви са теориите, аз съм гледала че понеже е мастно разтворим се отлага по мастната тъкан и затова хората с наднормено тегло/ повече мастна тъкан имат дефицит защото не циркулира толкова в кръвта. Не знам дали е вярно, не съм задълбавала, но откакто тренирам и свалих 65+кг нямам хроничен дефицит, без добавки, а цял живот живея в една от най-мрачните страни Simple Smile

# 1 867
Оф, Пефтичева има видимо наистина възможности да прави мускули - с тия яки и хубави прасци и бедра, сигурна съм, че точно тя е от късметлиите с повече силови мускулни влакна.
Нервирам ѝ се, че не се възползва от генетиката... 🤭
Не е разбрала какво значи чиста маса, оттам дойде бисерът с 54 кг мускулна маса. 🤣 А аз от него - цялото предаване изгледах - след като приключи, въпреки че ТВ не гледам от години.
Но тя наистина може да натрупа доста, а и май си и има, не е като да няма, просто има и доооста повече от 30% мазнини. 🙂

# 1 868
Има си едни шегички по мрежите и разни групи за отслабване на английски, че винаги можеш да познаеш бивш дебелак по прасците. Повечето хора, които сме сравнително ниски и сме били по много кг примерно 120+ почти винаги имаме огромни прасци, може би защото носят толкова тежест и особено ако и си свикнал да ходиш пеша като си бил пълен. Малко са въздух под налягане тези ДЕКСА секнери които правят, докато отслабвах и бях някъде 72кг правих такъв скенер, в клиника в чужбина и то твърдеше че имам 62кг чиста маса. Аз преди да надебелея се занимавах със спорт и се и състезавах, но все пак тази чиста маса е абсурдно, та не им вярвам, не виждам и също така и много мускули при Виолета.

# 1 869
Понеже имам от известно време добър биоимпедансен кантар, а и чета и гледам сравнения, както и съм измерил доста роднини и приятели, така на "око" бих и дал между 35% и 40% мазнини...
Не вярвам да надхвърля 30% мускулна маса...
Аз като мъж с измерени 40% мускулна едвам гоня 30 кила, тя е ъпсурд да има 50 кила мускул, неволно недуразумение се е случило, което тя обаче изпозлваше навсякъде като аргумент, няма лошо Simple Smile
Харесвам хора които се хвалят, пред хора, които постоянно се оплакват, дори и да си измислят понякога...

# 1 870
Не знам колко си висок и колко тежиш, но и 30 кг мускулна маса е доооста. 💪👌👍
Синът ми от доста години тренира, доста е начетен, не само нацепен🤭😍 (огромен е и натурален, защото е дете на 20 г. и навреме почна да тренира), учи и медицина, та сметà, струвà тогава, като се забавлявахме с мускулите на Вили - накара каза, че той самият, който е 110 кг мъж, над 185 см висок - едва ли има и 40 кг мускули.
За мен - по негова преценка - едва ли имам и 15 кг мускулна маса 😭🤣, преко сили - 20, и то след като се пооформих малко. Много още работа имам по тялото си, де, цял живот, докато мога. 🤭😍

Е, не всички бивши дебели имат такива хубави прасци, генетично е.
Но, да, имам близки - точно с описаната структура - ниски и набити, имат такива. По-горе написах и на какво най-вероятно се дължи - едни имат, други - не.
Аз много харесвам такива прасци, но бидейки с малко по-длъгнести крайници - нямам. Но имам някакви - от дългогодишното кардио и леки упражненийца, предполагам, не знам. 🤭

# 1 871
Преди няколко месеца тук надълго и нашироко се обясняваше как с този начин на отслабване - хранене и тренировки, Вили и Ани нямат шанс да задържат постигнатото, пък те половин година по-късно, не само задържат, но и продължават надолу. И пак мнението на Стан се цитираше като общовалидно.

Скок-подскок, и без да се на нисковъглехидратен режим според любителите му в темата, момичетата отслабват. Имат още много да свършат пред себе си и години да задържат постигнатото, но засега по нищо не личи, че не са на прав път.

# 1 872
Марияна няма хубави черти и има увиснала двойна брадичка, но според мен и второто е повече генетично; за първото - ясно.
За талията също, не знам дали е мъжки тип, но и това е вродено и няма връзка с времето, през което била "спала".

Всъщност, като я гримираха, ми направи впечатление, че чертите ѝ хич не са лоши, всяка поотделно. Без грим, с повяхнала кожа и тъмни кръгове под очите, пък и не в първа младост, изглежда невзрачно, но не е с грозни неправилни черти. Гушата на никого не изглежда естетично.

# 1 873
Добре, де, какво е половин година...
За мен поне 5 години трябва да минат, за да говоря толкова категорично, че някой е успял да се пребори с килограмите...
То е да пребориш и себе си - донякъде, и болестта - болест е, всеки го знае.

Дано всички успеят!
Аз продължавам да се надявам да разчупим стереотипа и да излезем от статистиката - повече участници да си задържат постигнатото и да надграждат!
👌👍👌

П.П. И още нещо - на доста нисковъглехидатрен режим са, не строг, но с дооста ограничени въглехидрати. Иначе нямаше да успеят да свалят толкова много след предаването Ани и Вили. 👌👍
И ще допълня - тренировките добавят средно/не повече/ от 5 % върху енергийния разход. Изводите всеки да си прави сам - къде се отслабва - в кухнята или в залата.🤗

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 15:26 от Ензимъ

# 1 874
Преди няколко месеца тук надълго и нашироко се обясняваше как с този начин на отслабване - хранене и тренировки, Вили и Ани нямат шанс да задържат постигнатото, пък те половин година по-късно, не само задържат, но и продължават надолу. И пак мнението на Стан се цитираше като общовалидно.

Скок-подскок, и без да се на нисковъглехидратен режим според любителите му в темата, момичетата отслабват. Имат още много да свършат пред себе си и години да задържат постигнатото, но засега по нищо не личи, че не са на прав път.

Цитираха се данни от дългогодишни проучвания на доста участници и срока, в който много голям процент възвърнаха теглото си беше между 5 и 6 години...
Има и хора, които успяват да задържат и подобрят.
Така че може да не генерализираш Simple Smile ВСЕКИ има шанс Simple Smile А Стан е прав за метаболизма...

Общи условия

Активация на акаунт