КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 20 167
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, момичета! Вие вече сте анализирали матурата, докато аз се включа. На мен тестът ми хареса, темите за есе и съчинение също. Произведението "Крадецът на праскови" се учи в 11 клас и децата го харесват. Гледали сме и филма, за да усетят силата на любовта. Разказвала съм им и за любовта между Невена Коканова и Раде Маркович. Моите ученици са доволни, чухме се след изпита. Сигурна съм, че Неда, Никола и Анжелка ще са доволни също от себе си.
Вие какво мислите? Животът колело или стълба е?
Има една книга, за една учителка "Нагоре по стълбата, която води надолу". Има и филм по нея. И аз мисля, че животът е едно колело, но и стълба, която може и да те отведе не само нагоре. Може много да се пише по темата. Учениците трябва да аргументират добре разсъжденията си.
Макавели, аз винаги чакам с нетърпение твоите сутрешни размишления. Сякаш успяваш да прочетеш настроенията ми. Продължавай!
И да не забравя, честит празник на имениците!

# 136
Лунно цвете, мачът вече е свирен и резултатът ще го видим на 11.06. Сега чакаме 23-ти и 28- ми. За тях цари пълно спокойствие. Само дето на 23-ти ще бъде в у-ще в Надежда и ще трябва да си я приберем след това.
                Девойката не се е прибрала още и я предупредих да внимава, че при нас хвърчат клони, дървета и какво ли не още. Много силен вятър и застудява.
                Тану,  пускай палците, че ще ти трябват за 23-ти. Yum Пропуснала съм да поздравя внука ти за направения избор. Тежка професия си е избрал. Работа и учене не всеки би могъл да съчетае.
                Тетка, добре си се наспала, че аз хем не спах нормално нощес, хем не мога да легна сега. Все още ме държи напрежението.
                К.А.Г., успех на твоите  ученици на малките матури.

# 137
  • Вила Великула
Лунно цвете, интересен въпрос. Според мен при едни живота е колело, а при други е стълба. Някои плавно се изкачват нагоре по колелото и накрая на живота бавно и леко се завъртат обратно, докато при други дори да  стремително изкачването нагоре, може и падането да е доста бързо. Може и да се преплитат животите къде стълба, къде колело. Наистина е жалко сега като гледам и майка ми как се е сгромолясала надолу и това е процес от няколко години. Беше дейна и енергична жена, сега се е занемарила и я мързи буквално. Докато например днес ме изкефи една бабка, която видях на улицата. Може и да е била над 80 години, беше с бастунче, нагласена със слънчевите очила, беше се спряла и говорише по телефона. Явно и е трудно да ходи, но се движи с достойнство.

# 138
  • София
Да са живи и здрави Коцетата и Еленките!
Фло, сигурна съм, че братчето ви пази от небето.
За матури и въпроси - не знам, това не съм го учила, не са ни го преподавали. Но децата са умни, справили са се - сигурна съм.
Пипи, не я мързи майка ти, а няма енергия. Била е друга, сега  бавно прави нещата, чувства го и не обръща внимание на несвършеното. От ЕГН-то е част от проблема. Но и упойката за смяна на  става е тежка и след нея има много умствени изменения, все назад. Не искам да съм лош пророк, но очаквай и други неприятни екстри. Това ми  е обяснено от близки водещи ортопед и хирург. Но защо ми го казаха след операцията и те не можаха да обяснят... По-важно им беше да си вземат полагаемото плащане- Старците ... все тая.
За случката на Тони - за мене е нормално да се вземат децата на белия боклук. Дано добре оформят документите и да ги осиновят хора, които ще ги обичат истински. Лошото е, че българите не щат циганета и чакат бебе на студентка и професор от университета. Ама студентките захитряха и се пазят.
Да се оплача от болница Аджъбадем - бившата Токуда. Нали от ЛЛ имам направление за мамограф на МЖ, записах час, изпратиха  ми СМС с подтвърждждение за 23.05. Днес ми звънят - то станало  грешка, часа бил за 23.06, но тогава направлението ще е изтекло. Според служителя по тел. съм говорила с някакъв стажант, не разбрал, объркал нещата. През март давали час с направление за юни и юли. Кротко му обясних, че до тогава направлението нама да важи. Ми - това било, да си платя. Опсувах ги както си знам, проклех ги до 9то коляно и  сега ще ги изтипосвам по всички теми какви измекяри са. И си търся друг час за мамограф.

