КГБ = Клуб на Готините Баби - 233

• 22 524
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Хе, хее. - ,,те ти булка Спасовден Simple Smile "'
Днес се пиша ударник  -  седмицата я изпълних предсрочно Simple Smile . Даже за днешният ден освен всекидневната вечерна разходка и ядене на куче и баба и разчистване  след това нямам нищичко планирано . Браво на мен, браво Клечке, голяма си въртокъщница Simple Smile ... като лисицата с опашката, всичко нелицеприятно е скрито - покрито:) .

Израза за булката и Спасовден го употребявам чат-пат,  ама хал- хабер си нямах от къде е произлязъл.
Благодаря, адашке Фло, че го сподели с нас. Беше ми интересно да го прочета.

Хайде, Диди, не остана Simple Smile , дойде момента, още мъничко.
Стискам всички палци да не вали поне докато влязат децата в ресторанта.
Ето, по моя сайт, по който следя прогнозата днес го дават 70 % вероятност за дъжд, с още не е валяло. Утре е само 60 %, почти на кантар .

За разсади, зеленчуци и цветарство съм пас . Аз съм животновъд - отглеждам куче и мене си Simple Smile .
Даже куриозното, а и срамното е, че аз дето толкова обичах китки и си ги обгрижват, като свои дечица сега съм неглижирала една саксия с любимия ми антуриум още в транспортната саксия .
От Цветница седи така - трябва по- голяма саксия и почва да му купя ама кой да се сети.

Това време е само за прикреватване - и облачно и хладно. Още устисквам да не си включа климатика, та да видим дали ще мога да дочакам топлото време.
18° е, не би трябвало да ми е студено, не знам от къде идва това гадно усещане за некомфорт.
Хайде, до по- късно.
Аз ще се ,,поразходя"" из и -нет пространството

# 361
Ето ме и мен! Пия следобедно кафе на терасата, а ММ монтира парапет от спалнята до банята и още един държач до тоалетната чиния, за да може мама да се придържа. Не признава бастун и проходилка, а никак не е стабилна. Да си похваля мъжа, че успя да намери тези приспособления за 17 и за 70 лв, вместо 90 и 350! лв.
 И днес се размина с преселението. Снощи спря телевизията от а1, та до днес по обед. Докато обядваме, пък придремем и то деня свършил почти.
У нас климатика работи денонощно на 24 градуса, умирам от жега вътре, на нашите им е добре, добре навлечени. Преди малко прехвърчаха искри на тази тема между баба и зет. Мама му повтори няколко пъти да се облече по-топло, да си обуе чорапи... На него накрая му изпуши бушона да ѝ отговаря, че така му е добре. Въх... Аз съм "синя каска".

# 362
  • Вила Великула
Ето ме пак при вас.
Кассс, това ако е малко коренчета.....Аз садя обикновено по 40 корена домати, но тази година реших драстично да ги намаля и са само 12-13 броя+10 корена краставички и един тиквички. Другото са салатки, лук, чесън и подправки. То и тези в това положение съм ги оставила ММ да се грижи, та да видим какво ще излезе от тях.
Тетка, браво на ТМ. Добре се е справил с парапетите.
Клечи, и на мен напоследък ми е все студено. Обличам се все още почти зимно.

# 363
  • София
Добра вечер от мен!
Съвсем друга информация имам аз за Спасовден. Само този ден изневярата е била разрешена от църквата с цел и бездетните семейства да си проимат детенце.
40 корена домати са си много, ама зависи колко ще оцелеят от тях. Пожелавам да са повече!
Тетке, браво на ТМ! Похвалвам го пак!
Дидия, сигурна съм, че ще се нагласиш подобаващо за бала, ще чакаме снимков материал!
На мен днес цял ден ми е студено. Утре ще си пусна климатика в офиса, защото ще падат температурите още.
В събота ще гледаме тренировка на внучката по Кик бокс и евентуално получаването на бял колан-първата степен от 10. В неделя има рожден ден, ще има подаръци! И за нея, и за брат й. А щастливата баба ще е най-радостна!
Хубава вечер, момичета!

