КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 22 508
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
Черпя ви едни красиви божури, които цъфтят напук на дъждовете и студа в градината ми.

# 331
Разкошни са! Heart

# 332
Ениса, ще си изпрося една грудка през август. Много са красиви. Имах бели, но ги загубих. Сега имам два вида розови и....червеният също не го виждам вече. Май са го опасли, тези дето все скубят от градинката пред кооперацията.

# 333
Когато кажеш, Дидия! Страхотен аромат имат, цялата къща ухае, обожавам го това цвете. В предишния си живот съм била китайка сигурно  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 334
Честит рожден ден, Мая!

Касс, като ти изтече сесията, просто натисни втори път бутона за публикуване.
Ениса, разкошен божур!
Дидия, искаш ли ириси за пред кооперацията?

Нощес сънувах някоя от вас. Беше ми беше уредила страхотна изненада - пътуване с трамвай от София до нас, само че около 40 и повече години назад. И, понеже не помня точно коя беше, казвам на всички ви - благодаря! Много сте готини! Вярно, че беше сън, но пък чуден сън.
Носталгично ми е.

# 335
Юлското искаш да кажеш, юнското е в началото на темата, Пипилота ви подцени, ето 23 стр вече изписани и  има още дни от май. Опасни сте.
 Сънищата - всичко  и всички сънувам аз, цели романи имам.

# 336
Борянка, сега съм баба под напрежение и извинявай сбъркала съм.
                  Тану, приемам всякакви цветя и храсти. Имах перуники няколко цвята и ми ги унищожиха. Бяха брали цветовете и изкубнати с корените. Така, че когато дойде време за засаждане свиркай.
                   Девойката още не се е обадила и подскачам. Място няма за мен в къщи. До 18 часа трябва да свършат. Може да не е излязла, защото баща и ще дойде в 18 ч и да не стои на улицата да го чака, а може и още да пише.

# 337
  • София
КАССС, преди седмица говорих с ЯН. Бързат, оправят около къщата на сина им, че след срещата ни той и момичето му ще кумуват на техни приятели. ЯН имаше задача да накупи някакви кашпи и в тях да насади туи. И още някакви строителноремонтни дейности трябва да се свършат пред къщата - някакъв плочник. Така разбрах. И на работа тича. Когато й се обадих беше на работа също, та не я разпитвах много. Очаква ни с нетърпение.
ДИДИА, още малко и ще изпуснеш парата, а ние ще пуснем палците. Всичко ще бъде наред!
ТАНУ, Hug Нищо не чувам от песента. Защо ли??? Сега ще разгадаем твоя сън. Пророчески е! Както е тръгнало, скоро София ще стане ваш квартал и до Дядото или при китайчето ще пътуваш с директен трамвай! Още малко потрай! Stuck Out Tongue Winking Eye
ЕНИСА, разкошен бял божур. Чудех се на какво ми приличаш? Ами на китайска императрица! Grinning
И нали знаете -От тук до никъде и повече от повече!!! Heart

# 338
Дидия, успокой се, всичко ще бъде наред! 🍀
    Да ви се оплача, "преселението" не беше успешно за момента. Татко е подстриган , обръснат, изкъпан и настанен в новото легло. Удобно му е. Веднага се сработи с новото дистанционно за телевизора. През това време мама, която знаеше какво ще правим с татко заспа. Докато ние сме с него, тя се събудила, уплашила се е, че нещо му се е случило и сме я заключили сама. Чухме я как думка по вратата. Едва я успокоих. Сега пак сме в дядовата ръкавичка, а аз снова между пералните в двата апартамента, защото две седмици ще чакаме водна помпа от Полша за ремонта при дъщеря ми. Трябва и да готвя и пак ще снова като улава.

# 339
Здравейте, дами!
Този месец май много ни изстуди. И тук ниски  температури, духа, на небето има слънце, но между облаци. Климатикът работи.   Въпреки това, последните два дни ходих да ХОДЯ на стадиона. Идват и други "спортуващи" като мен и все си намирам компания.

Мая, жива и здрава да си още много години! Хубав празник![/color]
Тану, много хубава песен! Но и доста тъжна. Кога отлетяха тези години?!

Диди, какъв е този тъга-дъг, бе жена?!  Ти си неуморна, грижовна и всеотдайна баба!
Клечи, отпочини си от почивката, че да си кукуряк за следващата!
Тетка, "децата" успокоиха ли се? Да гледаш болни родители си е много голяма  грижа. Но трябва.
Ениса, чакаме умнотворенията на Борко.   Заменям розов за бял.
На  Флото  вече ѝ е по-спокойно. Силните емоции минаха. Сега следващите са за кандидатстване и прием в университет, а после баба ще се грижи И за внук- студент в София.
Боряна, много хубава торта си "направила" !    Аз също мога да напиша романи от сънища. Като цяло си ги помня.
Мериан, дано всичко да е наред!
Макавели, пак  много поучителни мисли! Само да ги прилагаме!
Тони, колко направи днес на редовната разходка?  Аз около 8 км.  

За теча не знам. Синовете още не са проверили. Петното е малко- около една длан, но ми боде очите.  Може да  се заличи, но  дано не завали пак пороен дъжд, докато се види причината!

Написах , ако не роман, то повест.
На всички приятна вечер!

# 340
Ето съм! Вече спокойна и девойката приключила както си знам последна. Тя работи бързо, но стриктно проверява и за това не излиза веднага щом приключи. Благодаря за стиснатите палци и......чакаме резултати до 11.06.
                 Сега чакаме гостенина. Още нямаме вести от тях. Казах на Ран, като се върне Неда да я подсети за хапчетата.
                 Придиванвам се да изгледам едно филмче и да разпусна окончателно.
                 Лека вечер!