# 139
  • София
Честит имен ден на имениците!
Благодаря за поздравите за моя зет!
Пипи,понеже съм си чупила и китка и рамо,та знам колко много и дълго боли рамото.Съчувствам на майка ти.Да и кажеш,че след време болката ще започне да намалява и накрая ще спре напълно!Да не се отчайва.
 Аз утре ще съм на погребение.Починала е една съседка,втора братовчедка на ММ.Много млада жена,на 57г.Когато бях млада булка,тя беше малко момиченце.Все искаше да и лакирам ноктите.Не съм допускала,че ще си тръгне преди мен.

# 140
  • София
Поздравления за именниците!
Вярвам, че зрелостниците, включая моята племенница са се справили днес.
Много интересни разсъждения за стълбата и колелото. Само да добавя, че някои се въртят в кръг, а си въобразяват, че се качват по стълбата. Ама в техните очи са много успели. Самочувствие до небето!
Айше, имам хубава новина за теб. Направленията за мамолог важат 2 месеца. Тук в мамата го четох, но не помня в коя тема.
Айде, до скоро!

# 141
За Яжка,  тъжно е , който е чувствителен да не чете
Скрит текст:
Тъжна песен за сбогом
21 май 2025 г. в 20:06 ч.
Тръгват си ,тръгват си стари познати,
толкова стари не са.
Само мечтите им , нявга крилати
бродят по здрач из леса.
Тръгват си песните, дето са пели.
Нашите мокри очи
гледат света, сякаш днес са видели
мъката колко горчи.
Там ще ни чакат в ливади зелени,
с вечни и сочни треви.
Бърза животът ни и запленени
свели сме морни глави.
Някъде утрото още ни буди,
някъде вечер е пак.
Има в света покрай нас пеперуди,
сипва с небесен черпак,
сипва животът с лъжичка от чая
слага ни капчица мед.
Как ще сме утре - то никой не знае,
всеки със своя късмет.

Утре тъгата след нас ще затвори
нечия тежка врата.
Тук сме забързани, бързо говорим,
тичаме все в пустошта.
Утре ... но утре какво ли ще бъде -
нечия свещ догоря.
няма виновен и няма осъден
вече и туй се разбра.

# 142
Борянка, тъжно е, но е искрено, завладяващо и истинско! Поздравления!

# 143
Честит празник на именниците на Яжка и Кассс - да носят с чест и гордост хубавите си имена и с тях все напред и нагоре!
Радвам се, че младежите са харесали материала за матурата и са спокойни за себе си.
Надявям се и при Анжелка да е така.
Яжка, нека почива в мир женичката - за съжаление никой не знае до къде и до кога е на този свят ...
Айша, напоследък моята ЛЛ ме съветва първо да си запиша час за преглед и след това да ми даде час, точно заради това.
Тетка, имаш нужда от почивка - явно организмът ти го иска.
Лунно цвете, много философски е въпроса и ми е много интересна гледната точка на младите хора. Ако живота е колело, това би означавало че се въртим в кръг - нагоре-надолу. В този случай не виждам развитието и напредъка. По-скоро бих го определила като стълба, учиш се от опита си и този на другите, стремиш се да се усъвършенстваш и да вървиш нагоре. Има моменти когато слизаш надолу, но винаги се стремиш напред. Донякъде бих оприличила живота и на отворена спирала ...
Пипи, не съди майчето - със сигурност тя не го иска. Важното е да е с акъла си и така да е до края. Рамото и китката ще минат, макар и бавно - търпение и спокойствие ти пожелавам.

Ние замръкнахме в спешното - ММ се втурна вчера и днес да коси трева, пръска лозите, фрезова. Беше облечен с дълги ръкави и панталони, с шапка на главата. Някакви гадни животинки, които явно разбута при тези си дейности са до ухапали по лицето и шията. Снощи малко се поду тук там, но привечер днес се увеличи повече. Като се прибрахме тук го насилих да отидем да го видят - не исках да рискувам да се чудя през нощта какво да го правя. Хем се намаза с Фенистил и пи Алергозан. Сложиха му Урбазон и Калций система - било силна алергична реакция. Дано се разминем само с това.

Спокойна вечер на всички

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 20:44 от makaweli

# 144
Макавели, ако е само обрива няма страшно. Лекарствата ще го оправят, но ти го наблюдавай - да не вдигне Т, повръщане, главоболие и други признаци, като при настинка. Защото ние още се възстановяваме от едно ухапване на комар.

