Живот на кантар - тема 7 - финал и след него...

• 146 990
  • 2 650
  •   3
Отговори
# 2 640
  • Пловдив
Ама Богданска изглежда много добре. Не знам какви усилия и струва, но изглежда супер, с все едрия си скелет. Не като за нея си, а изобщо супер.

Скрит текст:
Само дето новият нос прави физиономията и изкуствена.

По-дребна и фина жена пак не може да си позволи да пълнее, ако не иска да и личи. Дебелеенето си личи не по размера, а по окръглянето.

______

Точно така, пропорциите имат голямо значение. Аз съм от необлагодетелстваните, тип ябълка.
До безкрайност не може да се дебелее и да изглежда добре, но част от жените при начално затлъстяване запазват пропорции на талия, ханш, корем и пр. Измежду тях се избират типичните плъс сайз модели.

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 21:11 от Магдена

# 2 641
...Богданска изглежда така на 1300 калории, което не е особено добре дългосрочно, тренира много. А се е отпуснала, нали… В това няма нищо лошо, изобщо, всеки си има пропорции.
....

Само да уточня, че е прозвучало грешно май. Богданска си вреди неимоверно на 1300 ккал. Може спокойно да яде 1800 без да пълнее, просто не трябва да се страхува от храната. На 1300 е недохранена, това се отразява на здравето. След накакво време на зверски дефицит или ще се натъпче или по-лошо. На 49 кг преди да започна изобщо да тренирам ядях по 1600 ккал без да дебеля или отслабвам. С движение 10к крачки, бавен ход, че разхождам възрастен куч. Висока съм 160.
За да се отслабва трябва да се яде, това е моето мнение и го повтарям на много отслабващи покрай мен.

За невъзможността да се тренира не знам какво да кажа, в последните няколко години отвсякъде изскача информация какво ще следва за нетрениращите хора на средна възраст. 70 кг тежести в тему са 120 € с някакви купони може да стъпят на 45€. 45 минути до час всеки може да приоритизира за дейност за собственото здраве вкъщи. И не изморява, дори напротив.

# 2 642
Jolinar, точно така. Това исках и аз да напиша, просто тя иска да е така и го прави.

# 2 643
Само ще вметна, че силови не е нужно да се правят всеки ден. Дори два пъти седмично - пак е нещо, и то не малко, ако човек няма време, но има желание. Simple Smile
 Мускулите не растат по време на тренировката, а по време на почивката след нея. Simple Smile

П.П. Не вдигайте големи тежести, преди да усвоите техниката на всяко упражнение. Техниката се усвоява с малки или Без никакви тежести.

* * *
Марияна на плаж Атлиман, Китен

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 23:54 от Ензим

# 2 644
Аз много вярвам в силовите тренировки с големи тежести, но съм с тотална хистеректомия и ме притеснява смъкването и последващо изпускане на урина. Някой да е наясно с този проблем?

# 2 645
  • София
Аз не мога да дам добър съвет как да се вмести всичко в ежедневието, при мен се получи някакси от само себе си като реших, че това ми е най-важното и си планирам деня около тренировката и готвенето. Много е досадно и напрягащо, няма да ви лъжа. На почивката ни си отпуснах съзнанието да не мисля за това и си почина и мозъка ми, освен тялото.
Не съм добър съветник обаче, защото работя от вкъщи. Тренирам във фитнеса сутрин от 8 до 9 и после се прибирам и започвам работа. Напоследък се засичам с две момичета, които също са от 8 и после едната си отива към офиса, а другата работи медицински педикюр - тоест тренировките са окей и за хора, които не са хоум офис. Но за готвенето ми е важно това, че съм у нас. Не толкова, че готвя всеки ден (защото понякога имам толкова работа, че не ставам от бюрото), ами че мога за 5 минути да нарежа салата или диня, това много помага.
Но си е факт, непрекъснато мисля за това и не е лесно, особено сега на 50 като мозъка ми започва да ми сервира перимено мозъчна мъгла, забравяне и разсейване. Постоянно си пиша и записвам, имам хиляда файла, таблички, календари и апликации за график за тренировки, идеи за готвене, списъци за пазар, поети калории, мерене и прочие.
Та мисълта ми е - възможно е, но е много трудно (за мен!) и си изисква много мозъчен капацитет - пак да кажа, за мен поне, сигурна съм, че има хора, за които не е толкова сложно. За мен е трудно, но абсолютно си заслужава и затова реших да споделя, та ако има някой като мен, който сега започва, да знае, че не е сам.

