КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 22 472
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
24  е събота, почивен ден и  си го вземат днес. Това  е.Държавното.
 Аз мислех да излизам, че нищо не правя,  разходка в студа.

# 271
Клечи, не се нерви. Национален празник е за всички и когато е в неработен ден се ползва почивка в понеделник! От години е така. Фитнесът, естестевно, че ще работи. Собственикът няма как да губи по празниците, а и народа се чуди какво да прави та пълни салона. Еле па сега когато вали и за разходки не става. Винаги съм казвала, че ако имам частен бизнес - фитнес, магазин и т.н. - ще работя задължително на празниците. Тогава народът се мотка и се чуди къде да иде и какво да купи.
             Борянке, хубаво на разходка, но не вали ли при вас? Аз пуснах едно тесто да меси машинката, че хич не ми се излиза до магазина за хляб. Всичко друго си имам.

# 272
  • Вила Великула
Момичета, благодаря за съветите и за съчувствието. Евентуално по-нататък като свалим гипса ще мога за малко да я взема при мен, но проблема е, че банята ни е с вана и няма как да я вкарвам вътре и да я къпя. Имам в къщата 3 спални. В едната сме аз и ММ, ако сложа майка ми във втората, блокирам достъпа на децата. Когато дойдат четиримата с бебето, дъщеря ми и малкия са в едната стая, че той все още много се буди нощно време, а в другата е зетя и Вики. Да не говорим като искам да ги събера всички, като и Марти е в БГ. Налага ми се поне веднъж в седмицата да ходя и до офиса, а там няма кой да ме смени поне за няколко часа. Тук като съм я оправям и племеника идва ии тя може да не ходи 2-3 часа в тоалетна, та се оправят. Друг е въпроса, че заради инконтинецията, мама се притеснява и не иска да ходи на друго място. А и е инат и с възраста е станала и егоист и не се съобразявам много с околните. Ще се оправяме някак си. Стискам силно зъби, е не толкова силно, че Фло ще ми се кара ако ги повредя.
Оплаках се, надух ви главите, но ви приемам като близки и знам, че ще ми олекне като си кажа какво ми тежи.
Дидия, кога ще бъде бала на Неда? Знам, че писа, ама съм забравила. Надявам се до тогава да се извали, а и да се позатопли малко. Аз в момента съм облечена по-дебело, отколкото ходя облечена през зимата. От Техем засекаха вече топломерите, иначе Топлофикация сигурно щеше да пусне парното.

# 273
Пръска , с качулка излизам че мразя чадъри, ми то си вкиснах. До нощес бях със световъртеж, силен, пих антибиотик вече ,че не се трае. Отмина поне докато трае  ефекта.   Да напомня , когато ме няма  - песен. Нищо друго.
 Не съм тръгнала нагоре още , на центъра отивам. Но да знаете ,без съболезнования.

# 274
  • София
Добро утро! Фло, дано си по-добре днес!
Пипи, тежко е, но дано това продължи само докато махнат гипса. Ще стиснеш зъби и ще издържиш, щом са броени дни. Кураж мила!
Клечке, добре си дошла, това е недостатъкът да си пенсионер и да не си наясно с почивните дни. Аз когато ходя на кръвен тест си вземам отпуск,защото не мога да стигна в Божурище в осем часа. Сега пия едно лекарство, заради което ще трябва да се изследвам 3 пъти през месец. Значи 3 дни отпуск ще заминат за това. Ама се примирявам, защото нищо не мога да променя. Утре ще повториш упражнението.
Приготвям се и аз за бала племенницата, междувременно чакам една приятелка на гости да дойде.
Хубав ден ви желая!

# 275
Борянка, я по-оптимистично. В това лошо време всички се чувстваме кофти. Ще грейне Слънчо и отново ще сме в час.
             Пипи, Неда е на 30-ти и се надявам до тогава малко поне да се разведри. Резервирали сме градината на заведението и да не ни измръзнат гостите. Кофти е, че по същото време в залата има друг абитуриент и няма как да се преместим, ако е лошо времето. Миналата година можехме да избираме, че бяхме сами. Програмата и е пълна за тази седмица. Та по празниците се наспа детето, че явно се е преуморила. В сряда е последното ДЗИ по желание и ...приключваме с изпити и у-ще.

# 276
Пипи, майка не искаше да слага памперс гащи през деня докато си бяха в къщата и често не можеше да стигне навреме до тоалетната. Освен миенето с душа се налагаше и миене на пода от тяхната стая през хола, коридора та до банята. Отдавна прибрахме килимите. За във ваната имаме седалка, която се държи на страниците ѝ и така се къпехме. Сега в апартамента ползваме тоалетен стол, там вана няма и е много по-добре. Преустроихме   с държачи, ММ направи "рампа", за да минава количката през прага. Но памперс гащите замениха за постоянно бельото и категорично не дадох да ми се противоречи. "Можело и така, и по-добре било, маме" Wink  Та вече сме спокойни всички.
Пия кафе, пуша цигара, пиша тук и релаксирам за малко. Излиза ми се навън, ей така свят да видя и света мен да види. На зяй пазар Wink
Борянка, аз съм си избрала слънчевото реге отдавна. Рано ни е още, така мисля, пък съм се убедила, че все разсмивам Господ с плановете си, та по този въпрос няма да се изказвам. Каквото-такова.

