КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 22 394
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
  • Вила Великула
Дидия, и ММ и майка ми са везни. Познавам им добре качествата и недостатъците. Ама при майка ми си е инат.
Не е от зодията.
А за кандидатстването на децата, при Марти беше същото - каза какво иска да учи и по никакъв начин не можах да го убедя да кандидатства и в УНСС например за сигурност. Децата си знаят какво искат и къде ги влече. Иначе ако не е тяхното, ще учат и после ще го зарежат.
Тетка, колко му трябва на човек-молко разходка, чист въздух, приятна приказка. Нали затова се спираме все тук за да разменим по някоя приказка, да чуем съвет или съчувствие.

# 166
Днес моята Дребосъчка е направила ластична гривничка с мъниста за подарък на моя приятелка. Стана ми много мило.
    Момичета, благодаря ви, че ви има, подкрепа сте ми.

# 167
  • sofia
Добър вечер!
Един ден почивка на форумните баби, че утре пак предстои стискане на палци.

Фло, Да. Стиховете са на свекърва ми. Преди години й направих стихосбирка. Приятели с печатница тогава ми отпечатаха 10 броя - за нас и племенниците ѝ. Има много добри стихотворения.

Птицата Феникс, т.е. майка ми, се взе много насериозно, че може, та взе, че падна, опитвайки се сама да тръгне. Слава богу, нищо ѝ няма. Като развален грамофон е. Игличката прескача на различни пътечки - ту е много в час, ту не. Възвърна си апетита. Слагаме я с нас на масата и се храни самичка.

Пипи, съчувствам ти. Станаха 2 месеца, откакто майка се залежа и знам какво ти е. Стискам ти палци бързо да се възстанови. Дано да имаш някой от време на време да те отменя. Добре, че сме двама с брат ми, че иначе не знам как щях да се справям.

# 168
  • София
Тук съм, но с оплакване.
Преди 10 дни взех 2 разсада от корнишон за да си ги отглеждаме на балкона с мрънчоците. Посадих ги, поливахме ги и чакаме реколтата. Да, ама не - гадните, нахални гълъби ми изяли едното коренче. Сега другото няма как да се опрашва. Да купувам ли друг разсад или да сложа семка/имам пакетче/?
На фона на вашите градини оплакването ми е смешно, но си чакахме корнишоните. Едно време и с малката Ани така си садяхме и после събирахме реколтата.
Макавели, какво я правиш сьомгата? Аз мразя тази риба, но поне Пл. да опита. Иначе Мрънч обича от осолената на сандвич.
Фло, хубави планове имат децата, дано се случат нещата.
От кулоарите знам, че ако Ники учи компютри в СУ - зора е голям, постоянно учене и много студенти отпадат.

# 169
Айша ,самоопрашват се корнишони, краставици,  иман два пола цвят, но ти си вземи за другарче коренче. Не по тази причина за опрашване.
 каквото иска да учат, че  единия  учи две години и се отказа ,почна от първи курс, като има кой да го издържа,  не ми си разправя ,но приех , винаги приемах каквото решат,  а може би не трябва. щяха да са си шофьор и овчар ,  и щастливи  може би в повече. Надпреварата за добър живот си взема своето ,колкото повече знаеш и можеш, повече искаш да постигнеш. Не агитирам, майтапя се.
 Защото да се докоснеш до "повече" има цена но и награда.
 Ще се оправят,  широко ми е около врата ,че нямам проблем от това естество ,какво да уча.   Ако съм жива , след 10 години ще съпреживявам.

# 170

Ако хората по-често си спомняха, че просто минаваме през тази Земя и че този живот не е вечен, може би щяха да бъдат малко по-смирени и по-малко зли ...