# 145
Ениса да чете
Скрит текст:
Инвеститори в Уругвай не могат да открият купените от тях крави, а загубите достигат 350 млн. долара. Системата за регистрация на добитък се е провалила, а юристи твърдят, че е липсвал контрол върху данните. Съдружник в една от фирмите, която се разследва, се е самоубил при автомобилна катастрофа.
Още по темата вижте в галерията "Крави фантоми и изчезнали милиони" на "Дневник" -
Много съмнителна история, мислех ,че у нас са измислили  електронните животни.
 Но там прерии ли е  , място бол да бягат. И все пак, не е една и не е игла.

# 146
Борянка, много силно стихотворение - музата ти е невероятна Heart
Дидиа, благодаря за съвета - ще го следя. Той утре има час при кардиоложката си за протолол за лекарства - ще се консултира и с нея. Аз я потърсих тази вечер, но явно имаше много работа - по това време гледа на ехокардиограф. Посетихме спешния кабинет.
Миналото лято внука беше ухапан по коремчето пак от нещо такова. Стана огромно петно - сигурно10 см диаметър. Пак в спешното и Урбазон. Явно има някакви комари ли, що ли - пръскат се с препарати и пак ги хапят. И ММ сутринта се напръска, явно не помогна.

# 147
  • Вила Великула
Макавели, не я упреквам. Ядосвам се, че се е занемарила самата тя. Въобще не се интересува как изглежда, а беше подържана и хубава жена. Иначе с акъла слава богу е добре. Днес съм много доволна, че успях да и взема направление от ЛЛ за ортопед, което искат за контролния преглед. Трябвало лично да присъства, само че аз знам, че като не е в състояние пациента лично да присъства по здравословни причини, ЛЛ е длъжен да направи домашво посещение. Обясних и на лекарката и получих направлението. Беше отказала такова когато си беше счупила тазобедрената става и племенника ми беше отишъл да вземе направление за болницата.
Макавели, много неприятна случка, дано да се размине с инжекцията, която са сложили на ТМ. Има наистина гадни насекоми.
Борянка, силни думи - отново.
Къде се загуби Клечи? Предполагам се е прибрала от любимата дестинация.

# 148
  • някъде другаде
Боряна , много силни думи. Докосна ме.
Радвам се , че децата са се справили и , че им е харесала темата. Но то е така , за знаещите и можещи деца няма трудна тема. Радвам се , че и бабите преживяха матурата без проблеми , че с това притеснение можеше кръвно да вдигнат.
Днес социалните взеха децата , свързали са се с бащата и той казал , че ще ги гледа.
Сестра ми е била квестор в друго училище , не в нейното. Събрали в началото телефоните. Видяла и се учудила , че едно момче на първия модул , който е с ограждане  пише на чернова. Изведнъж се чуло звън на телефон  като се оказало , че е същото момче. Извикали директора , момчето взело да обяснява , че не го ползва. И докато се чудят , какво да правят телефона отново звъннал. Анулирали му работата , но се пишели протоколи за случая. До като пишели , момчето станало много нагло , взело да си рови телефона , да протестира  и се наложило няколко пъти да му направят забележка , че пречи на останалите. Пиша това за да кажа , че винаги има преписвачи и не винаги ги ловят.

# 149
  • София
БОРЯНЧИЦЕ, днес това стихотворение е и за мен. Cry Благодаря ви за това, че сте  съпричастни на тъгата ми.
А животът продължава - дали в кръг или по стълба, кой както си го направи. Винаги съм си представяла живота като виенското колело. Настаняваш се и пътешествието започва...отначало бавно, бавно, после набира скорост и  се оказваш на най-високото. А от там се вижда всичко, близо си до слънцето и до звездите, и ти е малко страшно, но пък е и хубаво. Готов си да полетиш. След това започва слизането надолу - то е по-бързо, а как ти се иска поне малко да се забави скоростта, още малко да бъдеш в това пъстроцветно, прекрасно колело..." И хоп, изненада, сега шоколадът набързо съвсем намаля..." Виенското колело поскърцва, потреперва и спира...На последната спирка сме. Време е да слезем, да освободим място на следващите, които ще се качат, за да започне тяхното пътешествие, да извъртят те своя кръг...И животът продължава...
Гушкам ви, момичета. HugИ ви обичам Heart

Общи условия

Активация на акаунт