КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 22 486
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
Привет маНдами! Flowers Rose

Диди, какво да се очаква от това смотано време освен болни.... Дано успеете да овладеете настинката или вирус, каквото и да е, и Прекрасната Неда да има един незабравим празник! Flowers Four Leaf Clover
Фло, диваци има навсякъде! Жалкото е, че вече все почесто се срещат. Успя ли да си починеш от пътуване, от емоции? И аз като Диди очаквам снимки и разказ Simple Smile
Тони, радвам се за теб, че има резултат от физиотерапията! Kissing Heart
Макавели, аз подреждах гардероби, а ти си се отдала на кулинарен уикенд.  Няма лошо, важното е да имаме занимавки Simple Smile
Пипи, стискам палци при мама нещата да вървят добре и навреме да махнат гипс и ортези, че и ти да си отдъхнеш! Kissing Heart
КАГ, откриха ли откъде е теча? Дано да е нещо малко и бързо поправимо!
Абе нещо Ян ми се изгуби съвсем Thinking  Ян, добре ли си, наред ли е всичко около теб? Обади се когато можеш. Надявам се всичко да е добре, просто да си затрупана с работа и задачки! Kissing Heart
При мен нищо ново и интересно. Каката е с пневмония, вече уж се оправя, но има още две вливки. Малкия и той накашля. Снахата започна работа и тати е в  болнични, но и при него има зор на работа  и той притенсен. Аз нали съм до края на Юни, та и примен е трудно да отсъствам точно сега. Ще се оправим, но си е натопорчено в момента.
Оставям ви и ви пожелавам хубав ден! Heart Eyes

# 301
Кассс, дано бързо се оправи и каката и малкият да пребори кашлицата.
                Аз вече съм на метлата и то окончателно и дълго няма да ме пусне. Тъпата им ЛЛ не ги е прегледала, защото имала още пациенти и щяло да  и свърши работното време. Гад такава. Девойката е отишла на педикюр, а след това на маникюр. Дадох наставление на зет ми какво да и купи и веднага да и даде между двете процедури. Като се върне аз се заемам с лечението и дано преборим първите признаци на вирус или настинка. Като казвам да се облича кой ли ме слуша, но сега се е облекла.
                Фло, благодаря! Ще послушам съветите ти! Ще действаме по твоита програма. Ще и сложа и компрес на гърлотго вечерта колкото и да се съпротивлява. Сетих се преди малко, че с такъв компрес оправяхме гърлото когато бяха малки.
               Ставам и отивам към КПП-то, че ще стана загори тенджера.

# 302
Пипи, искам съвет. Какво обезболяващо даваш на майка ти? И двамата ми родители ги мажа с разни мазила, обаче много ги болят стави и гръбнак. Тази сутрин татко пак ми се оплака, че цяля нощ е спал на пресекулки от болка.
Децата заради кучето купиха багажник за таван на Тюле и на море го водят с тях. В багажното на колата се шири кучето, грижат си се за третото дете. Иначе го оставят при нас, ако е за една нощувка.
Момичета, докато пиша и публикувам станало обедно време, а вие сте се включили сутрешно Simple Smile Сесията ми била изтекла. Как няма да изтече, като се занимавахме да изливаме кофи с вода по проблемната тераса, за да търсим теча от къде е. На фирмата хич не им стана кеф, че трябва да търсят плочкаджия. Опитаха се да придумат ММ да свърши работа, но в блока си имаме двама, които веднага ще намерят с какво да се заядат. Иначе имаме интерес да стане по-бързо и качествено, за да не ми пострада кухнята.
Дидия, успех!
Хубав ден на всички!

# 303
Тетка, за болките давай milgamma N. Това дадоха на ММ и болките особено в гръбнака отшумяха бързо. Тези в ставите по-бавно, но определено помогна.

# 304
  • Вила Великула
Макавели, тази мисъл "Има само един път към щастието: да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти..." сякаш някой я е написал заради мен.
Тетка, сега след счупванията и давам обезболяващи, които редувам и то само вечер преди лягане за да може да спи. Един ден давам Нурофен форте, друг OKI или Паратрамол или Аулин. Иначе през деня мажа с едно лекарство, което си купуваме от Гърция -  Counterpaint Classic.
Аз вече съм при майка ми. Свърших си задачките, напазарувах и като се върнах сменихме памперса. Племеника я е нахранил на обяд, но с тези нужди няма как да го товаря.
Сега ще поработя, а за вечерята се погрижиха от кулинарията до офиса. Взела съм няколко неща - каквото ни се яде. Има дробсърма, пържено кюфте, постен гювеч и качамак със сирене. Ще има и за утре.
Дидия, може би девойката да се е простудила вчера от този студ. С бабините грижи до утре ще е "пушка".
Кассс, ти в края на юни ще се пенсионираш ли? Ако е така - внуците ще са подсигурени и доволни.
Фло, тези изцепки на младежите са много нелепи. Как така ще ги залива с червено вино. Този да го хванеш и да му откъснеш ушите. Ако съм потърпевша, ще искам да ми плати почистването на тоалета. А от виното не се знае как ще се изчисти. Пълен глупак. /Ти си го казала по-меко - дивак/
Дописвам, че се сетих какво още исках да кажа. Фло, навивай Никола да кандидатства в ТУ - Авиация. Марти може да му е ментор. Ако му е интересно и му се учи, ще има винаги работа и то добре платена и интересна. А и няма да е случайно в тази област. Ще наследи дядо и прадядо.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 15:59 от pipilota6