# 277
  • Кубрат/ Пишурка
Клечи, добре си си дошла! Топлото при нас е само в сърцата! И при нас ръми. Добре, че Галена дойде, че ходихме до ДСК на банкомат. В магазина плащам с карта, но си има и кешови плащания.
Фло, аз винаги съм спазвала препоръките на Дидия за витамин С. Давах на Анжелка по 5 - 6 вечер и на сутринта й нямаше нищо. Дано вече си добре!
Пипи, Съчувствам ти. Моят апартамент е двустаен разширен. Майка и брат ми спяха в спалнята. Аз и Анжелка - в кухнята. Ако дойдеха гости - разпъвах кушетката в хола. Ако имаше и деца - едното спи с тях, а за другото събирах двата фотьойла. Ами всякак става за 1 - 2 нощи. На село къщата е с 9 стаи. И пак се е налагало да слагам матраци по земята. Абе, луда работа!
Тони, лексикологията е интересен, но и неприятен изпит. Имам лоши спомени от него. Дано бъдещата колежка се справи много добре с него!

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 12:47 от Янче-то

# 278
  • София
Привет,девойки!
 Ето ме и мен,ядосана на дъжда.Добре,че ми изпратиха работа,та съм пред комп. и не е времето,което ме спира да се разхождам.Но се чудя от влага или от студа да си пазя градината.Тази сутрин намерих голо охлювче и отворих да се проветрява.Сега ще налея малко биричка в плитки съдинки и ще наръся препарат.Дано да се почерпят гадинките.
  Фло,надявам се вече да си добре.Много лош момент за боледуване.Дано нямаш вече никакви симптоми.
  Пипи,ти си упорита и борбена.Ще се справиш макар, че ти е трудно.Идеята за памперси е добра.С две счупени ръце е трудно да се обслужва сама майка ти в тоалетната.А сестра ти няма ли възможност да я вземе при себе си,поне за известно време?
  Трудно е на тези,които имате възрастни родители.Моите починаха прекалено рано,когато имах нужда да са до мен.Сега си мисля,че щеше да е по-добре да сме живяли заедно цял живот и сега аз да се грижа за тях.
   Пуснала съм си музика и слушам песни за дъжда.Ето най-веселата:

# 279
Обедно време е, а аз попаднах на това
https://www.facebook.com/share/v/1CdxmucezD/

# 280
Пипи, за мен най-доброто е да вземете  жена.
Фло, знам, че всичко ще бъде ок
Желая хубав празник!

# 281
  • Вила Великула
Тетка, аз също наложих и е с памперс гащи, но не е ок при голяма нужда. Тя предпочита и да си ходи в тоалетната и по малка.
Белла, трудно ще намерим подходящ човек да стои при нея, защото тя си е своенравна и никой няма да я търпи.
Затова жената трябва да е много сговорчива и да не и се впечатлява. А и да е доверен човек. Знаеш колко неприятни моменти може да има с външни и непознати хора.
Яжка, няма как сестра ми да я вземе при нея, защото пътя до там е доста и няма как да я возим толкова километри. Когато може ще идва и много се надявам след като махнат гипса и освободят и рамото да мога да я оставям сама. Само, че много зачестиха тези инциденти и се притеснявам. Преди 8 месеца падна и сменяхме тазобедрена става, сега двете ръце.....
Дидия, по моята програмка, в която следя времето казват, че на 30 ще има леки превалявания и няма да е такъв студ. Но вечерта и през нощта няма да е много топло. Ако е покрита зимната градина за да не ви мокри и предупредите гостите да си носят връхни дрехи, няма да има проблем. Ние преди години като бяхме на бала на племеничката, хем бяхме вътре в ресторанта и пак замръзнахме. Стояхме с якета през цялото време, но температурите бяха като днешните.
Борянка, нещо явно те е налегнала меланхолията от лошото време. Изкарай си чувствата в стихове и ще премине.

# 282
Дребосъчковците караха колела, накаляха си панталоните и маратонките доволно. Добре, че на комбито имам програма 1 кг за 1 час пране и сушене, та ще ги върна на майка им чистички. Сега похапват и гледат телевизия по гащи, много им е весело. Зетко донесе и още дрехи за пране, та ще съчетаем гостуването с хегиенизиране.

# 283
Мериан, питах снаха си за доктора.
Казва се Тодор Гергов - ортопед. Работи в Пирогов, и  на още две места.
https://pirogov.eu/bg/d-r-todor-vladimirov-gerov_p2392.html
https://superdoc.bg/lekar/todor-gerov
Тя е ходила в кабинета му в 7-ма поликлиника в Банишора, че ни е най-удобно с транспорта.
До сега си е правила три инжекции. Първата е правила при друг ортопед, но не е доволна, защото не ѝ е дал да си купи  лекарството, сложил ѝ е нещо, но не ѝ е показал ампулата и тя се съмнява, че е точната инжекция.  
Докато Гергов  не е имал против сама да си осигури инжекциите и си ги е купила по-евтино от Турция, а той само ги е инжектирал.
Освен това тя всяка есен прави физиотерапия - магнити, електрофореза и водни процедури.

# 284
  • София
Да ви разкажа как премина днешния ден.
На вън сиво, студено, вали. В апартамента беше добре. Станах като чисто нова. Изпихме си кафето и когато дойде време да тръгваме - изненада!!! Бравата засече и на никъде. А времето върви. На зетко му предстои полет. Извикахме хазяите. Дойдоха, помъчиха се и те, не става. Доведоха ключар. И той се помъчи, и накрая разпроби ключалката и ни "освободи". Синът на собственичката грабна зетко и с мръсна газ отпрашиха към летището. Добре че забавиха полета с 30 мин, та зетко успя.
Отидохме в ресторанта, но казахме на Ники да не се облича отново с костюма. А дъждът така и не спря. Гадно време! Дано за Неда изгрее слънчице. Вече два часа пътуваме с голямата внучка. На вън продължава да вали...

Общи условия

Активация на акаунт