Наливам ви по чаша вино /ние обяснимо с противоалергичните сме на сок/ - почерпете се за здраве Wine Glass Отока прогресивно спада, а резултата от прегледа при кардиоложката също е добър.
Тетка, Нами, Пипи, след като почина майка взехме татко при нас. В един момент последната година се наложи да намеря жена, която идваше сутрин, на обяд и вечер да го обгрижва. Аз си готвя, пера и чистя, но за другото - тоалет, храна и лекарства беше тя. Почивните дни си ги поемах пак аз. Трудно беше, ходех си и на работа, но няма как ... устисках. Вярно е, че имах самостоятелно помещение за него, което също имаше значение. Когато няма на кой друг да разчиташ да те отмени - едно от решенията е това.

Успех утре на Неда, Никола и племеницата на Мериан - стискам палци всичко да мине блестящо Hands Plus1

Спокойна вечер и бъдете здрави 🍷

П.П. Айша, опитай това - много вкусно се получава:
Скрит текст:
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B8%D0%BD%D0%BE
Печена сьомга с вино

Необходими продукти

• 5-6 парчета филе сьомга
    • 2-3 с.л. масло (стайна температура)
    • 100 мл бяло вино
    • 2-3 с.л. лимонов сок
    • 1 с.л. нарязан на ситно пресен магданоз (или 1 ч.л. сух)
    • черен пипер, сол

Начин на приготвяне
Измитата и подсушена риба се овкусява със сол и черен пипер. Престоява около 20 минути, след което се поставя в намаслена тавичка и се намазва отгоре с маслото. Смесват се в малка купа виното, лимоновия сок и магданоза. Сместа се изсипва върху рибата и се слага в предварително загрята фурна. Пече се на 220 градуса около 20 минути.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 21:07 от makaweli

# 171
  • някъде другаде
Голямата дъщеря също е везни. Когато кандидатства каза , че ще учи само право и нищо друго. Приеха я и го завърши.
Гледала съм и майка и татко.С майка около година ходехме всеки месец на химиотерапия и месец я гледах на легло. Като почина татко живя в Правец една година , до като там беше голямата дъщеря. После го взехме да живее у нас. Последните две години се влоши здравословно и всеки месец го водех на болница. Последните 4 месеца беше вече и с деменция и почти не можеше да стане от леглото. Та напълно ви разбирам , как се чувствате.

# 172
Пипи, ММ е везна. За толкова години се научих как да държа везната в равновесие и да избягвам рязкото отклонение на блюдата. По принцип са си инатливи и като се запекат трудно се справяш с тях.
                Айша, и аз не обичам сьомгата. Правила съм по различен начин и все не ми е вкусна. Всеки е с различен вкус и  дъщерите все ме убеждават колко е хубава.
                Борянка, ние сме дали правото на децата сами да избират какво ще учат. Единствено не давам педагогика, но пък Неда каза, че може да бъде учител по английски, но .... в Япония. Yum  Там учителите се ползват с особено уважение и почит и не са като при нас. Единственото е, че и било много далеч от нас и ще и бъде кофти.
               Макавели, ти такова хубаво винце си сипала, но ние и без антиалергични сме на сок от нар! Нещо напоследък хич ме няма с алкохолните напитки.
               Успех на утрешното ДЗИ и да си вземат дипломите, че и ние да се кротнем. Аз и на 28-ми ще стискам палци и ще чакаме вечерта белгийския младеж. Идва за бала на девойката. На следващия ден ще си дойде и мама.

# 173
Стискам палци и аз за децата! Да мине леко!
     Сьомга много харесвам, благодаря за рецептата. Сега се преориентираме към храни, които са по-лесни за дъвчене, манджички, кремчета. Проблем ми е разнообразното хранене, четирима души с различни предпочитания. Родителите ми се хранят по малко и не всяка храна става да я вакуумирам в буркани. За вечеря ММ сготви свинско с прясно зеле на фурна. Стана много крехко, но е в голямата тава. Нямам вече място в хладилника, кутиите не ми стигат. Ще взема утре да занеса и на децата да не иде зян. Такива ми ти работи. За закуска ще пържа мекици. Така поне съм се нямислила. Току виж варя кус-кус.

