Топче до зърното

• 495
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте , преди около две седмици , един ден преди цикъла ми се мажех с крем за гърди за стягане , когато средния ми пръст мина леко през ареолата почти до зърното усетих нещо върнах се на това място с лека подбутване усещам нещо по топчесто , като натисна не се различава много от останалата тъкан , но като притисна мога до хвана топче колкото боровинка между пръстите показалец и палец и това ме притеснява . Цикъла ми отмина но това си остана . В легнало положение пак се усеща нормално но ако задълбая мога да го притисна с пръсти , може би и затова не съм го забелязала до сега , защото при самопреглед  с леки притискащи движения не си отличава много , сега защото знам правя разлика, от другата гърда .
Преди две години някъде пак се бях притеснила покрай гърдите си и направих 3д мамография + подробен ultrasound на двете гърди областа на зърната и подмишници всичко нормално казаха ми прегледи пак след 5 г . Като стана на 40г . Затова и миналата година не съм ходила на преглед за гърди за което съжалявам сега. Имам час за гинеколог другия месец , на хирург мисля да отида също но мога след около две седмици до тогава незнам как ще издържа . Може ли да е нормално  просто по осъзаема жлеза . Или със сигурност е ново образование което се е появило след подробния преглед .

# 1
Да не е от тоя крем за стягане. Кой го знае какво съдържа.

# 2
Не мисля само два пъти се мазах и то предимно в горната част защото след бременност и кърмене увиснаха и се появиха стрии , случайно завъртях надолу когато го усетих и притесних .

# 3
Възможно и да е нещо хормонално.
Пиеш ли противозачатъчни?
На мен ми се появи нещо подобно след прием на противозачатъчни.
След като ги спрях изчезна.
Посети лекар и не се филмирай.

# 4
Не не пия , само витамини и тренирам , имах надежда че е хормонално защото точно преди цикъла го намерих , но ми спря преди 5-6 дни вече и си е там .аз че ще отида ще отида на лекар , просто трябва да ми дойде часа . До тогава дано не рухна от тревоги

# 5
Аз бих казала да отидеш на мамолог. Как така след 5 години? Аз като ходих ми казаха догодина пак. Аз също знам, че се ходи всяка година. Особено след като сте на 40+. Може и нищо да не е. Важно е да отидете, нищо няма да ви стане.

# 6
Аз бих казала да отидеш на мамолог. Как така след 5 години? Аз като ходих ми казаха догодина пак. Аз също знам, че се ходи всяка година. Особено след като сте на 40+. Може и нищо да не е. Важно е да отидете, нищо няма да ви стане.
Аз си ги направих като бях на 35 , скоро правя 37 , миналата година не съм ходила . Сега много съжалявам защото щях да съм по спокойна , минали са 2 години от последния ми преглед А за толкова мн време всичко става . Посто с всеки изминал ден все повече тревожността ме обзема и го пипам постоянно . Исках да изчакам две седмици за да не отида сама , мъжа ми го няма и неискам да го тревожа и го чакам , но май няма да мога да издържа - просто ако ми кажат нещо лошо незнам как ще се прикрия , защото съм страхлива и ще рухна

# 7
Веднъж на 2 години (ако няма находки) се полага ехограф на гърдите по НЗОК. Вземете си талон от личния, няма нужда да плащате от джоба си поне за това.

# 8
Не виждам смисъл да се притеснявате. Просто си вземете час и отидете, за да сте спокойни. Всичко се случва може да е нещо моментно. Никой не слага диагноси още в кабинета. Ако всичко е наред ще си ви пратят по живо по здаво. Ако решат ще ви пуснт допълнителни изслевания. Няма смисъл да отлагате, защото така ще се притеснявате още, а напълно е възможно тези притеснения да са напразни. Аз като имах леко увеличени лимфни възли, казах на докторката, че съм осетила някакви бучици. След това повече не пипах, защото се притеснявах. Тя ми се засмя и каза, че непрекъднато ходят жени със самопоставени диагнози. Наистина при мен бяха моментни увеличения и при двете подмишници. Така, че се успокойте и посетете лекар поне за един ехограф.

# 9
Днес отидох до един хирург прегледа ме с ръце каза че цялата ми структура е с малки топченца и специално това не го притеснява ясно ограничено и гладко било , да си направя мемография но да изчакам след цикала си не е по спешност. Да ви кажа не ми успокой мн докато не мина изследванията .

# 10
Отидете на ехограф, там ще се види. Мамография - ако препоръчат.

Общи условия

Активация на акаунт