КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 22 459
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
Майският студ ни затвори по къщЯта.  Пак добре, че вали дъжд, че преди няколко години на 24 май ни затрупа сняг.
Запалих си парното и си кютам на топло. ММ се отказа да ходи на село и сега се съревноваваме кой повече ще мързелува
Фло, как можа точно сега да се разболееш! Пий хапчета, не разчитай само на нишадъра!
А за другото, нали знаеш, че не съм докачлива.
Борянке, даде ми идея с твоето меню. Имам печени чушки във фризера и ще им спретна едно доматено пюре.
Клечи, добре си дошла!
Мериан, това с инжекциите е много индивидуално. Снаха ми, на брат ми жената, е доволна. През една година ли, през две ли си слага.... Ако кажеш, ще я питам за подробности.
Диди, предо сто години бяха модерни шаловете за разните тържества, ама сега едва ли.
От мен за цвят - песничка чудесничка.

# 256
Надзъртам следобедно.
Фло, силна прегръдка от мен. Момичетата са ти казали пий нещо ударно. Аз като се усетя в такова състояние пия един парацетамол, един ацефеин и 3-4 вит.С. после започвам през час да смуча коризалия. Ами да не ме чува дявола, разминавало ми се е. Иван преди два дни беше така и ми звъня на работа да ме пита каква ми е комбинацията. Той много много не е от тези дето да слуша за такива неща, но този път я направи и заминаха за Смолян. Обажда се, много доволен, пушка бил 😁 Дано си взела мерки и да се насладиш на празника! 😘
Клечице, добре си дошла! Сутринта писах дано да не си си дошла още и да постоиш още малко на топло, ама ти по това време вече си пътувала.
Тану, и у нас парното работи. Ми, студено си е.
Мамси, приятно и весело да ви е при съседите!
Отивам да си видя рулото, че вече се пече.

# 257
  • София
Тану, да, моля питай снаха ти за доктора.

# 258
Фло, сваляй Т и се стягай. Няма как бабин Убавец да се притеснява за теб на празника си. Пий хексалгин - най-бързо сваля Т + ударна доза вит. С - 10 броя хапченца или една голяма ампула. Веднага пресича настинките. Ползвам го от години. Една възрастна лекарка ми го каза за голямата щерка, че много боледуваше, но за деца е 5 бр или малка ампула. Аз също не се чувствам в кондиция, но пазя дивАната или леглото. Пуснала съм климатика и съм се омотала като буба. До сега дремах в спалнята пред ТВ-то , но ми писнА сама и се преместих в хола.
               Красива Белла, аз ли пропуснах поста или нещо не разбрах!
               Тану, то няма и подходящ шал. Та и модерно да е все тая. Има едно бяло ,късо пухкаво палтенце на Мими, при нея е, но не ще и да чуе. Убеждавах я, че е само за малко навън, да не мръзне.
  Та се надявам да е по-топло и да не вали.
               С Кассс и Мериан се сблъскахме, ама те по-млади изпревариха ме. Yum

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 08:09 от Didia

# 259
  • София
Фло, аз при подобни случки редувам разтворим Аспирин+ Ц и разни прахчета - фервекс, терафлу или подобни. Като преспиш ще ти мине. Чак пък маска не смятам да е нужно. Просто няма да целуваш околните.
Дидиа, хубаво е палтенцето, но дано се оправи времето до Нединия ден. За моя бал също беше 8 градуса. Не исках да се тъпча на бала в зала Универсиада с целия тогавашен Ленински район. Но майка ми надделя, доведе и гости и трябваше да тръгна. Съвсем невъзмутимо си взех дебела, вълнена жилетка за всеобщ потрес. Ама ми беше топличко до сутринта.
И сутринта се заговорихме с ПЛ. точно за това. Оказа се, че света е малък и той с брат му се набутали на същия бал заедно с една от сестрите си/пазили я от един от строителния техникум/.  Пуснали ги отпуска от ТВУ, купили си костюми и стоически издържали до сутринта.

# 260
Фло, и от мен съвет за фервекс разтворен с много топла вода, за да се изпотиш. Бързо възстановяване ти желая!
Много студено време, какво е това чудо.
Утре дъщеря ми е на работа и ще очакваме зет ми с децата да ни погостуват. Липсват ми дребосъчковците Heart

# 261
  • Вила Великула
Добро утро, момичета.
Отново е влажно и мрачно и отново прелитам да ви видя набързо. Допих кафето и тръгвам към София. Толкова беше "ваканцията". Честно да си кажа - чувствам се в безисходица. Не знам как ще е по-нататък. Няма да издържа дълго така - разчекната, буквално между двете къщи и работата ми. Да не говорим за семейството ми, които също страда от ситуацията.
Фло, прочетох и се надявам днес вече да си здрава и да посрещнеш с усмивка бала на Никола. Надявам се да е просто истинка от лошото време.
По-късно ако мога ще пиша пак. Прегръщам ви.

# 262

Кафе няма да ви помогне, на двете с Фло, нещо по силно, но не посмях да ви засиля съвсем. Ако трябва ,по-нааттък.
 Не  е лесен животът.

# 263
Пипи, прегръдки и от мен!

# 264
  • София
Добро утро, дружки. По-добре съм
 Пия Магнавир. Мисля, че нямам Т. Вчера счупих термометъра, та синът отиде да купи друг. Времето е ужасно.
ПИПИ, не може ли да вземеш майка ти у вас. Може така да ти е по-лесно. Има доста време, докато се оправи.
МАМСИ, весело да изкарате празника на дъщеричката.
Трудно ми е от телефона да пиша. Няма да ви прегръщам, няма да ви целувам. Викат ме за закуска. Изчезвам!