# 174
  • София
Въртя се, суча се и пак съм при вас.
Тази вечер стачкувам. Обявих гладна стачкка. Не ми се яде, няма да се тъпча.
МАКАВЕЛИ, ще опитам и по твоя начин. У нас всички хапваме сьомга, но най-вече голямата внучка. Тя друг вид риба не яде. Даже сама си я приготвя. Измива я, подсушава я и я мята в тигана, с малко олио, сол и черен пипер. Обръща я отсам, оттам и за няколко мин. е готова. Като гледам какво розе си ни предложила...Имам в барчето. Дали да си налея??? Ако чуете Градил Илия килия, значи, че съм си сипала. Stuck Out Tongue Winking Eye
АЙША, имам добра мамоложка, работи с Касата. Мога да ти дам тел. да си запишеш час. Обикновено не съм чакала много. И щерката ходи там.
БОРЯНЧИЦЕ, как няма да си жива? Ами след 10 години кой ще стиска палци на твоите внуци??? Grinning
ТЕТКЕ, събирай храната в еднократните кутии.
ДИДИА, хайде пак да стиснем палците. Успех на Неда, на племеницата на МЕРИАН и на бабин убавец. Flowers Four Leaf Clover
ТОНИ, браво на твоите момичета! Ученолюбиви са!
НАМИ, добре, че не е станала беля, като е паднала твоята майчица. Слагай ни от стихотворенията на свекърва ти. Моля.
ПИПИ, предупреди мама, че ако не слуша, Дядо Мраз няма да й донесе подарък. Stuck Out Tongue Winking Eye
Поговорихме с ТАНИТКА. Все още не смее да каже тръгва или не. Праща на всички поздрави. Много й харесва настроението в къщичката ни.
Хайде, сега вече лека нощ и спокойни сънища.

# 175
От сега за утре стискам палци

# 176
Добро утро ☕🌹
Влизам набързо да пожелая успех на Неда, на Никола и племенничката на Мериан! 🍀
Палците са стиснати! Сигурна съм, че децата ще се справят! Хайде, да минава успешно и този зор и чакаме разкази и снимки от баловете Simple Smile
Янче, поздравления за Анжелка! 🌷
Аз си изпих кафето и ставам да се оправям, че днес съм на работа и заради матурата трябва да сме по рано там.
Спорен и спокоен ден момичета! ❤️

# 177
  • някъде другаде
Добро утро!
Стиснати палци за Неда , Никола и племенничката на Мериан! Успех на децата!
Мили бабчета , валидолчето под езика до като се обадят децата , че са готови.
Янче , браво на Анжелка.
Днес последен работен ден от седмицата.
При нас са започнали да къртят старите бордюри за да ги подменят и после да асфалтират. Уж щяха да сменят първо водопровода. Днес ще стигнат и до нас. Едни големи трапове пред вратата. Не извозват и пръстта , която са изровили. Както го дават да вали ще е кал пред входната врата.

# 178
Добро утро и от мен! Събудих се преди алармата, изпих си първото кафе и тръгвам към децата и кучето. Очертава се хубав ден, слънчицето грее!
Успех на дечицата! Да мине леко!
На всички - прегръдки!

# 179
  • София
Добро утро! Дано зрелостниците се справят. Моята племенница ще държи изпит по английски днес.
Трудно се гледат възрастни хора. И когато се гледат деца след 3 година махат памперса, а при възрастните понякога този период е много дълъг. Да имаме сили да се справяме!
Аз бях два дни на обучение по киберсигурност. Хранеха ни със сухоежбина, зле ми се отрази на стомаха. Днес минавам в обичайния си ритъм и се надявам, че ще ми се оправи корема.
Метрото е полупразно заради матурите.
Очаква се дъжд, но дано не ви обърка плановете за деня! Да ви е хубав!

Общи условия

Активация на акаунт