Живот на кантар - тема 7 - финал и след него...

• 142 719
  • 2 553
  •   3
Отговори
# 2 535
Боядисването наистина вреди.
Зависи и с какво се боядисва.
Ама изрусяването направо съсипва.
Аз също съм имала косопад и оредяване.
Със сигурност и отслабването е имало вина.
Но няма как.
Аз  тогава си викам, ако ще да оплешивя, ще я обръсна, ама продължавам да свалям Joy

# 2 536
Причините за косопада са изцяло вътрешни (примерно дефицит на вит Д3 и желязо, хормонален дисбаланс, автоимунни заболявания...)
Боядисването и обезцветяването може да увреждат евентуално косъма, но не са причина за косопад в никакъв случай.

# 2 537
Да, категорично косата ми е последна и на мен, ако свалям. 😂

Ами тя освен косопада си изглежда и доста.. как да кажа “изгоряла?” не е точната дума, но някак опърпана, което наистина си е от боядисването и третирането.

# 2 538
Да, категорично косата ми е последна и на мен, ако свалям. 😂

Ами тя освен косопада си изглежда и доста.. как да кажа “изгоряла?” не е точната дума, но някак опърпана, което наистина си е от боядисването и третирането.

Да, на мен така ми изглеждаше опърпана като бях на кичури известно време.
Стана метла наистина, но окапване не съм имала. Ама си бях дебела.
После като отслабнах така окапа, че темето много оредя.
Ама я оправих.
Е, остана едно леко местенце оредяло, ама дреме ми вече.
Аз съм рошла и не ми личи.

# 2 539
Поклюкарствах малко - две снимки на Йорданка:

Скрит текст:

Добре изглежда.
Така погледнато - да. Но я видях в Лидл вчера, доста е едра и не е изглежда като на снимките - особено като на първата.

# 2 540
Жалко... Точно Йорданка според мен има и генетика, и потенциал за добро развитие (на добра физика имам предвид), ако тренира, разбира се...
И това го видях още в началото на предаването - при нея нещата могат да се получат много по-лесно, отколкото при други, но явно не иска... 🤷
Яд ме е, яка и здрава изглежда, може да изгради много хубава фигура...
Всеки си решава как да се отнася със собственото си тяло. 🙆

# 2 541
Че тя иначе си е подвижна Йорданка, и в добро здраве, поне понастоящем, не е да е колабирала по време на мисиите, свързани с физическо натоварване. Имаха в един от епизодите някакви танци, танцуваше добре и каза, че ходи редовно на танци/хора.

Имам една позната, стегната е, бяга редовно, изглежда в чудесно здраве, по-добро от моето, и сама си казва, че всички изследвания ѝ са добри, обаче е дебела. Не много дебела, от типа с многото пластове и гънки, но може би е едно 90 кила.

# 2 542
Аз това имам предвид - Йорданка няма метаболитен синдром (както беше Ани, както е Пефтичева, Меги, при Марияна също беше типично), нито е мека и отпусната като Вили Х. и Поли примерно.
Друг тип е, тлъстините по торса и ръцете са показателни много за метаболитни нарушения - при нея всичко е равномерно, няма дебели ръце, нито огромен корем и прекомерни мазнини по гърба.
Тя може винаги да си е в добро метаболитно здраве, разбира се, аз имах предвид, че има дадености за хубава спортна фигура - иска се малко труд, не баш бягане. Simple Smile
То всеки има потенциал, просто при едни става по-лесно (ако може да се нарече лесно, според мен - не е толкова трудно).

# 2 543
Има няколко вида мастна тъкан... всяка една има своята роля в метаболизма и здравето Simple Smile Аз знам за поне 5 основни вида...
Да си видимо пълен не винаги е лоша диагноза, но в някои случаи - поносима Simple Smile
Най-лошата мазнина е ектопичната...
Най-добрата се оказва и най-секси Simple Smile за определен тип мъже, които искат да "щипнат" Simple Smile
Аз отдавна изключих всичко меко и отпуснато в женското тяло за красиво... но това е, защото съм сбъркан като Ензим на тема - не виждаш ли вените, не ми я хвали Simple Smile
Вените около раменете са определемо неустоим фетиш за мен Simple Smile
Ама де ги тези жени наоколо хе хе хе...
Отклонихме се бая май Simple Smile от темата...

П.П.
Ето го Тодор, от миналия месец:

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 18:46 от Navy

# 2 544
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Като се каже труд, не баш бягане - чудя се дали наистина всички хора, които тичат, ама тичат както трябва - системно, достатъчно, не постигат добри резултати. Познавам бегачи, които са като струни, тичат по маршрута на Боян Петров до Копитото и обратно (под лифта, с голямата денивелация) като сърнички. Не ми допада това принизяване на несилови тренировки. Но пък аз съм от тия, дето телата без никаква мекота в тях не са мой тип, особено пък женските.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 11:41 от LemonDesi

# 2 545
О, не, бягането си има своето място в здравословният спорт, но обикновено това е начин да топиш освен мазнина, и мускул Simple Smile
Но пък дава добър VO2max и повишава издръжливостта...
А и след една определена възраст бягането от здравословно, става нездравословно Simple Smile
Разбира се в сравнение с диванните експерти, всяко едно движение е по-добър избор Simple Smile
И ако трябва да обобщя, не принизяване, а поставяне в определена категория и цел са несиловите тренировки Simple Smile Не, че и за това не се изисква сила, но под друга форма...
Като цяло аз държа на 4-те стълба на физически доброто тяло - силова, интензивна, координация и баланс и последната - дишане и медитация + йога. То йогата припокрива последните две Simple Smile
Като това в зависимост на каква възраст си и какви цели имаш - правиш баланс между първата и втората Simple Smile