# 364
Тетка, свекърът се придвижваше със стол с висока облегалка. Не искаше патерици и бастун и аз му дадох идеята за стола. Хваща се за облегалката и премества стола. Много бързо свикна и ходеше с нормална скорост. Даже има и смешна случка - Имаха една огромна бъчва 1000 л и трябва да се мие за да сложат за вино. Свекърът командва мъжа ми и се дразни, че бавно става и изведнъж отива и повдига лоста за да се обърне бъчвата и.....смях - аз забелязвам, че той е хванал под мишница облегалката на стола и действа без да го изпуска. Нали не може да ходи. Аз почвам да се смея и всички ме гледат учудено - какво става. Като им показах загубиха ума и дума. Свекърът се оправдава, че така се държи и не пада. Та той си носеше стола и обръщаше бъчвата без да го изпуска.
                    На мен пък не ми е студено. Спя на отворен прозорец повече от месец.
                    Мериан, успех на внучката. Да стигне до последната степен. Моите Мими и Любо имат черни колани по таекуондо. Големи мераци бяха, а сега ходят от дъжд на вятър на тренировки и по-скоро за здраве и поддържане на фигура.
                    Видях си детенцето. Отслабнала е с няколко килограма и се надява още да свали.
                    Клечи, главният фотограф /Мими/ я няма. Та не знам аз какви снимки ще направя. Стискам палци поне да не вали и да не е много студено, че девойката ни ще измръзне какъвто е инат и не иска нищо да облече. ММ искаше да я води да си избере нещо подходящо за връхна дреха съответстващо на тоалета, но....не се получи. Ще носим бялото палтенца. Yum

# 365
Благодаря за похвалите към ММ. Heart
Тази вечер нещо не се чувства добре, два пъти е повърнал, втриса го. Отиде да си легне. Ще има да го мисля...
    Сватбата на моите родители е била на Спасов ден. Фло, беше ми интересно да прочета, благодаря!
    Дидия, разсмя ме!

# 366
  • София
И студ, и скука, и къде, къде? В дядовата ръкавичка.
ТЕТКЕ и от мен похвала за твоето момче. Грижовен е. Има някакъв летен ( бих казала зимен ) вирус със стомашни несгоди. Бързо да му мине.
ДИДИА, нали видя и Ромео какъв коментар направи за моите пъстроцветни туники. Все ще си избереш нещо от наличното. А Габриел ще влезе ли с нея в ресторанта или не?
МЕРИАН, не моржувай, ами пускай климатика.
ПИПИ, ТМ ще се справи ли с градината? Ромео е много ентусиазиран.
КЛЕЧИЦЕ, сънуваш ли топлите страни?
КАССС, разсмя ме и мен с това количество разсад. Ние имаме от 5 сорта домати по 3 - 4 коренчета.
МАЯ, пожелавам през следващата ти лична година по-често да ни навестяваш. Grinning
Утре съм на тръстиката, после съм на профилактичен.
Нямам си компания, ще се прикреватя по-рано тази вечер.
Лека нощ и спокойни сънища. Hug

# 367
Фло, доколкото разбрах няма да влезе с нея в ресторанта, но после ще я вземат да се преоблече и отиват двамата на дискотеката. Тя каза, че вероятно няма да му хареса, че такава музика, като нашта чалга, там нямат. Yum Ще чуем отзиви след това. Ран каза, че едвам издържал, ама нали бил с приятелите - търпи се. Та вероятно и тези двамата ще потърпят. Тоалет си избрах такъв, че да ми е удобно и ММ измърмори, че предпочитал да е в синьо. Имам и такъв вариант, но реших, че с избрания ще е по-непретенциозно.
                 Тетка, май съм пропуснала и аз да похваля твоето момче и ето още една похвала и да каже рецептата за качамака /много слушах за него/ и марката брашно, която ползва.
                 И аз ще се прикреватвам, че да съм наспала се баба утре! Yum Не, че ще заспя веднага, но поне ще прилегна да погледам някой филм докато ме приспи.
                Лека и спокойна нощ!

# 368
Лека нощ!

# 369
  • София
За лека нощ или добро утро! 

# 370

Кой не спи,  аз запазих пейка, носете кафето  и седянка сред цветята...после по задачи.

# 371
Добро утро от мен, момичета! Пия кафе и успях да прочета последните страници. В комисия за проверка на матури съм, по цял ден съм на компютър и не съм влизала при вас. Балът на нашите ученици беше на 25.05. Беше студено, децата бяха сложили и по едно палто върху роклите. Моят тоалет беше със сако, та не можах да измръзна много. Ще им върви по вода на младежите.
Фло също се е вълнувала покрай порасналото момче на баба. Tada
Дидия ще се вълнува днес. Пожелавам много слънце и усмивки за абитуриентите в този специален ден!
Гушкам ви всички, след малко трябва да започвам работа. Hug

# 372
  • София
Добро утро, красавици!
Денят ми започна с настроение. За пръв път слушам това момиче, което в бъдеще със сигурност ще  слушаме по-често. Талант е, щом вдигна на крак цялата зала. Тенк ю, МАЙЧЕ! Grinning
БОРЯНЧИЦЕ, чудесна усамотена пейка. Имаше и такава песен - ...аз и ти сред цветята, аз и ти с бели рози...Grinning
ЛУННО ЦВЕТЕ, не ти е лесна задачата. Дано децата са се представили добре. Hug
На всички, хубав ден! Днес мислите ни са насочени към Неда. Мило момиче, желая ти един магичен, прекрасен, изпълнен с много смях и веселие ден, който винаги ще помниш. Хайде, върви със здраве, баба да полее вода. Stuck Out Tongue Winking Eye
ДРУЖКИ, а вие спомняте ли си този свой празник? Хайде, разкажете.
На мен ми е врене да се приготвям. Ще разказвам, като се върна.

# 373
  • някъде другаде
Добро утро , дружки!
Станах преди алармата , но и рано снощи легнах. Не мога да пия кафе , че ще давам кръв за изследване на чернодробните ензими. Във вторник съм на лекар.
Тетка . и аз да похваля ТМ. Хубаво е , когато има в къщи , човек , който може да направи всичко.
ММ можеше всичко и ток да оправи , водопровод , шпакловаше , редеше ламинат и теракот. Като останах сама и се сбърках. Имах теч в банята , докато намеря майстор. Бушон ми подпуши , добре , че негов приятел разбира , та веднага дойде. А бе , сама нищо не мога да направя. Само със земеделие не се занимаваше.
Кас , та ти си си земеделски производител. 40 стръка домати никак не е малко.
Лунно цвете , отговорна е задачата ти. Сигурно има и ученически бисери , които те разсмиват.
Боряна , много рано си ни поканила на кафе и пейка.
Дидия , ще стискаме палци днес да не вали.
Фло , спорен ден.

# 374
Добро утро!
Лелеее, колко изпреварили ме прочетох Simple Smile , нека - тук е като ,,При Странджата"" , денонощно е отворено,  за кой когато има нужда да поговори с някой, та макар и задочно.

И моите мисли са насочени към Неда - красивото, умно и талантливо момиче на баба Дидиа.

Бъди, щастливо мило момиче!
Бъди здрава и с късмет - всичко друго си го можеш или ще си го постигнеш!

А времето - каквото такова.
Слънцето ще е в очите на младите хора довечера и никой и нищо не може да попречи на това .

Айша, все мисля да те питам, а все забравям - как е Мрънличка след инцидента с кучето?
Остана ли и страх от кучета или пак се бута да ги гали. То и така и така все не е хубаво, ама като че ли страха е по - лошо нещо.

Работа ( демек Танита ) Simple Smile , не съм я срещала тук скоро.
Как си, дружке, след процедурите?
Ще я бъде ли?

Тони ме превари, но първо да публикувам.

Желая ви спокоен и усмихнат ден!

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 09:57 от Важна клечка

Общи условия

Активация на акаунт