# 265
  • София
Добро утро от студена и мокра София.
Фло, дано се оправиш. Във влака ли те накашляха?
Пипи, ако има място в къщата защо не вземеш майка ти у вас?
А ако не иска, просто я уведоми, че това е начина да я гледаш.
Знам, че доста възрастни не искат да се местят, но като се оправи пак ще си иде в апартамента.

# 266
  • някъде другаде
Гадно е времето при нас , студено и не спира да вали. Климатиците работят. Вчера след като измих банята и подредих гардероба и цял ден прикреватена с книга.  Снощи бях на рд на братовчедка ми , хубаво се наприказвахме с дружките. За днес ще приготвя нещо за ядене , ще се боядисам и пак де в леглото , де на дивана с книга.
Фло , е не е честно точно за празника да се разболееш. Радвам се , че вече си по-добре.
Пипи , прави са момичетата вземи майка ти у вас. Аз и майка и татко ги гледах у нас.
Дидия , Неда иска да и се вижда хубаво роклята , за това и няма да сложи шал. Жал ми е за децата. Колко време чакат този ден , готвят се и искат да се покажат , а времето им го разваля. Само да не се разболее.

# 267

"Трябва да се научим да бъдем добри: да обичаме, да прощаваме, да даваме, да бъдем хора. Когато научим всички тези неща, ще намерим и щастието."

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Flo, радвам се, че си по-добре - вирусче някакво те е нападнало. Напук на него да си изпратите щастливо абитуриента HeartFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover
Пипи миличка, никак не ти е лесно - опитай наистина да вземеш мама в къщи. Убеди я, че няма да е за дълго - може пък да те послуша.
И на мен сутринта малко ми се вдигнаха "октаните" - ММ звъни сутрин, на обяд и вечер на майка си всеки Божи ден. Днес сутринта докладът беше, че в 6 ч кръвното е 179 /след 3-тото измерване/. Ходила до WC и ей-така решила да го измери. И то от 169 се качило на 179 на третия път. Пила освен другите лекарства и Клофазолин. Обяснено й е многократно как се мери кръвно налягане - кой да чуе ... Реплика - "Кога ще дойде радостта?". Ами тя сама няма да дойде ако не я търсиш и не си я създадеш, да се научиш да я виждаш в малките неща - в цъфналото цвете, в песента на птичките, в зелената трева, в пухкавия облак и т.н. Поне това на село го има в изобилие ...
Напълних ви главите рано-рано с битовизми ... Прощавайте!

Нищо че навън е мокро и студено, ако чуем песента на дъждовните капки със сигурност ще се усмихнем Simple Smile

Спокоен ден момичета

# 268
Добро утро!
             Аз, като Минчо Празников, през 5 минутки проверявам прогнозите и.....все чакам да светне слънчице, ама не се вижда скоро. Обещават към края на седмицата да се промени, но....пак си има валежи и Т около 20 градуса.
            Тони, ясно е какво иска Неда, ама да мръзне файда нЕма. Сещам се за нашата свадба - цяла седмица дъжд вали, а студено. Аз с рокля с къс ръкав и си бях решила да мръзна, но точно в деня на свадбата, като светна едно топло слънчице, а на другия ден отново вали. Та се надявам малко да се поразведри до тогава.
            Фло, радвам се, че си връщаш формата и весел празник! Да ни пуснеш поне една снимчица да видим бабин Убавец! И не само него.
            Пипи, съчувствам ти. Знам какво е когато няма кой да те отмени. Минах по тази пътека и това, че взех мама у дома изобщо не намали тежестта и стреса. Добре, че беше ММ иначе нямаше да издържа.
            Спокоен ден!

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 09:49 от Didia

# 269
Здравейте.
Снощи четох ( уж) , сега пак прочетох последната страница - разбълбукано е в главата, та пак няма да съм съвсем в час, моля за извинение.

Отвратително време е!
И съм ядосана, но подред....

Адашчице мила, да знаеш пък за теб колко ми е жал, че не ти е добре!
От вчера те мисля - толкова грипове, та и коронавируси минаха покрай теб и ти не им се даде, та сега ли... Радвам се, че се подобряваш и да си най - щастливата и усмихната баба на снимките.
Весело изкарване, а на абитуриента и незабравим празник !

Мамси, и на вас весело изкарване!
Много забавления и усмивки!

Пипи, Тетка, Нами - много ви съчувствам момичета! Прегръщам ви, макар че с нищо не мога да ви помогна...

Та за какво съм ядосана....
Бях решила днес да отида в кварталната лаборатория да си направя някои профилактични изследвания, които все отлагам. От снощи се подготвям - да не ям нищо след 20.00 часа, да пия много вода, че все ми се карат, че не ми тече кръв, че съм с ниско кръвно.
Сутринта след като разходих Чарли никакво кафе не пия, а ми се пие хубаво еспресо, че в Турция беше само нес.
Пак пия вода, вече с отвращение, отивам и ,,лабораторията няма да работи заради националния празник"". Няколко лаборатории има около къщи - никой не работи, празник им е.
К'ъв празник ви е 26 май, бе аланкоолу, с к'во сте свързани с културата и просветата вие пък.
Но тъй, като е празник, ще го празнуваме три дни.
Звъннах на фитнес залата, където ходя,  там поне работят. Не им в празник на тях. И на мен днес не ми е празник, та след малко, като си допия кафето ще си грабна раничката и ще отида там малко да  си разтоваря бесовете.

Няколко пъти просветна екрана, но после ще ви чета.
Спокоен ден мили момичета!
И това ще мине,  да не му се нервим на лошото време!

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 09:28 от Важна клечка

Общи условия

Активация на акаунт