# 2 646
  • Пловдив
И моето съзнание е постоянно заето с това. А и готвя за 4ма души. Всеки ден. Държа на домашната и прясната храна. Ставам в 5.40ч, за да подготвя храната за деня.
Много се уморих от това, но няма как. Приела съм го, че ми е важно и го правя.
Но аз излизам в 6.30ч и се прибирам късно. И пак почва готвене. Цял ден съм навън. Колкото и храна да си нося, нито е удобно да се храня по път, нито мога да я направя толкова пълноценна, колкото ми се иска.
Затова се обърнах към вас за съвет за работещи хора по старомодния начин, извън къщи.
Като страничен наблюдател ми се струва, че работата от вкъщи е най-доброто, което човек може да си уреди. Аз не можах, но само си представям да си имам всички удобства на една ръка и само мързелът да ми е оправдание да не ги ползвам.

Всички от предаването имаха динамика в ежедневието си. Храната им е била последна грижа. Аз не искам да стигам до там и се чудя как да си улесня ежедневието, за да не се налага да си обърна внимание чак след 20кг отгоре.

# 2 647
  • София
Права си, Ашли, много е трудно с работене извън дома. Преди ковид и аз работех така и общо взето неделята ми отиваше да сготвя за седмицата (и аз за 4ма) и то стигаше до към сряда. После пак за поне още 2 дни накуп готвех. Абе сложно е много, напълно те разбирам!!

# 2 648
Адекватни съвети за организация на времето и вмъкването на спорт в програмата - няма как да дам.

Ще кажа само, че нищо не е на всяка цена. Всичко е въпрос на избор, на желание, на усещане.
Силовите тренировки не означават нацепени безмозъчни батки в мръсни зали.
Ако на някого му е интересно - може да потърси из мрежата проф. Павел Добрев, Светла му памет,  има и филм (в YT го има) - "Железните момчета".
Силовите тренировки могат да бъдат лечебни. Не приписвам фантастично действие на фитнеса.

Но - без треньор е трудно.
Не става да влезеш в залата и да започнеш. Не е толкова просто.
Трябва някой да ти покаже, да те наблюдава. Има си ентусиасти, които го правят сами, разбира се.
Но от моя скромен опит - ако го правех сама, щях да съм се пребила безкрайно хиляда пъти дотук.
Отдавна го правя сама, но дълго време се учих и още се уча. Ако някой мисли, че за няколко месеца се научава (щото - нали - "безмозъчните нацепени батки - и те не знаят за какво блъскат"... такова изказване имаше...😱😆) - не, и дългогодишно трениращи невинаги имат идеална техника.

Не е задължително да е в зала. Не е задължително и да е на машини - машините са за улеснение, но базовите упражнения със свободни тежести развиват истински функционални мускули и сила (има, разбира се, и машини за базови упражнения, не казвам, че няма).
Нищо не трябва да е на всяка цена.
Ако ти е противно, неприятно - не го прави. Това си е лично решение на всеки.
А ако става дума за отслабване - с фитнес принципно се качват килограми, не се свалят.
Свалянето става с хранене и физическа активност.
Т.нар. рекомпозиция е много по-сложна, отколкото напоследък е модерно да я представят.
Да тренираш силово в дефицит и да се надяваш да получиш необходимата/липсващата енергия от собствените си мазнини - за мен това е в сферата на фантастиката.
Рекомпозиция могат евентуално да постигнат младежи, които сега започват.
Ако не се храня адекватно - нямам сила, а имам мазнини, всеки има, но в период на чистене - не се надявам да градя мускули, а само да ги опазя от стопяване - колкото е възможно.
Няма идеален вариант да качваш само мускул и да гориш само мазнина.
Това е.
Не се захващайте с фитнес, ако Ви е противно.
По-сложно е, отколкото изглежда. Simple Smile
Цяла наука е.

# 2 649
Мариянка е качила снимки от почивката си

# 2 650
Ееее, що не си показва краката.
Има страхотни крака.

Общи условия

Активация на акаунт