# 305
Пипи, тя от 23-ти не е излизала навън. Ходи на бал на приятелката си и след това на бар та чак  в ранна утрин се е прибрала. Баща и е от този сорт, че дума няма да и каже камо ли да и забрани или определи поне час. Аз два дена мърморих. Явно тогава е олепила вирус или е настинала, което е все тая. Сега е на маникюр и с нетърпение чакам да се върне да я видя. Педикюрът е готов. Майка и се обади разтревожена, успокоих я. Тя и е звъняла да не пие антибиотика без нужда. Тяхната ЛЛ това си знае - АБ и до тук.
                 Кассс, и аз да попитам - в пенсия ли излизаш в края на юни и ще работиш ли след това? Аз работих 11 години след пенсиониране и съжалявам. Децата бяха по-малки, а аз вместо да помагам тичам на работа. След това вече големи не се нуждаят от помощ.

# 306
Пра Пена ,метнах ,прибрах,  запушва се ,прикапва , пече, какво иска това време? И моя  нос  протече,  хем с никой не общувам, ама ходя боса .
 Новина - Гъбката светна зелено във фб, дано е тя, не се обадих ,но се зарадвах ,щом има интерес - ще се появи и тук.

# 307
Ехааа, Борянка, каква хубава новина! Дано да е тя и да не се появи сега, значи ще е скоро. Гъбчее, тук сме и ще те чакаме, колкото трябва! ❤️
Диди, Пипи, от м ноември съм пенсионерка. Уговорката ми е до края на Юни и край. Още тогава съм предупредила. Опитаха предложиха да не бързам, да съм поработиха още малко, защо така бързам, не съм била толкова стара и т.н., но аз това съм го решила много много отдавна. Даже първото ми решение беше просто до края на 2024 г, но после казах айде тогава ще изкарам учебната година и тогава. Път на младите, 40 години работа стигат! Та за сега това е.

# 308
Здравейте!
Диди, стискам палци Неда да се оправи бързо!
О, добра новина от Бо-ряна! Дано Гъбка да се обади! 
Пипи, Тетка, и вашите "деца" да се оправят!
Касс, пенсионерският живот е хубав. Най-малкото имаш свободата да разполагаш с времето си.
Фло, на вашия момък костюмът пострадал ли е ? А този "сладур" заслужава девойките да го напердашат, без да му се церемонят. Толкова скъпи тоалети! Направо мен ме хвана яд!

Моите синове не се появиха и не са търсили каква  е повредата. Моля се да не завали пак!

До скоро!

# 309
Девойката ни все още е с Т. Направих и компрес и промърмори, че си го спомня от времето, когато е била малка и много го е мразила, но търпи. Пие и АБ, защото гърлото е зачервено. По някое време ще се кача да я видя как е. Маникюрът обаче е перфектен. Точно с цвета на роклята. Много нежен и стилен. Само дето не е свикнала с по-дълги нокти и казва, че и пречат. Нали свири и винаги е с къси нокти.
              К.А.Г., много неприятно е след ремонт нещо да протече. Дано е малко и лесно да се оправи, че язък за ремонта.
              Кассс, като си останеш в къщи ще установиш как хич не ти стига времето. Поне при мен беше така. Някак си по-организирана бях когато ходех на работа, а сега уж времето е мое и все нещо не достига.
              Борянка ни поднесе добра вест и дано скоро Гъбче се появи отново при нас.
              Тръгвам по етажите, че ще стане късно и да не ги безпокоя по нощите.

# 310
  • София
Борянка, хубава новина - дано, дано.
Дидиа, ще и мине на Неда за 1 ден. Време, преумора, напрежение и имунитета пада. ЛЛто ви е като това на мрънчоците, но родителите решават. ....
Пипи, съчувствам. Аз мразя вани и все ме е страх ако се окажа принудена да ползвам. Ако имате подов сифон може да къпеш майка ти на него. А деца и внуци временно може да идват само на дневно гости, без преспиване. Все пак баба им и мамка им имат неотложни нужди, временно е.
КАГ,  много лошо след ремонта, дано не вали и синовете се задвижат.
Фло, много одобрявам  предложението за следване на внука. Остава и той да го одобри. Иначе като се  изпонапият по баловете се случват и по-гадни изпълнения.
При нас - почивка след 3 дни мрънчоци. Кой на работа, кой по улиците - както се уредим. Малко въздух, че идва другия уикенд....

