КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 22 440
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
  • Вила Великула
Мериан, има много негативни мнения за инжекциите в ставите. Аз имам гонартроза и съм обиколила всякакви светила. В ИСУЛ отидох с "връзки" при един ортопед и той ми предложи да ми сложи такива в коленете. Като го попитах за това, дали само положителни неща може да ми каже за тях, отговора му беше - Гарантирам, че няма да имаш увреждане само ако аз ти ги сложа. Аз отказах. После ми звъня да ми предлага промоционална цена.

# 226
  • София
Дидиа,още не съм се интересувала за възможностите за Бг.Надявам се да изкара и 13 клас там.За Германия след 12 клас може да кандидатства навсякъде там.А последната година е обвързана с някакъв договор между училището и университета в града,но само за тази специалност,която учи.
    Ставата е капсулована с колаген и всяка намеса може да предизвика възпаление/бактерии/,което да се разнесе по всички стави.Ако се прецени,че ползите си заслужават,може да се рискува.Но аз мисля,че действието на инжекциите е временно и  пак трябва да се повтаря манипулацията.И така се удвоява опасността.Има случаи и при смяна на става  да стане подобно замърсяване.За това много трябва да се проучва към кой лекар да се насочиш.

# 227
  • София
ТАНУ, приятелче мое и наше, сутринта точно бях стигнала до теб, да те наредя в редичката на поздравените и ми се обадиха от Варна. Поговорихме  и... Сега персонално те поздравявам! Толкова години си дала от сърцето си, от обичта си и от знанията си на тези, на които си се посветила! Честит празник, мила! Във всяко едно малко човече си оставила по нещо от себе си, с което те е запомнило! Благословена да си! Прегръдки, ТАНУ. Hug
БОРЯНЧИЦЕ и ти си човек на словото!
Когато се запознах с КРАСИВА БЕЛЛА, тя работеше в Националната библиотека, в непосредствен контакт с книгите.
Малката дъщеря на ТОНИ е бъдеща просветителка.
От сутринта ми се обаждат моите "студенти", с обръщението Учителко любима.
Да празнуваме! Честит ни празник!
МЕРИАН, не бих се съгласила на ставни инжекции. Една приятелка преди време много си изпати от такава процедура. И мен нощес рамото ме поболя, а сега се успокои, без да взимам обезболяващи. От времето е.
Благодаря на всички за пожеланията. Чудя се, дали да не си взема лапчо.
Преди обяд решихме с Ромео да се разходим. Обади ми се момчето, от магазина за обувки, до кабинета, че са му докарали нови модели.  Отидохме и на гаджето взехме един чифт, а за мен - 4 чифта. Когато преди много години бях на гости на брат ми в Милано, се върнах с 12 чифта обувки. Каза ми, че и стоножка да съм, пак ще успее да ме обуе. Joy
На връщане спряхме в нашия китайски. Питат за вас. Обядвахме бавно, спокойно, спомнихме си толкова много неща. Колко е хубаво да не те притискат времето и задачите. Сега малко почивка.

# 228
  • София
Фло, лек път и весело изкарване на бала!
Борянка, радвам се за гостите, ще се видите, ще поговорите. Не се преуморявай с готвене, то май вече е късно за съвета ми.
А ако в китайския много плачат за нас - може да ги посетим. Тъкмо ще видим и снимки на балуващите.
Вече сте си дали мнението за инжекция в ставите.
От моя опит с майка ми - твърдо НЕ! Преди години ги практикуваха само в Правителствена б-ца и тя се възползва. Не знам дали д-ра не беше кадърен, дали засегна каквото не трябва. Постепенно зазля с краката и на 61 г. и предписаха бастун. Да, ама коконата  се ужаси как ще я видят с бастун на улицата и реши да си спести ходенето навън. От обездвижване постепенно стана голям проблем - писала съм, да не се повтарям.
И друго да се изкажа - за залежалите се болни на Нами, Пипи, Тетка  и други ако има. Колкото и да им се яде и колкото и да ви е мило да им угаждате - не го правете. Намалете им храната наполовина, защото не се движат, не изразходват енергия и пълнеят. А после идват други проблеми. Леля ми/сега на 93 г/ си счупи прешлени на 88 г, трябваше да лежи. Сама си наложи калориен дефицит, наблегна на протеините и след време се вдигна успешно.  Споменавала ми е,  че и се хапва тестяно и сладко, но пие вода и рупа салата. Сина и много се ядосваше, че не ще кексчета, мекици и подобни.
Та така - въпреки деца и празник се изказах по текущите въпроси.
Какво да правя - все гледам практичното.

# 229

В празничната вечер да се насладим на чаша вино, романтичен филм и минорно настроение Heart

Фло, лек път - поспете във влака, че утре ви чакат много емоции Heart
Борянка, щастливи мигове с гостите и най-вече с внуците Heart
Айша, както винаги съветите ти са верни и практични!
Мериан, май не е много препоръчителна такава инжекция - ефекта е твърде временен. Преди около 10 г и на мен ми слагаха инжекция в коляното - тогава беше около 400 лв. Слава на Бога всичко мина успешно, но ефекта беше временен. След поставянето бях в отпуск, ходихме по планините и всичко беше ОК. Като седнах на бюрото и се застоях, ефекта бързо отшумя. Същия лекар слага инжекция на един приятел - при него обаче имаше сериозни усложнения, може би беше засегнат нерв.

Спокойна вечер момичета

# 230
  • София
Много е хубаво да мързелуваш. Малко предремах, книжка почетох, порових се в Нета и ФБ, поговорих с приятелки.
По едно време се опита леко гърлото да напомня за себе си, а и носът да не остане по-назад. Веднага приложих фронтална атака с Нишадър. Гадно, но изпитано. А носа го напекох на котлона и до обгазих с горена захар. После един чай с аспирин и  в леглото. Сега пак Нишадър, без дори да го усещам гърлото и още едно "обгазяване" на носа и съм пушка. Преди да тръгнем ще потретя процедурата.
Като минат абитуриентските, ще посетим китайския. Grinning
АЙША, както обикновено, даваш добри съвети по текущите въпроси. Hands Plus1
БОРЯНЧИЦА вече е нагушкала чаветата. Доста разнообразно меню е спретнала - за всеки вкус по нещо.
ПИПИ, сигурно много ти се радват у дома. А Кюфтето все е по петите ти. Grinning
ДИДИА, девойките са готови отдавна с тоалетите, даже преди абитуриента, но аз го закъсах. Ромео не ме одобри с австрийските туники. А пък аз все още държа да ме харесва. Stuck Out Tongue Winking Eye Каза, че са като 4 местни палатки. От двете можело да излязат четири.Много е мил, нали? Stuck Out Tongue Winking Eye
Няма да влача лаптопа. Взаимно да си починем - аз от него и той от мен! Утре планирам две срещи -  с мой втори братовчед и съпругата му, и с една приятелка. Ако ТАНИТКА беше във форма, можеше и с нея да се видим.
Хайде, останете си със здраве. Гушкам ви! Hug И по съвета на МАКАВЕЛИ - обичам ви! Heart А вие няма да обичате други, докато не се върна. Това е пък от съветите на пИятеля. Joy

# 231
  • някъде другаде
Днес времето провали плановете ми. До обяд  след , като успях да прекопая гроба на мм , сготвих и поизчистих. След това подремнах и четох книга. При нас обикновено празника се отбелязва днес с тържество , но тази година го направиха на 22 още. В Луковит шествието си се е състояло , наградени са отличниците. И дъжда спря за дефилето на абитуриентите. Теди отиде да ги гледа.
Фло , лек път и весело изкарване. А това , че днес си мързелувала е добре. Имаш нужда.
Борянка , ти си сготвила толкова много , няма да успеят да го изядат. А , за остаряването не си права. Хубаво е човек да остарее , да види деца и внуци. Баба викаше "Стара съм , но ми се живее. Вас видях , какви станахте , сега искам и децата ви да видя." Да остарееш е привилегия  , някои са лишени от нея.
Мариан , дано тази вечер не те боли , та да се наспиш.
Пипи , и ти почини , че като си тръгне сестра ти отново поемаш щафетата. Когато гледах татко сестра ми идваше всяка събота и неделя. Викаше , че нищо не прави а само ме гледа , но това , че беше до мен ми беше достатъчно.

# 232
Изпратих ги, кратко и наситено гостуване ,много говорихме , не  бавим бебета, внучката почти ме и настигнала. Чудя се внукът ще израсте ли висок, но и да не е толкова висок пак ще го обичам.
 Добре мина , след малко отивам да прибирам  и мия.
 Изморена и доволна и е празникът днес.

# 233
  • София
Борянка, внука и той ще се издължи. Момчетата по-късно  започват да растат, но бързо наваксват.

# 234
  • София
Борянка,разкажи за внучетата! На кого приличат,какви са им интересите? Измори те готвенето,но сега ти е пълна душата,знам.

# 235
Фло, приложи тактиката на Кантарджиев за всеки случай - изяж парче лимон оваляно в сода бикарбонат. Действа безотказно Hands Plus1
Борянка, почивай вече - може да ошеташ и утре.

# 236
Прекрасни са , нали са наши гарджета. Имат танци, музика, приложно изкуство и забравих нещо. На обяд ядоха супа топчета, вечерта таратор.
  Отличници са,  отслабнал  е момъка , че бе издул бузи лятото, сега ми харесаха - издължени,  готини ,разбрани. В новия  апартамент са,    остъклил е терасата сина,  иска там да се хранят , на гледка , Витоша  е пред тях.  Индиректно ме поканиха да видя  къде са   и как. Когато дойдеш  ,ще видиш.
 Не бяха идвали скоро , тук ме почнаха лекичко , че са ме отсвирили. Имат още вещи по кашони , не всичко е оправено  ,но си дойдоха да се видим , че празник, не може все  работа,  утре ще се оправят. Тръгват си , щото утре отиде деня , ако останат,  а имат задачи.
   Нямам снимки,  има една за внимание на внучката с медал от танците , но за мен е показателна колко е пораснала не смея  да  я слагам тук.  Другите са общи с други хора ,не става.

# 237
  • някъде другаде
Добро утро!
Стискайте палци , Теди има изпит. Не се притеснява , казва нали съм учила. Вчера ходи да гледа абитуриентите.
10 градуса е при нас и вали. Днес няма да готвя , че има. Ще измия банята и ще подредя един гардероб. После се придиванвам с книжка. Ще се обадя да ми каже Далия какво е видяла , вчера на свогенската леля беше бала.
Борянка , браво за танците и музиката на внуците. Аз играя много добре ( не се хваля) , играя от дете и ди днес ходя на народни танци. Моите и двете не им се отдава , направо са вързани в краката.
Ще ви покажа снимка от бала на Криси през 2015 год. Момчето е зетя.
Скрит текст:

А тази и от 24 май миналата година , кмета награждава отличниците.
Скрит текст:

Надявам се да мога да ви покажа такива снимки и на Явор и Далия.

# 238
  • София
Добро утро!
Тони, красавица, да успява във всичко с лекота!
Боряна, жалко, че гостите са стояли малко. Аз бих отишла да видя новото жилище.
Фло, радвам се теб, че си имала два дни време за себе си.
Четох ви всички, съпричастна съм, но няма да пиша толкова много.
Тази нощ спах по-добре, намаляха болките, понеже вчера дъщеря ми ми сложи една инжекция с кортикостероиди. Пак боли, но се търпи. Не успяхте да ми промените мнението, ако сте на мое място вероятно и вие не бихте, вече 15 години търпя тази болка и сънят ми е разбит заради това. В миналото са ми слагали такива инжекции, сега трябва пак, само търся правилния доктор. Отивам на преглед, учудват се как търпя толкова години, но нищо не правят. Вече съм отчаяна. Пипи, дай го твоя човек да отида при него.
Дават го много студено тези дни. Жалко за абитуриентите с ефирните тоалети. Аз още не зная утре какво да облека за бала на племенницата, но аз не съм важна. Важното е децата да изкарат хубав празник.
Хубав ден ви желая!

# 239

И в най-дъждовния ден има светлина! Просто трябва да я носиш в себе си!

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Неделя е ... Не бързаме за никъде, няма намислени задачи ... Слушам Шлагер радио и спокойно си пия кафето Musical Note
Тони, успех на Теди - сигурна съм, че ще се справи блестящо, умни са децата ни Simple Smile
Мериан, ти най-добре си преценяваш. И при мен болката в коленете и бедрата отзад си е постоянна, но само като съм права или вървя. На колелото, легнала или седнала нямам проблем. От как съм в къщи мажа с какво ли не, но само сутрин - не мога да си наложа поне още един път. Как са ставите ти - да не би да имаш нужда от смяна на става?
Тук малко просветна като че ли, но си е 12 градуса. Снощи гледам шествието на абитуриентите - с чадъри. Дано тази вечер поне да не вали ...

Хубав ден на всички и ако имате абитуриенти - да е прекрасен празникът им

Общи условия

Активация на акаунт