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 20:11 от Didia

# 341
  • София
Тетка, свършила си половината работа, пак е нещо!
При другите гледам нещата се подреждат едно по едно. Аз бях отново на зъболекар и с отворена уста 2 часа, но се надявам, че беше за последно . Затвори зъба. Прибирам се!

# 342
  • София

Айша, май не ви пропускат през уикендите - все си имате Мрънчоци Simple Smile

Не само, че не ни пропускат. Те се сърдят, крещи ми се и се държи като г@з ако решим да отделим време за себе си.
Днес информирах мамка им, че на 07.06. сме ангажирани - Задушница е. И двамата държим да отидем при починалите близки. На 08.07 имаме желание да сме сами с Пл. дали ще ходим на шопинг, дали ще сме на гости, дали ще си лежим на спалнята. Отсрещната тирада ще спестя... Как така т.н. Златен Грездей ще си дондури децата цял ден в събота. В неделя мамка им почива и може да са заедно, семейно. ЗГ все още се размотава с шина ли, ортеза ли и куцука - навехна си крака. Не го лекува, не го маже с нищо, няма физиотерапия, не ходи на д-р. Ми той може да лежи с шината още 6 м.....Не иска да ходи на д-р, защото се плаща. В началото на 2024 г. му обясних много подробно как да си прехвърли здравните и пенсионни осигуровки от Герм. и тук да продължи. Да, ама не - Г-жа Главната Баба му казала, че НОИ и НАП си ги искат служебно, да не се занимава. ОК, но горните институции още дори не са подготвили писма до германските. А и много се радват ако завърналия се си ги донесе лично. Споменах му, че ако ме беше послушал за осигуровките сега и болничен щяха да му плащат. Изяде се как е пропуснал.
Тук помнят как закъсах с коляното 2022 г. след като 5 м. гледах прохождащо бебе. Ами не спрях да се движа боли - не боли мърдам бавно и си върша работата и в къщи и навън.
Представям си, ако бях се включила и в пътуването за Златоград .....
Съжалявам, че се оплаквам и ви пълня главите с моите проблеми. Само аз съм си виновна за сегашното положение - осъзнавам го.
Мая, и тук ЧРД с най-добри пожелания за здраве и щастие с близките!

# 343
  • София
"Студентките" ми вече са във ваканция. Поеха внуци за отглеждане. Среща през октомври!
ДИДИА, изпусни пАрата. Геройче си ми ти! Браво на Неда, успя! Нашия абитуриент се разхожда с приятели из Морската градин. Сладичка е на финала пред матурите. Пак ще стискаме палците. Елиа е на зелено училище само за два дни. Утре ми свършва "отпуската". Внучката " Фло", форсира - тестове, презентации, последният напън веч е настал. Покрай мероприятията на внуците не усетих  как се изниза и май.
КАГ, дано природата да е милостива. Да потърпи малко, докато момчетата ти открият проблема. Ти до кога имаш ученици?
ТЕТКЕ, далече по-лесно е да гледаш деца, отколкото възрастни хора. Браво на татко ти, я виж как се справя с новостите. Дистанционното му е като играчка! Остава ли ти време да правите упражненията за подобряване на паметта?
ЕНИСА, гледам твоя божур и се чудя моите дали вече цъфтят? Още не ми се ходи на село, студено е.
АЙША, дожаля ми за теб. Знам, че ти колата няма да си оставиш в калта, но се опитай да сложиш ред. Това чудо не може да продължава така. Този млад мъж може да се явява само пред вас с ортезата, а като се качи в колата да я сваля. Явно жена му е на негова страна. Колкото и да ти е мъчно за децата, оставяй ги и на родителите им. Самите деца имат нужда да контактуват с тях. Контактите с баба и дядо не са достатъчни за психичното им развитие. Категорична съм, че трябваше да дойдеш в Златоград. Не трябва да свикват с мисълта, че нямате нужда от личен живот и ваши си занимания, че сте ДЛЪЖНИ! На никого не сте длъжни и в нбикакъв случай не си вменявай чувство за вина! Вредно е за твоето здраве!!! Опитай. Само в началото е по-трудно. Ще видиш, че "научил се поп на варен боб, свършил се боб, отучил се поп"!
Сега спирам, че отивам да прибера една приятелка от летището. Няма кой. После пак ще ви навестя!

# 344
  • някъде другаде
Майче , честит рожден ден! Здрава и щастлива бъди. Желая ти много щастливи моменти с любимите хора.
Ениса , аз не пиша стихотворения. Това , което си видяла не му знам автора и за това не съм го написала.
КАГ , изминавам между 5 и 6 километра, но днес не съм ходила , че късно се прибрах от Ловеч.
Айша , мисля , че младите трябва да се съобразяват с вас. С децата ще им помагате , когато можете.
Дидия , успокой се , изпитите минаха. Неда се справи.
Днес след 3 часа чакане в КАТ успях да свърша работа. Бях с приятелка. Отидохме на центъра тя да свърши нейната работа. Изпуснахме автобуса. Отидохме на обяд , после се разходихме. Купих си летен панталон и 2 блузки.
Да допиша.
Тану,  Мария Петрова е от нашето село. Родната и къща е през две от моята. До като беше жива идваше при мен да вади удостоверения на родителите си.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 22:30 от *Тони*

Общи условия

Активация на акаунт