КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 20 195
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Добър вечер момичета и искрени благодарности за поздравите и пожеланията към нашия сладур!
Борянка, както винаги и само както ти го умееш, бръкна в душата ми! ❤️
Фло, мир на душата на братчето ти! Тъжен е бил денят. Прегръщам те 😘
Макавели, и при теб днес напрежение, гуш 😘 Дано всичко отшуми бързо и без последствия!
Живота и аз го виждам като стълба и колело. Вървиш, катериш, но се оказва, че стълбата не е безкрайна и искаш не искаш слизаш, но не можеш да се върнеш и да станеш пак дете, затова не се връщаш по същия път..... Ама че се оплетох, но се надявам, че сте ме разбрали.
Тони, доста години съм работила в дом майка и дете, където се отглеждаха деца от 0 до 3 години. На какви ли не неща съм се нагледала и ставала свидетел. Отиваме с главната сестра да издирваме една шантонерка, която имаше при нас две деца и я питаме какво правим с децата, защото нито се е вясвала да ги види, нито таксата е плащала. А тя отговори - ааа, ама сестра що ме търсите, аз ги подарих на държавата ма.  Просто ужас, тя казала, че ги подарила на държавата. Ми казваме й ние - подарила си ги, но документ няма. Ааа, и документ ли трябвало, веднага щяла да го подпише. Виждала съм и другата страна. Едно момиче, ученичка в елитно училище и отличничка, но случила се случката. После бащата не иска да става баща, родителите на момичето не искат такова внуче и то подписа за осиновяване. Няма да забравя как помоли да го нахрани и види за последно. Никога не може да се изтрие тази картина от съзнанието ми. Заварвам я в стаята седнала да диванчето, държи детето и го храни а сълзите й като чешма отгоре му...... Sad След месеци дойдоха родителите и брат й да си го искат обратно, защото момичето се поболяло и станало много зле. Да, ама детето беше вече осиновено. Няма да разказвам за тази картина когато им го съобщихме.....
О, изписах цял ферман, сори, ако съм досадила.

# 151
  • някъде другаде
Добро утро!
Днес бабите на зрелостниците да починат , че утре пак ще го мислят. А ние ще стискаме силно палци.
Живота е и колело и стълба. Понякога се изкачваш , а понякога , просто се въртиш в кръг. А и ичкачването не е вечно , качваш се , качваш се , и стълбата свърши. Хубава тема за размисъл.
Пипи , не се е занемарила , просто няма сили. Моя приятелка гледа майка си , тя е с деменция. Като и бях на гости я видях. Като знам миналата година , каква жена беше и сега каква е ми стана мъчно.
Макавели , как е днес ТМ. Надявам се , че спокойно сте изкарали ноща.
Прегръдки за споменатите и неспоменатите. Остават 22 дни до Златоград.

# 152

„Когато се чувстваш зле - слушай природата. Тишината успокоява по-добре, отколкото милиони ненужни думи.“
Конфуций

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Тази сутрин закъснявам с кафето, но не се сърдете - бях на Малдивите Simple Smile Разглеждах едни толкова красиви снимки от едно пътешествие, че се захласнах Heart После ми звънна един колега от работа - пътуваше и много му се говореше. Ние обичаме да си коментираме с него, млад човек е и много кадърен.
Тони, благодаря! За сега няма усложнения с ММ - спа спокойно и леко спадат отоците.

Днес ще почиваме, малко на пазар - има сьомга филе на Лидл, обичаме я.

Хубав и спокоен ден на всички - слушайте тишината

П.П. И едно хубаво стихче с пожелание за добри неща днес Simple Smile

ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ДОБРИ НЕЩА
 Събуди се , отвори очи,
нека този ден е по-различен!
Нека по вода да ти върви
и да бъдеш толкова обичан!
Нека е сполуката твой гост
и късметът да те придружава!
Нека всеки твой въпрос
отговор да получава!
Нека е щастливо в тоя свят,
нека във душата ти да грее!
И добрите новини ще завалят,
щом детето в теб за миг запее.

автор Биляна Дар

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 10:20 от makaweli

# 153
Ето съм! За разлика от вчера се наспах на воля. Станах преди минути и сега си пия кафето.
                Тони, другите матури хич не притесняват девойката и аз също съм спокойна. Само ще кажа на зетя да я закара по-рано, че вчера имало квестори, които не са пуснали дете в 8.15 ч. Как ми липсва Клечката да каже къде точно се намира това у-ще в Надежда, но ще разчитат на чичко Гугъл.
                Макавели, радвам се, че ТМ се възстановява от тези гадни мушички, които са го нахапали.
                Спокоен ден и бъдете здрави!

# 154
Ето ме и мен! Simple Smile
Макавели, благодаря за хубавите сутрешни думи и чудесното настроение!
ММ два пъти лежа в токсикологията на Пирогов от едни черни хапещи мушички с размер на винарки. Все го хапеха по лявата ръка докато чистеше треволяците по двора. Алергозана не действа. Подуваше се ръката и тръгваше към сърцето. Сега ксизал държим и в аптечката на колата за всеки случай. Бързо да се възстанови твоя мъж. Добре е, че веднага сте отишли в спешното.
     И на мен ми липсва Клечката. Мисля, че ѝ е много интернет самоограничението Wink Клечиии Heart
       Борянка, много благодаря за стихотворението.
        Отивам да подремна един час, че нощес бяхме Таласъми ООД.
        Хубав ден на всички!

# 155
  • Вила Великула
Ето ме и мен. Сега успях да влеза в темата, че от сутринта много екшън имахме. Сутринта всичко нормално, закуси, пи кафе, пуши си цигарката и за 2-3 минути я оставих седнала на стола в кухнята, за да влеза в банята за един бърз душ. Да ако като излезах, тя повърнала обилно и се оляла цялата, включително ортезата, гипса и т.н. Явно и е било в повече хапването, а и като не изразходва никакава енергия - ето го резултата. Хайде бърши, чисти....нямам думи. На бегом до аптеката за да купя бинт и лепенки. Смених бинта, изкъпах я и смених спалното и бельо, за да знам, че е чисто навсякъде. Сготвих за обяд една картофена супа, нахраних я и сега съм инсталирала един фотьол пред телевизора и да не ляга в леглото. През един час я вдигам да се разхождаме из апартамента. А се опитвам и да работя, телефона ми звъни постоянно......не знам докога ще издържа.

# 156
  • Кубрат/ Пишурка
Ех, Пипи, колко ми е познато! Но не с майка, а с брат ми. Майка ми доста бързо се възстанови за 80 те си години. В края на месеца вече ходеше сама. Беше с акъла си и все внимаваше да не ме притесни. Брат ми все беше гладен, забравил, че преди половин час е ял. Ако му дам пак повръщаше и пак никой не го хранел,, гладен го държим.
Говорите за колело на живота, или стълба. Като кажа стълба винаги се сешам за "Приказка за стълбата" на Смирненски. Но това май важи повече за нашите политици. За мен в момента животът е по - скоро равнина, шосе, по което да изкарам до края на това, което ми е отредено.
Борянчице, тъжно но красиво!

# 157
  • Вила Великула
Янче, проблема е, че тя си е абсолютно с акъла. Физически е добре. По-здрава е от мен във всяко едно отношение. Обездвижена от мързел, не знам дали това, че баща ми беше много капризен и тя все тичаше да му угажда, сега си е решила, че ще мързелува до дупка. Затова съм и ядосана. Може да ходи, операцията на тазобедрената става е успешна и ходи спокойно, но от лежане и ядене е и напълняла и единствено я вълнуват тъпите филми по телевизията и да се нахрани. Въобще не се замисля, че е в тежест така и не и пука.

# 158
Пипи, за съжаление явно някой хора с годините стават егоисти, въобще не мислят за близите си и колко грижи им създават. Така е със свеки, споделих ви вече ... Моите родители до последно ни пазеха здравето и нервите, но при всеки е различно.
Тетка, в последния си пост Клечи пишеше, че ще пести Интернета си до 25.05 - така че вероятно тогава ще се прибере. Върнах се назад да прочета Simple Smile

# 159
  • София
Хайде и аз при вас.
Ох, ПИПИ, не ти е лесно, а за леко - изобщо не ти е. До кога ще издържиш??? До края. Виждаш, няма кой. Ти си на предната линия. Стискай зъби, но не много силно. Stuck Out Tongue Winking Eye
ТЕТКЕ, и ти си в същия филм. До кога ще си живеете така, в дядовата ръкавичка?
НАМИ, как е птицата Феникс? И теб те мисля. И да те питам, свекърва ти поетеса ли е? С какво се е занимавала?
ДИДИА, ще ти кажа къде е КЛЕЧКАТА - преди време къси гащички обу и боса по асфалта нанякъде заду. Вятър я вее на бяла кобила. И я отнесе горе на черешата. Все ще се появи някой ден. Утре  стискам отново палци на Неда и й желая сполука!
МАКАВЕЛИ, слава Богу, че либето ти се подобрява. Пази го, но и той да се кротне. Бабичката интересува ли се как е или по-важно е да се работи до дупка. Хареса ми стихотворението на Биляна Дар.
КАССС, тъжна история ни разказа, достойна за филм, но родена от живота.
ТОНИ, гушкам те.
ЯНЕ, помня като преди време споделяше какви ги върши брат ти. Добре, че имаше и помощник.
Хайде стига за сега. После пак!

# 160
  • Кубрат/ Пишурка
Пипи, тъй както описваш майка си, все едно за мен си писала Stuck Out Tongue Winking Eye Само дето аз живея сама, в друг град и не съм в тежест на никого. И си правя каквото искам и когато искам.
Всъщност влязох да кажа, че Анжелка се е справила добре вчера на изпита. Дори каза, че е бил най - лесния от трите.

# 161
Фло, знам къде е задула Клечи с късите гащи, но това не ми пречи да ми липсва. Ако беше тук щях да и пратя девойката за една нощ, че да не става в 5 часа и да тича до другия край на града. Пък бартер - аз ще гледам принца докато тя си вее шапката по други места. Yum
                Стискам палци за Ники и той ли ще е на английски? А след това ще чакаме резултатите! Той ще наследи ли дядовата професия или ще е с бабината? Пък може и нещо друго да е решил. Преди години Цвети ме пита какво съм завършила за да съм учител. Казах, че една учителка стига в семайството ни и когато кандидатстваха не позволих и на двете да пишат педагогика или нещо свързано с нея.
                Пипи, възрастнити, особено когато имат някакъв проблем, стават егоисти. Всички без изключение. Мама също отказваше да изпълнява това, което трябва. След инсулта можеше да хода с помощ, но легна и не стана каквото и да правехме. Когато почина татко я взехме у нас и си мислех, че нещата ще се променят. Имам голяма тераса, двор и можеше да я разхождаме с количката, но не - един път не пожела и все си намираше повод да откаже. Изключвала съм бушоните, че като пусне ТВ-то на мах съседите не можеха да спят. Така, че се въоръжи с търпение и....дано се промени.
                Яне, браво на Анжелка. Все така да е успешна и да те радва с успехите си.

# 162
  • София
ДИДИ, нашия човек доста време се люшкаше насам, натам. Зодия везни - какво да кажа?
Майка му го буташе към военните училища. Категорично отказа. После се замисли за Полицейската академия на МВР. И това премина. После дойде ред на Психологията. Мина и замина. Имаше временен интерес към Факултета по Национална сигурност и отбрана към Военна академия, отпадна и това. Сега се е застопорил към компютърните специалности и това ще е. Не знам в кой университет мисли да кандидатства. Със сигурност мога да кажа, че си идва в София.
Кати Фло не отстъпва от мечтите си - само медицина и нищо друго. Скорпион. Не е шега работа. На бюрото й е Хипократ. Многон искаше да си купи бяла престилка с парички от стипендията, но реши, че когато заслужи тази престилка, тогава ще я има.
Сладичка, зодия Стрелец се е прицелила в професията на баба, татко и мама. Сръчна е, рисува и моделира добре.
Най-малкото чаве, Овенчето,  за сега се гласи да правораздава. На бюрото си е поставила статуетка на Темида.
Нека са здрави, човечни, добри и отговорни всичките ни внучета, да растат под мирно небе, а какви ще станат, времето ще покаже. Дай Боже да сме здрави, да им се порадваме.
А Неда какво мисли да учи? Помня, че няма да се занимава с музика професионално. Какво ли я влече?
Стига ми почивка, отивам да разкарам по домовете приятелките на малката внучка, които са ни на гости от обяд.

# 163
Днес с ММ си направихме разходка до Горна баня за минерална вода и там на опашката пред чешмата се заприказвахме за коли с много симпатичен собственик на голф 2-ка.Сега на прибиране го чакам в колата да напазарува от фантастико на промоция олио и любимите сладоледи на мама. Чувствам се добре разходена, хи-хи. Колко му трябва на човек!

# 164
Напрежението и умората ми май си казаха думата. Полегнах за малко та....до сега. Никога не спя през деня, но днес направо се улях.
              Фло, бе хубава зодия си е везните. Имам си у дома такава. Четиримата са избрали прекрасни професии. Ще стискаме палци за всичките по ред.  Сега сме за № 1 да постигне мечтата си и да се върне в София. Неда иска японистика в СУ и нищо друго. Съветваме я да избере нещо за резерва, но...не се получава. Това си е решила и само това си иска.
              Тетка, ти си била близо до нас. И аз все мрънкам на зетя да отидем за вода в Горна Баня, но той ходи по-късно та да няма опашки. Сега пием княжевска от една чешма близо до нас и много малко хора я знаят та няма опашки. До нея е цеха за бутилиране на княжевска минерална вода.
              Да се освестя малко, че съм сънна още и ще ида да пожелая успех за утрешния ипит.

Общи условия

Активация на акаунт