# 2 546
Никой нищо не принизява. Simple Smile
Аз говоря само от собствения си опит.
Ще го сложа в скрит текст, че е дълго, на когото му е интересно - да чете. 😌🤘
Скрит текст:
Бях кардио ветеран - допреди година.
Бях - така да се каже - удобно слаба. Нищо не ти виси, изглеждаш добре, дрехите ти стоят добре, но аз не се харесвах, най-чистосърдечно си казвам. Дълги години кардио, включващо и спринтове, гири общо до 10 кг, ластици. За някого това може да е достатъчно, но такова слабо тяло след една възраст се отпуска, колкото и да няма какво да му виси - видях много жени с моето телосложение, но с едни 15-20 г. по-възрастни от мен по плажовете миналата година - и разбрах сама за себе си, че и мен ме чака това - кокали с висяща кожица отгоре, сгърбена стойка...
И се плеснах по челото - живея с човек, който е толкова навътре в силовите (собствения ми син), от 6 години тренира, тренира интелигентно, виждам какво е постигнал той за тези години - и започнах. Да, по-лесно е, когато има кой да те учи, и то не кой да е, а собственото ти дете, което пое отговорност и прояви огромно търпение да ме научи на всичко, което ми е необходимо за целите и възможностите ми.
Само за година тялото ми е коренно различно от мекото слабо тяло, в което съм живяла толкова години.
И съм благодарна, че навреме се усетих каква е истината лично за мен - с тичане при мен не става, не и това, което аз разбирам под стегнато тяло.
И понеже за някои хора моите години са преклонна възраст, само ще кажа, че и на 60 и 70 човек може да развие мускулатура, но когато все още работят половите хормони - е много, много по-лесно - със сигурност.
И синът ми, който е изключително стиснат на похвали и комплименти, на моменти ми показва колко се гордее с майка си, която носи два номера по-големи дънки, но това за първи път в живота я радва. 😆😆😆
Това е моята история, затова отлично знам как годините кардио не са ми дали почти нищо, освен едно слабо тяло със стърчащи кокали, но то е било основно резултат от близо 20 години строго НВХ. Сега не съм на НВХ, разбира се. Сега си меря всяка хапка, знам точно колко протеини, въглехидрати и мазнини ми трябват - и си ги смятам. Без вманиачаване.
Удобно слабото тяло не е здраво тяло, има съвсем малко мускули.
Не е и красиво за мен.
Това ми беше мотивацията, разбира се - да изглеждам така, както винаги съм искала.
И Реално - след края на предаването видях Марияна с дисковите хернии какво постига в залата - и си казах - аз съм напълно здрава, доста силна - значи мога и аз.
Да, Марияна беше моето вдъхновение, не се шегувам. 😍
Фитнесът Стана  част от живота ми, най-приятната част може би - три тежки тренировки седмично за долна част, една - аксесоарни + горна част - ако имам време, понякога я пропускам. 🤭
Не правя кардио, ходя пеш - пак ако имам време. Катеря се 15-20 мин. на два дебели бъмпера след тренировка, пак - ако имам време и сила, но обикновено се изцеждам до край с тежестите.
Това е моят опит, споделям го, защото има обидени от това, че според мен с тичане - не става, освен ако - евентуално не си тичал/карал колело по баирите цял живот. Аз не съм, правила съм дълги години интензивно кардио на тренажори, които не са ми дали желаните резултати. Simple Smile

П.П. Аз чак толкова изчистени жени Не харесвам, кръглото дупе е кръгло заради мазнината отгоре (и при двата пола), без нея е ръбесто и не е това моята цел. Simple Smile

# 2 547
Ензим, дай една снимка, да видим за какво иде реч!

# 2 548
С възрастта се появява саркопения (загуба на мускулна маса), да. Оземпик и производните му увеличават загубата на мускулна маса. Но не съм сигурна доколко този естествен процес с висящата кожа върху кокалите е освен неестетичен, и нездравословен, тъй като и столетниците си имат загуба на мускулна маса, види им сбръчкана кожа и пр. Лекарства като Оземпик обаче водят до много повече от естествената загуба на мускулна маса - неестествено високи загуби, каквито има при някои заболявания.

# 2 549
Ами, нездравословна е саркопенията, да, няма какво да те държи изправен, няма какво да те носи - буквално. Simple Smile
Затова големите бедра и глутеуси са здраве, изобщо - мускулите по цялата задна верига, които се тренират успешно даже само едно упражнение да прави човек - тяга, все едно каква, каквато му харесва. Ако трябваше да избирам да правя само едно упражнение, щеше да е румънска тяга. 😍
Истината е много проста - тялото не иска мускули, при недостиг на храна - първо от тях се орървава - те са много енергоемка тъкан. Трудно се градят и поддържат, много лесно се стопяват, най-вече ако не се тренират  и/или не получават правилното гориво.
Снимки в анонимен форум няма да сложа😛, споделям си историята, малко въображение, де 😛😆 - най-обикновена средностатистическа жена, която изглежда леко хърбава, да облече едни 4-5 кг мускули - главно по задна верига и квадрицепс - какво става - заприличва на човек. 😆😆😆

П.П. Аз съм далеч от това, което искам, това е само началото. 🤭
Една година е нищо. Simple Smile

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 16:20 от Ензим

Общи условия

Активация на акаунт