# 311
Пипи, в трудна ситуация си,
но с този ритъм ще грохнеш.
Винаги има решение, взимаш я у вас и тъкмо ще изпробвате новия диван
Има място, а и ще е временно.
Фло, пушка си! Всичко е минало по вино! Да му върви на момчето.
Диди, как е Неда?

# 312
  • София
Веднага звъннах на Павката. Помоли да се чуем малко по-късно. Ще чакаме. Боже, дано!!!
Малко смях преди сън.
Върви една баба по улицата ( тръгнала като БОРЯНА на разходка ) и гледа един здравеняк държи табела с надпис: Предлагам се*с услуги. И ценоразпис: На легло - 100 лв., на маса - 50 лв., на пода - 25 лв. Подава му бабката една банкнота от 100 лв. а младежът й казал: Браво, значи веднъж на легло. А наборката му отговорила: баба да не е проста - 4 пъти на пода! Stuck Out Tongue Winking Eye
Пенсионерите в България предупреждават: Ако не ни вдигнете пенсиите, обещаваме, че ще спрем да умираме!
НОИ трябва да знае, че лесно с нас не може да излезе на глава. Ако пенсионерите решат, то ще започнат да се женят за млади момичета и момчета и тогава НОИ ще трябва много години напред да им изплаща вдовишки % от пенсиите на възрастните хора! Да ги видя тогава как ще се справят!
Поговорихме с Павката. Борбата продължава! От няколко дни е поискала да влезе във ФБ. Гледа клипчета. попрочита по нещо. Все още дясната ръка не е съвсем раздвижена, а с лявата, на телефона съвсем не може да пише. Когато се опитва нещо да обясни, понякога все още не се сеща за думите и се ядосва. Излизат по двора, разхождат се. Павката помоли да му изпратя снимки от бала. Обичала да гледа снимки. Изпратих на неговия вайбър. Ако искате и вие пратете ми по някоя и друга снимка, аз ще ги препрата. Може това да й помогне да се завърнат някои спомени.За сега толкова.

# 313
Добро утро!
Вчера ха сега да пиша, ха после и деня се изтърколи....
Днес започвам деня с кафето в леглото и с БГ Мама и КГБ. Влизам си вече в рутината, че два дни бях малко на въртележката с извънредни спешни задачки.
Днес по обяд чакам от Бруната да дойдат да засекат топломерите. Това значи, че в къщи трябва да е на всякъде в най - приличен вид.
Вчера се изморих доста и към 22.00 зарязах всичко и се прикреватих, че Чарли отдавна си беше заел мястото в леглото Simple Smile .

Пипинце, Тетка, мисля ви момичета и много ви съчувствам. Стискайте зъби, но и мъничко помисляйте за себе си. Това през което преминавате е свръх натоварване.

Диди, как е твоето болно момиче?
Габриел пристигна ли?
В други ден ли е бала?

Това, което чета за нашата Гъбка много, много ме радва. Дай Боже, нека!
Ще се оправи милата ни дружка, силно го вярвам и тогава ще направим среща да го отпразнуваме!!!

Не знам дали забелязвате, колко вече сме си навлезли в животите и мислите една на друга.
Аз може и да не пиша всеки ден, има моменти, когато правя къси и по- дългички паузи, но не спирам да мисля коя как е и какво ли прави.
Виждам, че и аз съм в мислите ви, когато поизчезна , радвам се, че има хора, които ги е грижа за мен. На моменти яко ми потъват гемиите, когато имам проблеми, когато е мрачно и студено и всеки се е затворил в дома ли, но нали прозорчето на нашата къщичка на КГБ свети, вратата е отворена и винаги тук и аз и всички можем да дойдем, да кажем и добро и не толкова добро и да получим виртуално погалване по главичката Simple Smile .

Разприказвах се.
Ставам да я почвам.
Вече съм включила виртуалното броене за 13 .6.
Хубав ден, момичета!
Да ви е спокойно на душите и успешно всяко начинание!

# 314
  • някъде другаде
Добро утро , момичета!
Не съм засичала Гъбката , от както аз съм при вас, но се радвам , че е по-добре. Надявам се да се оправи и отново да се завърне в къщичката ни и да я опозная.
Диди , как е Неда? Дано се оправи , като пие АБ , та за бала да е във форма.
Фло , хитри пенсионерите , но и НОИ не им отстъпва. Наследствена пенсия ти се полага 5 години преди годините за твоя пенсия , или на 60.
И аз , като Клечи броя дните до Златоград. До тогава ще отметна някои задачи.
Днес отивам на Ловеч до КАТ да бракувам една кола и един трактор. Дано няма много хора , че да се оправя лесно.
В петък ще отида до лабораторията да ми вземат кръв да проверя чернодробните , че на 03.06 си записах час за преглед. Тогава ще имам нужда от вълшебните ви пръсти , нещата да са по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт